Herbruikbare verpakkingsoplossingen op maat - wat is mogelijk?

Herbruikbare verpakkingsoplossingen op maat - wat is mogelijk?
De Autotote is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van intralogistieke bakken.

Loadhog ontwerpt en innoveert producten met als doel gebruikt plastic zo lang mogelijk te hergebruiken, met een zo klein mogelijke CO2-voetafdruk en zo min mogelijk toevoegingen. Daardoor kunnen materialen gemakkelijk worden gerecycled en hergebruikt in nieuwe verpakkingen. Welke opties zijn er?

Loadhog merkt de stijgende vraag op de markt om wegwerpmaterialen uit te bannen, vooral omdat de prijs voor deze materialen aan het stijgen is. Dit ligt in lijn met de behoefte van bedrijven om de CO2-voetafdruk te verkleinen nu er meer druk komt vanuit de overheid en de maatschappij. Hier heeft niet alleen het milieu baat bij, maar het helpt bedrijven ook om een positieve boodschap van verbeterde duurzaamheid te verspreiden. Door nu over te stappen krijgen bedrijven een concurrentievoordeel in vergelijking met wie overstapt vlak voordat de audits en CO2-rapportages voor de deur staan.

Herbruikbare verpakkingsoplossingen

De herbruikbare verpakkingsoplossingen van Loadhog elimineren wegwerpmaterialen in de gehele toeleveringsketen. De Loadhog Pallet Lid is een van de meest gevraagde vervangers voor wegwerpverpakkingen, een milieuvriendelijk en herbruikbaar alternatief op rekfolie dat nu kan worden vervaardigd met gerecyclede materialen.

De palletdeksel is een van de meest gevraagde vervangers voor wegwerpverpakkingen, een milieuvriendelijk en herbruikbaar alternatief op rekfolie.
De palletdeksel is een van de meest gevraagde vervangers voor wegwerpverpakkingen, een milieuvriendelijk en herbruikbaar alternatief op rekfolie.

Dankzij de Loadhog Pallet Lid kunnen Sky en Unipart Logistics alle wegwerpverpakkingen uit hun toeleveringsketen verwijderen. Het robuuste palletdeksel met uittrekbare banden en een geïntegreerd spanningsmechanisme zorgt ervoor dat pallets snel, veilig en zonder afval kunnen worden verpakt. Als gevolg hiervan kunnen 10,2 ton plastic rekfolie per jaar worden bespaard, wat neerkomt op 79.200 pallets verpakt met wegwerpplastic.

Autotote - intralogistieke bakken

Eerder dit jaar heeft Loadhog de Autotote uitgebracht. De Autotote is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van intralogistieke bakken. Ontworpen om zonder lawaai over transportbanden te kunnen worden verplaatst met een versterkte, dubbele bodem en afgeschuinde vrijdragende rand. Het belang van automatisering neemt toe. Volgens schattingen zal de wereldwijde intralogistieke markt tussen 2020 en 2030 gaan stijgen met 15,5% per jaar. Daarom werken steeds meer bedrijven aan een toekomstbestendige toeleveringsketen.

Volgens schattingen zal de wereldwijde intralogistieke markt tussen 2020 en 2030 stijgen met 15,5% per jaar - steeds meer bedrijven werken daarom aan een toekomstbestendige toeleveringsketen ”

De Autotote verbetert alle onderdelen van de toeleveringsketen, van een hogere nauwkeurigheid en snelheid tot het verminderen van afval. Hij is geschikt voor alle transportbanden en geautomatiseerde systemen en heeft een geoptimaliseerde basis die doorbuiging en geluid vermindert. Loadhog kan de bak fabriceren met een mengsel van gerecyclede en nieuwe materialen, waardoor u de CO2-voetafdruk van uw toeleveringsketen kunt helpen verkleinen. Een circulaire economie wordt wereldwijd erkend. Als u dit binnen uw toeleveringsketen laat zien, is uw bedrijf niet alleen klaar voor de toekomst, maar bent u ook verzekerd van een levenslange investering.

Omnichannel bak Omnimax

Naast Autotote heeft Loadhog ook de Omnimax geïntroduceerd, een omnichannel bak die in de gehele toeleveringsketen kan worden gebruikt. Denk hierbij ook aan werken met geautomatiseerde systemen om picking-efficiëntie te maximaliseren in magazijnen, om de vulgraad van voertuigen te verhogen tijdens transport naar de winkels en om producten te leveren aan de eindklant.

De Omnimax kan conform de regelgevingen van FM Global ook worden gefabriceerd met drainagegaten, zodat water weg kan stromen in geval van brand.
De Omnimax kan conform de regelgevingen van FM Global ook worden gefabriceerd met drainagegaten, zodat water weg kan stromen in geval van brand.

De Omnimax kan conform de regelgevingen van FM Global ook worden gefabriceerd met drainagegaten, zodat water weg kan stromen in geval van brand. Met de toename in sales vanuit de e-commerce in de afgelopen jaren (van 13,8% in 2019 naar 19,6% in 2021 wereldwijd) moeten retailers de focus leggen op click & collect-toepassingen en leveringen aan eindklanten. De efficiëntie van deze operationele processen is daarom een prioriteit geworden en bedrijven zoeken naar de juiste verpakkingsoplossingen om te kunnen voldoen aan de nieuwe verwachtingen. De Omnimax is het antwoord op deze stijgende vraag en lijkt de toekomst van de retaillogistiek.

Verpakkingsproblemen oplossen

Kennis, ervaring en competentie zorgen ervoor dat het bedrijf zo'n hoogwaardige, relevante verpakkingsoplossingen kan produceren. Het team onderzoekt nieuwe en bestaande markten om met de branche mee te kunnen groeien en plant vervolgens de toekomst van ons productaanbod. Naast het bestaande productassortiment kan Loadhog producten ontwerpen en fabriceren die voldoen aan specifieke wensen van de klant. Als de klant bijvoorbeeld al herbruikbare verpakkingen gebruikt, maar problemen heeft met verpakkingen die breken of niet handig zijn in gebruik, kan het designteam de oplossingen aanpassen, veranderen en implementeren om te voldoen aan de behoeften van de klant en zo hun problemen oplossen.

Dit artikel is gesponsord door Loadhog.