Start-up belooft crossborder e-commerce te vergemakkelijken

Start-up belooft crossborder e-commerce te vergemakkelijken

Net zo krachtig en flexibel zijn als grote e-commerce partijen Amazon of Zalando. Dat belooft de start up Codept. Het bedrijf heeft met hulp van Beumer een logistiek platform gemaakt dat gegevensuitwisseling tussen dealers en e-fulfilment partijen vergemakkelijkt.

Material handling gigant Beumer sluit de ogen niet voor nieuwe technieken. Integendeel: het investeert in nieuwe mogelijkheden. Een daarvan is digitalisering. Beumer heeft digitalisering tot een topprioriteit gemaakt om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

Beumer doet dit door te investeren in start-ups. Zo brengt de material handling specialist digitale projecten binnen de bedrijfsgroep. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Codept.

E-fulfilment: dit is het, dit zijn de feiten

E-fulfilment. Wie zijn de spelers, waar liggen de grootste uitdagingen en hoe kun je die aanpakken? Analyse, achtergrond en praktische oplossingen over misschien wel de snelst groeiende tak in de logistieke sector.

Zo staat het ervoor >>>

Nieuw platform

Codept heeft een logistieke platform ontwikkeld dat de gegevensuitwisseling tussen dealers en e-fulfilment partijen vereenvoudigt.

Dit bespaart tijd en geld voor beide partijen, biedt meer flexibiliteit en stelt magazijnbeheerders in staat hun capaciteiten beter te benutten, aldus de ontwikkelaars.

Crossborder e-commerce vergemakkelijken

Jonas Grunwald, oprichter van Codept: "Fulfilment-providers verliezen vaak potentiële klanten omdat ze de middelen missen om verbinding te maken met de IT of omdat de initiële kosten te hoog zijn.”

Codept vergemakkelijkt en versnelt dit proces, claimt het bedrijf. “E-commerce retailers moeten steeds vaker goederen kunnen verzenden naar Frankrijk, Italië of Nederland. Grote online verzenders zoals Amazon of Zalando kunnen dit binnen 24 tot 48 uur. Als een middelgroot bedrijf dit vandaag niet kan aanbieden, verliest het snel potentiële klanten. Om aan deze norm te voldoen, zijn er niet alleen magazijnlocaties hier in Duitsland nodig, maar ook in andere Europese landen."

Het nieuwe logistieke platform biedt we een homogene interface en betrouwbaar gegevensbeheer, belooft Grunwald. “Een nieuwe partner kan via ons platform zonder verdere extra inspanningen heel snel en eenvoudig in het systeem van de klant worden geïntegreerd."

Peter de Weerd

Peter de Weerd

Redacteur Logistiek en Logistiek.nl. Hij focust zich met name op de deelgebieden (smart) warehousing en e-fulfilment