SHIPP 21: nieuwe logistieke hotspot bij de haven van Rotterdam

SHIPP 21: nieuwe logistieke hotspot bij de haven van Rotterdam
SHIPP 21 staat voor South Holland Inland Port Putterhoek 21 en biedt ongeveer 400.000 m² industrieterrein met een eigen binnenhaven.

In Puttershoek, op een deel van het voormalige suikerfabrieksterrein van Cosun Beet Company, ontwikkelt Heylen Warehouses een grootschalige logistieke en semi-industriële bedrijvencampus: SHIPP 21.

Het project is gelegen in Zuid-Holland en zal de unieke kans creëren voor bedrijven om zich vlak bij de havens van Rotterdam en Moerdijk te vestigen. SHIPP 21 staat voor South Holland Inland Port Putterhoek 21 en biedt ongeveer 400.000 m² industrieterrein met een eigen binnenhaven.

SHIPP 21 voor logistieke bedrijven

Als een nieuw, toekomstgericht bedrijventerrein biedt SHIPP 21 plaats aan kleine en (middel)grote lokale, nationale en internationale bedrijven die actief zijn in logistiek en transport, e-commerce, koel- en vriesopslag, maakindustrie en maritieme toelevering en onderhoud. Kortom: SHIPP 21 wordt een zakelijke stad boordevol diversiteit.

Impuls aan lokale economie

Sarah Dierick van Heylen: “De ontwikkeling van SHIPP 21 geeft een stevige impuls aan de lokale economie. De werkgelegenheid in eigen regio zal een stevige groei kennen. Niet alleen bij bedrijven op de site zelf, maar ook bij de toeleveranciers. Op en rond dit project zal werkgelegenheid weer floreren als tevoren.”

Momenteel zijn veel inwoners van de gemeente Hoeksche Waard voor hun baan aangewezen op bedrijven in en om steden als Rotterdam of Dordrecht. Voor veel van deze forenzen die elke dag de Hoeksche Waard verlaten, biedt dit straks kansen om dichter bij huis te werken. Dat scheelt kostbare tijd aan woon-werkverkeer en ook het wegennet wordt er door ontlast.

Duurzame oplossingen

Heylen Warehouses biedt flexibele en duurzame oplossingen voor logistieke en semi-industriële huisvestingsvraagstukken door built-to-suit ontwikkelingen en de verhuur van bestaande panden.

Net als de oude bouwers van kathedralen, is het onze visie om te bouwen voor de toekomst, voor de volgende generaties”

Sarah Dierick: “We ontwikkelen, verhuren en beheren toekomstbestendige magazijnen, die worden gebruikt door toonaangevende klanten en merken. Onze warehouses zijn hierbij essentieel om een efficiënte distributie van materialen en goederen te realiseren of om waarde toe te voegen door onder andere productie, assemblage, customizing en reparatie.”

“Het is onze missie om voor onze klanten een betrouwbare, dynamische en innovatieve partner te zijn die kostenbewust en kwaliteitsvol meewerkt aan duurzame en gezonde groei.”

Duurzame strategie

Dierick: “Duurzaam ondernemen staat voor ons centraal, het is niet langer een trend maar een vanzelfsprekendheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt integraal onderdeel uit van ons beleid en dat van onze klanten. Dagelijks maken we afwegingen rekening houdend met de maatschappelijke, ecologische en economische impact van ons handelen voor onszelf en voor onze stakeholders.”

Efficiënt grondgebruik

Efficiënt grondgebruik is bij Heylen Warehouses één van de speerpunten voor een duurzamere toekomst. Bij het innemen van vrije, beschikbare ruimte zetten we hier maximaal op in door toepassing van het campusmodel: In plaats van afzonderlijke magazijnen te bouwen, ontwikkelen ze één groot logistiek gebouw met schakelbare units. Alle units kunnen afzonderlijk verhuurd worden of – indien er nood is aan extra ruimte – onderling geschakeld worden. Zo kunnen bedrijven groeien op eenzelfde locatie, mét behoud van personeel.

Second-life principe

Sarah Dierick: “Bij onze vastgoedprojecten gaan we steeds uit van het ‘second-life’ principe. Gebouwen moeten zo functioneel en aantrekkelijk zijn dat ze niet alleen aan de behoeften van vandaag voldoen maar ook aan die van de toekomst. Uitgangspunt hierbij is om zowel naar kwaliteit, functionaliteit als flexibiliteit gebouwen te ontwerpen die future-proof zijn en hierdoor meerdere ‘levens’ mee kunnen.”

Het bedrijf kiest daarom voor de hoogste functionele gebruiksstandaarden die momenteel gelden in de markt waardoor een zeer ruime logistieke toepasbaarheid geldt voor alle type klanten en logistieke processen. De magazijnen zijn hierdoor geschikt voor zowel traditionele palletopslag met hoge (tot zeer hoge) vloerbelastingen als voor productie- en assemblagewerkzaamheden of arbeidsintensieve e-commerce activiteiten. Er wordt gekozen voor maximale vrije hoogte met een hoge toelaatbare vloerbelasting waardoor de indeling geschikt is voor stellingen met smalle en brede gangpaden, picking towers of automatisatie en robotisering.

Gezonde en veilige werkomgeving

“Wij ontwerpen en realiseren gebouwen waar mensen graag werken”, vertelt Dierick. “Zo zorgen gescheiden verkeersstromen voor vracht- en personenverkeer voor veiligheid en ruime parkeergelegenheid voor personeel. Daarnaast voorzien we al onze gebouwen van buitenruimten en (dak)terrassen voor zowel de kantoor- als warehouse medewerkers. De gevels worden voorzien van ramen en glasstroken waardoor natuurlijk licht het magazijn binnenkomt om een aangenamere werkomgeving te creëren. We kiezen bovendien voor kwalitatieve afwerkingsmaterialen en gebouwtechnieken die een aangename en gezonde werkomgeving garanderen. Extra aandacht voor de architectonische vormgeving zorgt er dan weer voor dat de gebouwen een hoge visuele kwaliteit bezitten met een tijdloos karakter.”

Dit artikel is gesponsord door Heylen Warehouses