Hoekstra Logistiek kiest voor de ultieme ritplanning

Hoekstra Logistiek kiest voor de ultieme ritplanning
Welke goudmijn ontstaat als je al data combineert?

"In Europa rijdt wel 20% van alle vrachtwagens leeg", weet Christien Lycklama a Nijeholt, directeur van Hoekstra Logistiek. "Als je data slim gebruikt, kun je op het gebied van verduurzaming dus een flinke slag slaan." De Friese vervoerder zet daarom in op een veelbelovende nieuwe aanpak: data science.

Een piano, auto of grote machine vervoeren? Familiebedrijf Hoekstra, een nuchtere logistiek dienstverlener uit Sneek, goes the extra mile om de ‘kwetsbare of afwijkende’ goederen van zijn klanten veilig en op tijd van A naar B te krijgen. Liefst zo efficiënt mogelijk, natuurlijk.

Data science-workshop

Voor de complexe logistiek daarachter maakt de vervoerder steeds meer gebruik van data. Tijdens een data science-workshop met Centric onderzocht het transportbedrijf welke data binnen de organisatie beschikbaar zijn en vooral: welke goudmijn er ontstaat als je al deze data combineert. Niet eenvoudig, wel veelbelovend.

Ontdek in de video meer over de aanpak van Hoekstra:

Voorspelbare ritplanning

Waar liggen kansen als het gaat om efficiënte ritplanning en het voorspellen van de benodigde capaciteit? Het doel: de vrachtwagens van Hoekstra zo efficiënt mogelijk laten rijden.

Wil je meer weten over de workshop of de mogelijkheden van data science? Ontdek het hier.

Dit artikel is gesponsord door Centric