Woensdag, 29 November 2023Supply Chain Valley

Logistiek in een uitdagende markt

De jaarlijkse verkiezing logistieke hotspots behoeft na 20 jaar eigenlijk geen toelichting. Een begrip. Al ruim tien jaar organiseert het vakblad Logistiek rond de uitslag van deze ranglijst de Summit Logistieke Hotspots. Uitgegroeid tot hét trefpunt voor iedereen die ertoe doet. Dit jaar op woensdag 29 november bij Supply Chain Valley, op het enorme logistieke bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo.

De logistieke hotspots zijn zelfs zo’n succes, dat ze nu tegen de grenzen van hun groei lopen. Aan uitdagingen geen gebrek. Waar is nog wel ruimte en personeel beschikbaar, ook voor stadsdistributie? Waar moeten arbeidsmigranten wonen? Is er eigenlijk wel stroom? Zijn de hoge bouwkosten en torenhoge huren nog op te brengen? En vooral: hoe gaan we daarmee om? Georganiseerd om de logistieke wereld te verbinden en de uitdagingen op te lossen!

Peter Pardoel
Peter PardoelBestuursvoorzitter, Supply Chain Valley
Bestuursvoorzitter Peter Pardoel van Supply Chain Valley (SCV) is gepokt en gemazeld in logistiek en supply chain management. In zijn lange carrière bezocht Pardoel 75 landen, deed ruime ervaring op in deze vakgebieden in onder andere de chemie en automotive sector. Doel van SCV is de positie van Limburg als Europese topregio voor logistiek, agrofood en maakindustrie verder uit te bouwen. Peter zal aantonen dat een logistieke hotspot ook met weinig of geen direct beschikbare bouwkavels een toplocatie kan zijn!
Margreet Verwaal
Margreet VerwaalSenior beleidsmedewerker Ruimte bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Margreet Verwaal is nauw betrokken bij het opstellen van de landelijke beleidslijn ‘Grip op grootschalige bedrijfsvestigingen’. Deze gaat onder andere over de vraag in hoeverre en waar de overheid nog ruimte ziet voor nieuwe grootschalige logistiek. Zij zal de stand van zaken geven. En schetsen wat de logistieke sector zoal kan verwachten.
Jim Orsel
Jim OrselHead of Industrial & Logistics Netherlands, CBRE
Jim Orsel is een van de meest spraakmakende logistieke vastgoedadviseurs van het land. Hij is met zijn team in Nederland bij CBRE verantwoordelijk voor alle logistieke en industriële transacties. In blogs en veelvuldige interviews met de vakpers geeft hij zijn visie op trends en actuele kwesties. Jim maakt zich zorgen over het groeiende ruimtetekort, maar draagt ook oplossingen aan.

De rondetafelsessie uitdagingen

Na de plenaire discussie neem je verdeeld over twee rondes deel aan rondetafeldiscussies. Aan iedere tafel wordt gediscussieerd over een (actuele) uitdaging. Hoe kijk jij tegen deze uitdaging aan? Welke oplossingen zie jij en hoe zou je die toepassen in de praktijk? Met collega’s uit de branche bespreken jullie dit samen aan tafel.

"Een waardevolle bijeenkomst waar ontmoeting en kennis delen centraal staat."

8.2

Door ouddeelnemers beoordeeld met een 8.2

"Goed bezocht evenement met eindbeslissers in de logistiek"

 

 

Vragen over dit event?

Neem gerust contact op met:
Linda Schouten
lindaschouten@vmnmedia.nl
06-24852435

Partner worden?

Informatie of vragen, bel of mail naar:
Mike Clephas of Lars Bles
mikeclephas@vmnmedia.nl | 06-51210790
larsbles@vmnmedia.nl  | 06-20742966