artikel

Uw eigen locaties printen: ideaal

Warehousing 212

Uw eigen magazijn(stellingen) op orde houden door middel van een thermotransferprinter: ideaal wanneer u regelmatig van codering moet verwisselen.

Uw eigen locaties printen: ideaal

U herkent het wellicht: er werken vele medewerkers in het magazijn en een aantal daarvan heeft wat minder kennis van de artikelen. Hierdoor kunnen fouten ontstaan bij het inpakken van de orders. De artikelen zijn niet goed gecodeerd of staan niet op de juiste locatie waardoor producten verwisseld kunnen worden. Het gevolg hiervan is: onnodige kosten en het kost heel veel tijd!

MMS-Magneetservice kan hierbij ongetwijfeld helpen met het organiseren van uw magazijn, het is dé specialist op het gebied van flexibele magneten en magnetische coderingssystemen. Al bijna 50 jaar produceert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige producten.

Om uw magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten zijn er verschillende opties:

Thermotransferprinter

Zo’n optie is de inzet van magnetische etiketten van de thermotransferprinter. Dit is een ideaal hulpmiddel om zelf uw eigen etiketten te printen, met teksten en/of barcodes.

Er zijn vele thermotransferprinters op de markt; houd er rekening mee dat u gebruik maakt van een thermotransferprinter en geen thermodirectprinter. Na uitgebreid onderzoek weten wij inmiddels precies welke printer geschikt is voor de magneetetiketten en welke instellingen hiervoor nodig zijn om uw tekst zo nauwkeurig mogelijk af te laten drukken.

Bij thermoprint wordt een speciaal kleurenlint gebruikt om te printen. Dat lint wordt door een thermodrukknop geleid die wordt verhit; op deze manier wordt het te printen beeld overgebracht. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat de kleurafdruk exact overeenkomt met het voorbeeld. Zo wordt op COROSTOC TT-etiketten een uitstekende drukkwaliteit bereikt.

De GAP-sensor zorgt voor de exacte positionering en een nauwkeurige afdruk zonder vlekken.

Verschillende uitvoeringen

De COROSTOC TT-etiketten zijn er in verschillende standaard afmetingen en zoekt u een afwijkend formaat, geen probleem ook dat is bij MMS-Magneetservice mogelijk.

Wat betreft de kleur, deze is standaard in het wit, maar ook geel wordt regelmatig geproduceerd.

Layout ontwerpen

In één klap niet meer afhankelijk zijn van derden, maar zelf eenvoudig de lay-out van uw magneetetiketten ontwerpen? Dit kan met de gratis tool Labeldesigner.

Met deze tool kunt u via een duidelijk stappenplan vanuit uw Excel bestand uw locaties en eventuele barcodes, op de labels printen.

Startpakket

Met het handige startpakket heeft u gelijk alles in huis: de juiste thermotransfprinter, lint, en niet te vergeten een COROSTOC TT-magneetrol (u kunt kiezen uit vier verschillende afmetingen) en daarmee u kunt direct aan de slag.

Verder zijn er natuurlijk allerlei andere producten waarmee u uw magazijn op handige wijze kunt organiseren of etiketteren. Een kleine opsomming: locatieborden, magnetische etikethouders, magnetische kaarthoezen, etc.

Kortom, er zit vast wel iets voor u bij om uw magazijn te optimaliseren. Voor hulp en advies helpt het MMS-team u graag verder.

Dit artikel is gesponsord door MMS-Magneetservice.  

Reageer op dit artikel