Planningsproces van halve dag naar één minuut

Planningsproces van halve dag naar één minuut

Westerman Multimodal Logistics gebruikt het Thinkwise Platform om zijn bedrijfsprocessen te optimaliseren en beter te kunnen inspelen op de wensen van klanten. De eerste applicatie die de logistieke dienstverlener realiseerde met het platform reduceerde een handmatig planningsproces van een halve dag tot slechts één minuut...

Nieuwe vestiging Zweden

Westerman Multimodal Logistics levert multimodale logistieke oplossingen, met transport over water, spoor en weg. Het bedrijf voert distributie uit in Nederland en meerdere Europese landen, en heeft een eigen warehouse voor het faciliteren van opslag, crossdocking en fijnmazige orderpicking. Het bedrijf heeft zo’n 400 medewerkers, een eigen containerterminal en 150 vrachtwagens. Voor een nieuwe vestiging in Zweden zocht het bedrijf software om de planning van papiertransport efficiënter te maken. Thinkwise bleek voor Westerman de ideale oplossing om die doelstelling te realiseren.

Bert Venema, IT-manager van Westerman: “We zijn een bedrijf dat heel snel wil inspelen op de wensen en processen van klanten. Met Thinkwise kunnen we deze processen realiseren en flexibele koppelingen maken tussen onze bestaande applicaties en met de systemen van klanten.”

Verbetering dienstverlening

In de logistiekbranche is momenteel het verbeteren van de dienstverlening aan klanten de belangrijkste trend. Daarnaast is er uiteraard veel aandacht voor onderwerpen als duurzaamheid en efficiëntie. Westerman heeft de visie dat controle over software cruciaal is om processen optimaal in te regelen. Naast de bestaande softwareoplossingen als een Warehouse Management Systeem (WMS) en Transport Management Systeem (TMS) zocht het bedrijf daarom een flexibele en moderne softwareoplossing om zelf applicaties mee te ontwikkelen.

Enorme tijdswinst

Thinkwise overtuigde Westerman met een Proof of Value-project, en sindsdien realiseerde het bedrijf zelf de eerste volwaardige applicatie voor de planning van het treinvervoer van rollen papier. Dit proces werd eerder handmatig met Excel gedaan, maar verloopt nu grotendeels geautomatiseerd. De tijdswinst is enorm, van een halve dag naar slechts één minuut. Daarnaast helpt de efficiëntere planning om zowel de vervoerskosten als het CO2-verbruik te verlagen.
Tom van der Sluis, Account Executive bij Thinkwise: "Wij zijn trots dat Westerman Logistics voor ons heeft gekozen om zijn bedrijfsprocessen te moderniseren. Dit vooruitstrevende bedrijf begrijpt de kracht van onze ‘never-legacy’ technologie, waarmee je software creëert die nooit meer veroudert.”

Besparing en minder CO2-uitstoot

De eerste applicatie is bewust ontwikkeld voor een nieuw proces, dat niet eenvoudig in de bestaande software gerealiseerd kon worden. Sindsdien deed het IT-team van Westerman veel ervaring op met het platform en ziet steeds meer toepassingsmogelijkheden.
Venema: “We komen regelmatig dingen tegen in ons dagelijkse werk, waarvan we denken: zou het niet mooi zijn om dat ook in Thinkwise te kunnen? Maar tegenwoordig kijken we voor alles waar we software voor nodig hebben eerst of dat kan.”

Koppeling RDW

Inmiddels werkt Westerman aan een oplossing voor het efficiënter beheren van contracten en onderhoudsactiviteiten voor de afdeling Fleet & Facility, inclusief koppelingen met de RDW. Ook ziet het bedrijf veel voordelen voor klanten, bijvoorbeeld door met gebruiksvriendelijke portalen voor klanten te ontwikkelen. Westerman gebruikt nu drie grote softwarepakketten, die elk een eigen webportaal hebben. Met Thinkwise kan daar één portaal van gemaakt worden, wat veel gebruiksvriendelijker en overzichtelijker is.

Venema: “We zijn heel blij met de professionaliteit en de technologie van Thinkwise. Door deze modernisering reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we kosten op vervoer. We hebben ideeën genoeg voor het optimaliseren van meer processen. Zo willen we bijvoorbeeld in toekomst met AI en algoritmes het orderpicken in het warehouse optimaliseren.”

Duurzame softwareontwikkelaar

Het Thinkwise Platform is het enige softwareontwikkelplatform ter wereld waarmee organisaties op een écht duurzame manier software ontwikkelen. Eenvoudig aanpasbare core enterprise software die op een modelgestuurde wijze gerealiseerd wordt en daardoor nooit opnieuw gebouwd hoeft te worden.
Het platform resulteert in zelflerende kernapplicaties zonder overhead, draaiend op klimaatneutrale servers, die bij elke nieuwe versie minder rekenkracht gebruiken. Daarnaast kan verouderde enterprise software razendsnel vervangen worden met de ingebouwde Thinkwise Upcycler. Dankzij de unieke Thinkwise Guarantee lukt dat altijd uiterlijk binnen 12 maanden of anders krijgen klanten de licentiekosten volledig terug.
Thinkwise is opgericht in 2002 en het platform wordt gebruikt door ruim 1.500 organisaties in meer dan 50 landen.

Dit artikel is gesponsord door Thinkwise.