nieuws

Hoe klanten van UC Group tijd en geld besparen met iSHARE

Ketensamenwerking 13

Het afsprakenstelsel iSHARE gaat vanaf 2018 ervoor zorgen dat logistieke partijen met elkaar simpel en gecontroleerd data kunnen delen. Ook met onbekenden. Voor de klanten van UC Group betekent het bijvoorbeeld dat zij complexe EDI-koppelingen achterwege kunnen laten om data te ontsluiten. Managing partner Pascal van Beek legt uit hoe dat zit.

Hoe klanten van UC Group tijd en geld besparen met iSHARE

Sponsored content door iSHARE

“Effectief supply chain management vraagt dat je silo’s in de supply chain afbreekt en holistisch naar de keten kijkt. Een belangrijk aspect daarbij is transparantie in data.
Op dit moment is het verkrijgen van “one version of the truth” binnen de keten complex: data wordt niet makkelijk gedeeld omdat EDI’s tussen systemen één voor één moeten worden gelegd. Dat is tijdrovend en daarmee kostbaar. iSHARE gaat dat probleem oplossen, waardoor het makkelijker wordt om data te delen.”

UC Group is co-creatiepartner van iSHARE en daarmee een van de vele partijen die bijdragen aan de ontwikkeling van het afsprakenstelsel. Van Beek: “We helpen onze opdrachtgevers met het vertalen van hun bedrijfsstrategie naar een operations strategie, om deze vervolgens te realiseren en hun organisatie waar nodig te transformeren.

 

Lees ook

iShare komt uit de testfase en is klaar voor het echte werk

‘iShare verplicht tot nadenken over positie in de keten’

 

Daarbij is de inzet van de nieuwste technologie een must. Dat vraagt van onze partners dat ze de technologische ontwikkelingen bijhouden. Dat doen we binnen UC door kennisdeling, peer-to-peer training in de UCademy, maar zeker ook door zelf ons steentje bij te dragen aan de technologische ontwikkelingen. Daarom zijn wij als co-creatiepartner ingestapt.”

Van Beek raadt geïnteresseerden in iSHARE aan om een stap voorwaarts te maken. “Zoek contact met de projectorganisatie van iSHARE, of een van de partners. Uiteraard kunt u ook ons benaderen. Onze professionals kunnen u helpen met het vertalen van iSHARE naar uw praktijk”.

Over iSHARE en UC Group
Vanaf juni 2016 ontwikkelen publieke en private sector in het project iSHARE gezamenlijk uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie. Met deze afspraken is het straks voor iedereen in de logistieke sector mogelijk om met iedereen op een simpele en gecontroleerde manier data te delen. Ook met tot dusver onbekende partijen. iSHARE is een initiatief van Topsector Logistiek.

UC Group is als interim- en adviesbureau binnen het vakgebied operations en supply chain management georganiseerd in een netwerk van VakMaatschappen. Gerund door ondernemers en gebaseerd op vertrouwen en gelijkwaardigheid. Door deze flexibele structuur kan UC Group snel beslissingen nemen en snel anticiperen op veranderingen in de markt.

Reageer op dit artikel