Gratis online magazine over smart warehousing en LogiMAT

Gratis online magazine over smart warehousing en LogiMAT

Ondanks de politieke discussie over nut en noodzaak van XL logistieke centra in dit land, bouwen bedrijven als Plus onbekommerd door. Ook vanuit bijvoorbeeld Zweden zien nieuwkomers als Logent (NA-KD) kans om zich juist hier te vestigen. Mooie verhalen ook over inmiddels goed gevulde bedrijvenparken: Fokker Logistics Park en XL Businesspark Twente. Verder: de impact van AI en AMR's.

Elke maand brengt Logistiek.nl een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Daarin achtergrondverhalen, interviews, video's en praktijkverhalen. Dit online magazine gaat over de toepassing van smart en sustainable warehousing.

In dit magazine:

  • Inspiratie van... Hilke Tol
  • Mega-dc Deventer van Plus
  • LogiMAT: over AI en AMR's
  • In vogelvlucht: Fokker Logistics Park
  • NA-KD en Logent samen in Duiven
  • Successtory XL park Twente
  • UPDATE
  • Locatiekeuze van Ten Cate
  • Babydumps eerste AMR-stapjes

Inspiratie van... Hilke Tol

"Ga veel van de wereld zien" is de belangrijkste tip die Hilke Tol wil meegeven. Zelf heeft ze dat altijd gedaan en ze werkt nu veel voor goededoelenorganisaties.

Groene sleutel voor Plus

De beste supply chain, daar gaat Tony Vendrig zich hard voor maken. Als directeur supply chain van Plus krijgt hij er in Deventer heel wat extra vierkante meters bij.

Wat doet AI met AMR?

Veel AMR- en robotleveranciers stonden op de LogiMAT in Stuttgart. 'The next big thing' zou zomaar AI kunnen zijn. Maar hoe gaan ze de technologie toepassen?

Duik in historie Fokker

Het Fokker Logistics Park van Prologis kent een lange geschiedenis. Daar waar ooit vliegtuigbouw letterlijk van de grond kwam, heeft de logistiek het overgenomen.

NA-KD landt in Duiven

Het online modemerk NA-KD vestigt zich ook buiten Scandinavië en neemt de Zweedse logistieke partner Logent mee naar een nieuw opvallend pand in Duiven.

Twente zit toch vol

Het XL Businesspark Twente heeft alle kavels verkocht. Missie geslaagd, al zag het er jarenlang niet naar uit dat het zou lukken. Jan Geerdink vertelt het hele verhaal.

UPDATE

Amazon opent eerste noodhulp dc in Europa. Exotec haalt belangrijke mijlpaal. Investeerders blijven positief over vastgoed. Jumbo is bijna klaar in Nieuwegein.

Ten Cate verhuist

Ondergoed van het merk Ten Cate blijft voorlopig uit Twente komen. Het pand in Geesteren werd te klein, maar in Borne is nieuwe ruimte gevonden.

Babydump pickt met AMR's

Het pickproces van de kleinere items, daar was volgens Gerwin de Waal veel winst te halen voor de specialist in babyartikelen. Hij koos voor Autostore en dertien AMR's.

Liever toch het hele magazine in één keer lezen?