Heylen Warehouses breidt alweer uit - nu naar Spanje en Portugal

Heylen Warehouses breidt alweer uit - nu naar Spanje en Portugal
John Derweduwe (midden) is de nieuwe managing partner Spanje en Portugal.

Het Belgische Heylen Warehouses startte in 2002 en 10 jaar later breidde het bedrijf haar activiteiten uit naar Nederland. Nu neemt het bedrijf een volgende stap en breidt haar succesformule als ontwikkelende belegger uit naar Spanje en Portugal. In België en Nederland werd sinds de start inmiddels meer dan 1,8 miljoen m2 aan logistiek vastgoed ontwikkeld.

Heylen Warehouses ontwikkelt en investeert in hoogwaardige logistieke vastgoedprojecten. Het bedrijf ontwikkelt en verhuurt sinds 2002 logistieke bedrijfsruimten en beheert momenteel meer dan een miljoen vierkante meter aan magazijnen. De volledige ontwikkeling en het beheer van logistiek gebouwen gebeurt in eigen beheer door een multidisciplinair en ervaren team.

Heylen Warehouses heeft John Derweduweper 1 juli 2022 aangesteld als managing partner Spain and Portugal om de logistieke vastgoedportefeuille uit te bouwen op het Iberische Schiereiland.

Logistieke en semi-industriële vastgoedoplossingen

Heylen Warehouses en Derweduwe zullen hun ervaring en expertise bundelen om er de perfecte logistieke en semi-industriële vastgoedoplossingen te kunnen bieden. “De Spaans-Portugese markt biedt nog volop kansen om onze ontwikkelportefeuille verder te laten groeien, zowel in logistieke campussen als in industrieel vastgoed. Wij kijken dan ook uit naar de samenwerking met John en zijn vol vertrouwen dat zijn ruime kennis en ervaring van een enorme meerwaarde gaan zijn voor het Heylen Warehouses team”, zegt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses.

De Spaans-Portugese markt biedt nog volop kansen om onze ontwikkelportefeuille verder te laten groeien, zowel in logistieke campussen als in industrieel vastgoed ”

Heylen gaat investeren in green- en brownfield-locaties om deze vervolgens in eigen regie te ontwikkelen naar state-of the art nieuwbouw projecten. Heylen introduceert hiermee haar architectonisch herkenbare en duurzame campusconcept op de Spaanse en Portugese markt.

Spaanse industriële vastgoedsector

John Derweduwe heeft meer dan 29 jaar ervaring in de Spaanse industriële vastgoedsector. In 1992 startte hij de Spaanse tak van de Britse consultant King Sturge (nu JLL) op.

Caspanni: "In 2001 trad hij toe tot de Amerikaanse REIT Prologis als vice president en countryofficer voor Spanje en Portugal en heeft hij onder meer de grootste industriële huur ooit (90.000 m²)in Spanje afgesloten. Vijf jaar geleden zette hij Mountpark op in Spanje. Hij legde er de grondvesten voor een belangrijke land bank en bouwde onder andere op risico een gebouw van 86.000 m², dat onmiddellijk na oplevering verhuurd werd. Onder zijn leiding werd Mountpark een hoofdrolspeler in de logistieke vastgoedsector in de Spaanse markt."

Dit artikel is gesponsord door Heylen Warehouses.