Parts Express biedt ruimte: 'Opslag van 4000 pallets'

Parts Express biedt ruimte: 'Opslag van 4000 pallets'

Te veel voorraad, een te klein warehouse of een tekort aan personeel om alle dagelijkse orders op tijd te verwerken. Het zijn herkenbare obstakels waar veel productiebedrijven mee worstelen. Logistiek partner Parts Express denkt graag mee over mogelijke oplossingen voor deze struikelblokken.

“Wij beschikken over 10.000 m2 hoogwaardige opslagruimte die grotendeels bestaat uit stelling-locaties en diverse vloerplaatsen”, aldus Mike van Vessem, Sales & Business Development Manager. “Opslag, voorraadbeheer, orderpicking en value added services behoren bij ons allemaal tot de mogelijkheden.”

Ruimte voor opslag van 4000 pallets

Parts Express heeft op de korte en lange termijn ruimte voor opslag van 4000 pallets. “Met een hoogwaardig warehouse bieden we een veilige opslaglocatie voor uw goederen, centraal gelegen in het midden van het land. Ons professionele team verwerkt dagelijks honderden in- en uitgaande orders, ondersteund door een geavanceerd Warehouse Management Systeem. Bedrijven hebben 24/7 online toegang tot orderinformatie en voorraadstanden. Inkomende pallets worden moeiteloos geregistreerd via scanning in ons magazijn, en ordergegevens kunnen naadloos worden uitgewisseld tussen uw ERP en ons WMS-systeem.”

Vanuit het warehouse heeft Parts Express directe toegang tot hun eigen distributienetwerken. Hierdoor heeft het bedrijf volledige controle, van begin tot eind, over het logistieke proces.

Wij leveren op tijd en zijn specialist in het vervoer van breekbare, volumineuze en tijdgevoelige producten”

Specialist in breekbare, volumineuze en tijdgevoelige producten

Van Vessem: “Wij leveren op tijd en zijn specialist in het vervoer van breekbare, volumineuze en tijdgevoelige producten. Van afhalen tot retourneren, wij organiseren het hele proces van A tot Z. Onze opdrachtgevers, waaronder grote importeurs van auto, truck- en bandenmerken, vooraanstaande bedrijven in de elektrotechnische en installatiebranche, kiezen daarom ook al jaren voor de betrouwbare diensten van Parts Express.”

“Dagelijks vervoeren wij auto- en truckonderdelen, maar bijvoorbeeld ook elektrotechnische en sanitaire producten, machineonderdelen en onderdelen voor de tweewielerbranche.”

Fijnmazig netwerk

Altijd op tijd, is het motto van Parts Express. “Overdag en 's nachts kunnen bedrijven rekenen op onze stipte service. Onze dag routes zijn zoveel mogelijk afgestemd op de openingstijden van onze ontvangers.” Met depots in het noorden, midden en zuiden van Nederland en België biedt deze logistieke partner een fijnmazig netwerk. Daardoor vervoeren zij zendingen snel en efficiënt naar alle uithoeken van het land en over de grenzen.

Spoedopdrachten

“We hebben een uitgebreide vloot van uiteenlopend materieel”, vertelt Van Vessem. “Hiermee bieden we verschillende diensten aan: van het transport van complete partijen tot fijnmazige distributie. Met ruim 350 trucks en 100 bestelbussen is er voortdurend voldoende capaciteit, ook voor spoedopdrachten.”

Chauffeurs

Alle Parts Express-chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren, zijn opgeleid voor het vervoer van ADR-stukgoederen. Van Vessem: “Ook op de werkvloer leven we de veiligheids- en milieuregels na. Zo hebben we speciale ADR-coördinatie in de depots. En door zoveel mogelijk afval bij de bron te scheiden, sparen we niet alleen het milieu maar denken we ook aan de afvalkosten.”

Groene stroom

Ook Parts Express zet zich bewust in voor een beter milieu. Daarom maakt de dienstverlener gebruik van zonnepanelen. “In Vianen hebben we 900, in Meppel 218 en in Machelen hebben we 340 zonnepanelen op het dak liggen”, weet de Sales & Business Development Manager.

“Hiermee zijn we bijna zelfvoorzienend, indien er extra stroom nodig is, kopen we groene stroom in voor onze vestigingen. Het gaat om stroom die afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen die CO₂- neutraal zijn, zoals zon, wind, water en biomassa.”

Rijden met een LZV scheelt ritten en draagt bij aan het verminderen van CO₂-uitstoot ”

Schonere vrachtwagens

Veel van de trucks voldoen aan de Euronorm 5 of 6. Hiermee geeft Parts Express gehoor aan alle eisen die de overheid stelt aan het vervoer binnen een groeiend aantal milieuzones.

“Onze LZV (langere en zwaardere vrachtwagencombinatie) rijdt iedere nacht tussen onze diverse depots. Rijden met een LZV scheelt ritten en draagt bij aan het verminderen van CO₂-uitstoot en is hiermee dus beter voor het milieu. Daarnaast rijden we sinds begin mei 2023 ook met een elektrische VW Buzz in de Same Day Express.”

Dit artikel is gesponsord door Parts Express.