Digitaliseer je magazijn met de Exact Voorraadbeheer app

Digitaliseer je magazijn met de Exact Voorraadbeheer app
“De app is uitermate gebruiksvriendelijk. We werken hier met meerdere generaties in het magazijn, maar zelfs een behoorlijke digibeet kan prima overweg met de Exact Voorraadbeheer app.” – Exact klant Authentic Brands.

Veiligheidshesje aan, de steekwagen in één hand en niet te vergeten: zijn telefoon in de andere. Tim is klaar voor de voorraadtelling in het magazijn. Hij beheert alles vanuit de voorraadbeheer app: van orderpicken tot voorraadtellingen en goederenontvangsten. Dat is nog eens efficiënt werken! Benieuwd naar de app? Lees dan vooral verder.

We weten allemaal dat foutloze en actuele voorraadinformatie cruciaal is voor handelsbedrijven. Dit verlaagt namelijk de kans op omzetverlies door verkeerde invoer en zorgt ervoor dat je kunt voldoen aan de stijgende klantverwachtingen. Om hieraan te kunnen voldoen is grip, controle en real time inzicht key en is het echt tijd om afscheid te nemen van papier in je magazijn. Met software van Exact en handige tools zoals een voorraadbeheer app digitaliseer je je magazijn en heb je overal en altijd zicht in orders, voorraad en klantinformatie.

Wat doet de voorraadbeheer app?

De Exact Voorraadbeheer app is een app die je rechtstreeks op je Android of Apple smartphone kunt downloaden. Mocht je in je magazijn al met Android scanners werken, dan is het ook mogelijk om de app direct op de scanner te gebruiken. Er zitten meerdere functionaliteiten in de app. Bestellingen die binnenkomen kan je rechtsreeks vanuit de app ontvangen door ze te scannen. De ontvangst van deze goederen wordt automatisch doorgezet naar Exact Online.

Ook voorraadtellingen doe je eenvoudig via de app door barcodescanning middels de scanner of camera op je smartphone, zo kun je snel voorraadverschillen signaleren. Via de app kan je ook verplaatsingen uitvoeren. Dit doe je middels de put away functie, je verplaatst hiermee je voorraad gemakkelijk naar een andere locatie. Of je gebruikt de put away functie om net binnengekomen voorraad van de ontvangstlocatie naar de item of picklocatie te verplaatsen. Ook hierbij werkt de barcodescanner.

Daarnaast is het ook mogelijk om meteen informatie op te vragen over een product. Wil je weten waar een product hoort te liggen of hoeveel van het product op voorraad is? Scan de barcode van het product met de app en je ziet in een oogopslag alle informatie. Een digitaal magazijn in je broekzak!

Het mooie is dat je met een druk op de knop kunt zien wat de marge is op een bepaalde klant of op een artikel”

Uitermate gebruiksvriendelijk

Aldus Exact klant Authentic Brands. Authentic Brands werkt al lang en naar volle tevredenheid met Exact Online voor Handel. “Het mooie is dat je met een druk op de knop kunt zien wat de marge is op een bepaalde klant of op een artikel, maar ook welk prijzenbeleid je moet hanteren met bijvoorbeeld de wisselende valutakoersen. Alles draait in onze organisatie om inzicht. De vele cockpits in Exact maken elk proces volledig inzichtelijk en geven ook aan welke producten bijvoorbeeld iets meer aandacht nodig hebben.”

Sinds een half jaar werkt men in het magazijn van Authentic Brands ook met de voorraadbeheer app. Een nieuwe ontwikkeling waar ze erg blij mee zijn en de ontbrekende factor in het digitaal afhandelen van hun logistieke proces. Ze werken sindsdien volledig papierloos en hebben nóg meer controle op het lopen van de orders. “De app is uitermate gebruiksvriendelijk. We werken hier met meerdere generaties in het magazijn, maar zelfs een behoorlijke digibeet kan prima overweg met de Exact Voorraadbeheer app.”

Tijd is geld

Vandaag de dag zijn hoge klantverwachtingen de norm. Steeds meer bedrijven willen voldoen aan Next Day delivery en de welbekende spreuk ‘Vandaag besteld, morgen in huis’ waarmaken. Automatisering, digitalisering en grip op al je handelsprocessen is essentieel om dit aan te kunnen bieden. De voorraadbeheer app helpt je om efficiënter te werk te gaan. Zo tel en corrigeer je voorraadniveaus efficiënt en real time in een operationeel magazijn.

Door je voorraad direct bij ontvangst in het systeem te zetten en eenvoudig locatieverplaatsingen door te voeren, kun je sneller uitleveren en verhoog je de omloopsnelheid. Daarnaast is tijd verspillen aan fouten ook verleden tijd. Door directe invoer van je ontvangsten, tellingen en digitaal orderpicken voorkom je fouten. Je hoeft het niet eerst op te schrijven om het vervolgens weer in te voeren in het systeem. Een papieren werkvloer is verleden tijd!

Digitaliseer je voorraadbeheer

Je voorraadbeheer slurpt werkkapitaal op en blijft daarmee het meest riskante onderdeel van je handelsbedrijf, hoe de (wereld)economie er ook voorstaat - of er nu wel of geen crisis gaande is. Goed kunnen anticiperen en razendsnel kunnen reageren is daarom zo ongelooflijk belangrijk. Hierbij speelt digitalisatie een enorme rol. Door alle processen met één tool te automatiseren voorkom je blinde vlekken. Dit is mogelijk met de alles-in-één handelssoftware van Exact in combinatie met de Voorraadbeheer app.

Benieuwd geworden naar de Exact Voorraadbeheer app? Bekijk dan de demo waarin uitgelegd wordt hoe orderpicken, het uitvoeren van tellingen, registeren van ontvangsten en locatieverplaatsen op de app werkt.

Dit artikel is gesponsord door Exact