nieuws

Moeten de kosten van uw wagenpark omlaag?

Logistieke dienstverlening 910

Ga er maar aan staan: in deze tijd een wagenpark rendabel op de weg houden. Een flinke uitdaging waar we u graag bij helpen.

Moeten de kosten van uw wagenpark omlaag?
Initiatiefnemer en coach Tom Rodenburg

Dit jaar gaan naar verwachting meer bedrijven in de logistiek en transport failliet dan vorig jaar (bron: sectoreconomen ABN AMRO). U wordt geconfronteerd met stijgende loonkosten en een afvlakkende economische groei. Tegelijkertijd wordt het steeds drukker op de weg waardoor de laatste drie jaar het aantal verkeersdoden is toegenomen.

Ook verwachten opdrachtgevers duurzaamheid, oftewel minder uitstoot van CO2. En als klap op de vuurpijl is het verloop onder chauffeurs hoog. Hoe houdt u uw personeel tevreden en de marges hoog?

Het begint met inzicht

Het rijgedrag van uw chauffeurs beïnvloedt de brandstofkosten, reparatiekosten en CO2-uitstoot. Wat zijn de kosten als uw wagen stilstaat door reparatie? Bijvoorbeeld omdat u de remmen moet vervangen? We helpen u met dit inzicht voor uw wagenpark van meer dan 20 voertuigen.

Hoe? Met Hello Mobility

We bedachten Hello Mobility. Een dienstverlening waarbij we de inzichten uit een overkoepelend dashboard combineren met een persoonlijke coach voor u.

Het dashboard brengt alle inzichten uit uw meetapparatuur in de voertuigen samen. Zo krijgt u inzicht in het brandstofverbruik, rijgedrag en schadeverloop binnen uw wagenpark, op totaalniveau en per chauffeur. Vervolgens helpt een persoonlijke coach u om deze inzichten te analyseren en om te zetten naar een concreet verbeterplan.

Hello Mobility is een initiatief van Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden.

Een persoonlijke coach

Tom Rodenburg, coach en initiatiefnemer van Hello Mobility: “Het rijgedrag bepaalt veel. Hoe een chauffeur accelereert, remt of door de bochten gaat, heeft invloed op zowel brandstof, CO2-uitstoot als mogelijke schade. Het is lastig om in de wirwar van databronnen inzicht te krijgen in het rijgedrag van chauffeurs. Daarom hebben we een overkoepelend dashboard ontwikkeld waar u in één oogopslag de resultaten van uw wagenpark ziet, ook per chauffeur. Uw coach helpt u vervolgens om deze resultaten te vertalen naar concrete verbeterpunten en training voor uw chauffeurs.”

Lagere kosten en een verzekerbaar wagenpark

Hello Mobility wil met deze dienst de verkeersveiligheid verbeteren, maar ook gewoon uw kosten, brandstof en CO2-uitstoot verlagen. Want dit zijn vaak toch uw belangrijkste drijfveren. Een hoog schadeverloop kan leiden tot onverzekerbaarheid van uw wagenpark. Verzekeraars leggen ook meer nadruk op preventie dan vroeger. Het is beter om proactief schade te voorkomen, dan reactief te verzekeren.

Hoe we meten

Het rijgedrag meet het remmen, optrekken en bochtenwerk. Meestal is deze data al beschikbaar in uw voertuigen. Met een dataverbinding brengen we deze data over naar het dashboard en zetten we het om naar bruikbare informatie. We kunnen bijna alle meetapparatuur koppelen. Uiteraard is de data goed beveiligd en voldoet het dashboard aan de eisen vanuit de AVG. Deze dienst is voor iedereen beschikbaar.

Op alle vlakken ondersteuning

Tom: ”We helpen u graag bij het coachen van uw chauffeurs, bijvoorbeeld in combinatie met een Code95 training. We trainen ook op het gebied van vitaliteit. We zien nl. dat scherp sturen en hard remmen na de lunch toeneemt. In het begin is het vaak even wennen voor de chauffeurs. Ze worden immers geconfronteerd met hun rijgedrag. Maar geen enkele chauffeur wil betrokken zijn bij schade. Dit is niet goed voor het imago, zowel van hem als van het bedrijf.”

Niet goed, geld terug

Tom: “We geloven zo in ons concept dat we u een garantie geven. We berekenen uw mogelijke besparing op het gebied van brandstof en schadeverloop. Als u onze berekening niet binnen 12 maanden kunt waarmaken, krijgt u uw geld terug.”

Wilt u weten wat u kunt besparen? Bereken een eerste globale besparing op www.hellomobility.nl.

Dit artikel is gesponsored door Sparklab.

Reageer op dit artikel