Leasen nu net zo eenvoudig als kopen bij Beequip

Leasen nu net zo eenvoudig als kopen bij Beequip

Beequip heeft recentelijk een marktplaats gelanceerd waar ondernemers online op zoek kunnen naar transportvoertuigen, en vervolgens direct een leaseofferte kunnen aanvragen. Anouk Dubbeldam, sales officer bij Beequip: "We zetten ons bereik in om leveranciers en potentiële kopers te matchen." De alternatieve financieringspartij biedt met deze nieuwe service een antwoord op de groeiende vraag naar efficiëntere en snellere oplossingen binnen de transport- en logistiekindustrie.

Anouk Dubbeldam, sales officer bij Beequip.
Anouk Dubbeldam, sales officer bij Beequip.

De lancering van de marktplaats is een weerspiegeling van de hedendaagse tijdgeest. “Met de groei van e-commerce, de toenemende vraag naar snelle leveringen en de populariteit van gespreide betalingen, is de behoefte aan een centraal platform waar ondernemers voertuigen kunnen bekijken, selecteren en direct kunnen leasen groot,” zegt Dubbeldam. “De marktplaats is ontworpen voor ondernemers die snel willen schakelen en geen tijd willen verliezen. De integratie van aankoop en financiering maakt langdurig zoeken, onderhandelen en afzonderlijke financieringsaanvragen overbodig, waardoor het proces van bijvoorbeeld een vrachtwagen leasen, of een trailer leasen aanzienlijk sneller en eenvoudiger wordt.”

Schakel tussen vraag en aanbod

De marktplaats is een plek waar vraag en aanbod samenkomen. Dubbeldam: “We zijn altijd al de verbindende schakel geweest tussen leveranciers en ondernemers. Daar is de marktplaats nu het tastbare resultaat van.” Ze benadrukt vervolgens de win-win situatie die het oplevert: "Leveranciers willen dat hun materieel zo snel mogelijk wordt verkocht, terwijl ondernemers behoefte hebben aan snel schakelen. Dus is de marktplaats in het leven geroepen zodat leveranciers hun bereik kunnen vergroten en ondernemers snel vinden wat ze nodig hebben. Zo zijn beide partijen geholpen.”

Voordelen

Dit platform belooft niet alleen tijd en moeite te besparen, maar ook de groei en efficiëntie van ondernemingen in de logistieke sector te bevorderen. Door in te spelen op de behoefte van ondernemers om snel te schakelen, waarbij ze niet hoeven te wachten op bevestiging van een leasemaatschappij of het materieel in aanmerking komt voor lease, kunnen ze meteen doorpakken. “Op deze manier wordt leasen bijna net zo eenvoudig als kopen,” zegt Dubbeldam.

Daarnaast heeft het ook voordelen voor Beequip. Zo komen er bezoekers op de marktplaats die misschien niet eerder aan leasen hebben gedacht. Dubbeldam vult aan: “Door de marktplaats kunnen wij meer klanten bedienen en ze tegelijkertijd beter en sneller van dienst zijn door de korte lijnen.”

Persoonlijk contact

“Goed om te weten is dat het persoonlijke contact dat veel ondernemers belangrijk vinden bij de aanschaf van materieel nog steeds mogelijk blijft,” zegt Dubbeldam. “Beequip staat bekend om haar kennis van de sector en het ondernemerschap, dus kun je altijd bellen voor vragen of advies. Bovendien wordt er meegedacht wanneer er specifieke wensen zijn, en gekeken naar wat er allemaal mogelijk is om de lease rond te maken.”

Leasecalculator

De marktplaats is een aanvulling op de huidige diensten en heeft geen invloed op de functionaliteiten op de website zoals je deze gewend bent. Dubbeldam: “Zo kun je nog steeds de leasecalculator gebruiken om de leaseprijs te berekenen van materieel dat je ergens anders op het oog hebt, of als je eigen materieel wil herfinancieren. Ook kun je nog steeds de maximale aanschafwaarde berekenen op basis van de maandlasten die je kunt betalen. Zo weet je voor welk bedrag je opzoek kunt gaan naar materieel.”

Aanbod

Het aanbod omvat momenteel bestelwagens, vrachtwagens, aanhangwagens, opleggers en ander materieel zoals graafmachines, tractoren en heftrucks, en zal in de toekomst nog verder uitbreiden.

Dit artikel is gesponsord door Beequip.