nieuws

Zonnepanelen: rendabele investering in duurzaam imago

Logistieke dienstverlening 1295

Grote logistieke bedrijfspanden en distributiecentra tellen in de regel talloze vierkante meters onbenut dakoppervlak. Deze uitgestrekte ruimtes – over het algemeen gevrijwaard van objecten en obstakels – lenen zich uitstekend voor een nieuw, duurzaam investeringsmodel. ‘Uw dak is geld waard. Er ligt een prachtige kans voor de vastgoedeigenaar, de huurder, maar zeker ook voor het klimaat. Een groene investering die loont en een duurzaam imago’.

Zonnepanelen: rendabele investering in duurzaam imago

Het is niet de vraag óf zonnepanelen interessant zijn, maar hóe interessant zonnepanelen zijn. En dat weet Ecorus als geen ander. Daarom maakt Ecorus verduurzamen transparant, rendabel en vooral zorgeloos. “Bij het bepalen van hoe we te werk gaan, gaan we uit van drie pijlers: rendement, geen gedoe en zekerheid”, vertelt commercieel directeur Sander Haartsen. “Het uiteindelijke rendement speelt uiteraard de hoofdrol.”

Investeren in een duurzame toekomst met zonnepanelen

“Als verduurzamingspartner van vastgoedeigenaren weten we dat bij grootschalige projecten rendement en zekerheid van belang zijn. Zij verhuren vastgoed en willen huurders niet opzadelen met gedoe. Daar ligt voor ons een belangrijke taak. Wij nemen het totale proces uit handen en coördineren het gehele project; van haalbaarheidsonderzoek tot vlekkeloze realisatie en van betrouwbaar advies tot betrokken nazorg. Een zonne-installatie mag nooit waardeverminderend zijn, maar moet juist een rendabele investering zijn. Door nu te investeren helpen we de klant zich voor te bereiden op een duurzame toekomst.”

Tegenwoordig kun je op elke hoek van de straat in zee gaan met een aanbieder van zonne-energie. Echter zijn wij niet uit op snelle deals

Het is die duurzaamheid, die Ecorus hoog in het vaandel heeft staan. “Je kunt stellen dat duurzaamheid ons product is. Tegelijkertijd is duurzaamheid ook onze bedrijfsfilosofie”, zegt bedrijfsadviseur Bob van der Linden. “Tegenwoordig kun je op elke hoek van de straat in zee gaan met een aanbieder van zonne-energie. Echter zijn wij niet uit op snelle deals. Als we denken dat een zonne-installatie voor een potentiële klant niet interessant is, durven we gerust te adviseren het niet te doen. Het is niet onze intentie om de grootste te worden, wel willen we de beste zijn.”

Een maatoplossing voor elk project

“Middels een vrijblijvende dakanalyse bepalen we de haalbaarheid, om vervolgens samen de mogelijkheden door te nemen. Er bestaat geen kant-en-klare oplossing. Daarom krijgt elke aanvraag bij ons een oplossing op maat. Eén van deze oplossingen is dat wij het dak huren van de vastgoedeigenaar. Hierbij doen wij de investering, maar tegelijkertijd profiteren alle partijen.”

“Een investering moet doorgaans binnen vijf jaar terugverdiend worden, maar bij een zonne-installatie moet je eerder aan zo’n zeven à acht jaar denken. Daarom haken veel partijen af, maar door het dak te huren en de investering zelf op ons te nemen, wordt iedereen hier beter van: de vastgoedeigenaar, de huurder en bovenal het klimaat.”

‘Wij houden van de zon’

Wat maakt de aanpak van Ecorus nu anders dan de werkwijze en visie van concurrenten? Ecorus is een ervaren en stabiele partner, welke sinds 2010 actief is in de zonne-energie. Door onze technische kennis en ervaring kunnen wij het hoogste rendement garanderen! Daarbij telt voor ons dat de vastgoedeigenaar en zeker de huurder van het pand, geen hinder ondervindt van de het project. De duurzaamheid die we verkopen, willen we terugzien in de relatie met de klant.”

Bent u benieuwd wat uw dak waard is? Vraag dan vrijblijvend een voorstel of adviesgesprek op locatie aan!

Dit artikel is gesponsord door Ecorus.

Reageer op dit artikel