Sein op groen voor nieuw dc in Vianen

Sein op groen voor nieuw dc in Vianen

In Vianen, het hart van Nederland waar de snelwegen A2, A27 elkaar kruisen en de A12 en A28 binnen enkele minuten bereikbaar zijn, wordt een nieuw, hoogwaardig distributiecentrum ter grootte van 40.000 vierkante meter ontwikkeld. Hiervoor heeft projectontwikkelaar HVBM Vastgoed recent een locatie ter grootte van ruim 5,8 hectare gekocht op bedrijventerrein De Biezen.

Willem van der Meijden, commercial director van HVBM Vastgoed, legt die keuze uit. “Wij kregen de kans om op één van de beste en meest centrale locaties in Nederland een grootschalige herontwikkelingslocatie te kopen. Deze aankoop past perfect in de landelijke trend om in te zetten op brownfields voor de ontwikkeling van grootschalige logistieke centra. Iets waarover Buck Consultants recent ook al publiceerde. Met onze nieuwbouwontwikkeling zorgen we voor een intensiever gebruik van het bedrijventerrein. Zowel qua oppervlakte als door gebruik van de hoogte, zorgen we voor een toename in werkgelegenheid en vervangen we verouderd industrieel vastgoed voor een toekomstbestendig en duurzaam logistiek gebouw.”

Persoonlijk maatwerk

HVBM Vastgoed is een projectontwikkelaar en investeerder die met name actief is op het gebied van industrieel en logistiek vastgoed. Het bedrijf is gevestigd in Tilburg en landelijk actief, met aansprekende projecten voor grote namen zoals Plus, Jumbo, Bijenkorf en Decathlon. “Onze werkwijze kenmerkt zich door veel en intensief contact met de klant. Wij ontwikkelen vastgoed voor de gebruikersmarkt volgens het ‘build to suit’ principe, maatwerk dus. Waar we voorheen met een huurder op zoek gingen naar een kavel, kopen we steeds vaker eerst de grond, maken we een bouwplan en zoeken we daar een huurder bij. Die kan dan vervolgens aan het ontwerp nog aanpassingen doen zodat het eindresultaat precies is wat de klant zoekt. Dat is ook wat we in Vianen doen.” De grond in Vianen is gekocht en de benodigde vergunningen zijn inmiddels verleend. Er is bovendien een overeenkomst met Stedin voor de (terug)levering van elektra, iets wat in deze tijd wel bijzonder is. “Alle seinen staan daarmee op groen. Zodra we met een klant overeenstemming hebben, kan er binnen twaalf maanden een gebouw staan dat aan al zijn eisen voldoet”, zegt Van der Meijden.

Locatie

DC Vianen ligt op het bedrijventerrein ‘De Biezen’ in Vianen, net ten zuiden van Utrecht in het centrum van Nederland. De geografische ligging in het hart van het land en de bereikbaarheid zijn de belangrijkste factoren voor de populariteit als nationale distributiehub. Het nieuwe distributiecentrum is goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer en grenst bovendien aan het Merwedekanaal waardoor voor vervoer over het water ook een optie is. “Het is bijzonder dat we op deze populaire en centrale plek nog zo’n groot stuk grond hebben kunnen verwerven”, aldus Van der Meijden. “Op deze plek stond voorheen een betonfabriek, maar deze is onlangs gesloopt en vervolgens is de bodem gesaneerd. We verbeteren de locatie met ons nieuwe gebouw, zowel op het gebied van duurzaamheid als qua uitstraling en impact op de omgeving.”

Duurzaam

“We willen geen dozen maken, maar aansprekende gebouwen met uitstraling waarin bedrijven succesvol kunnen ondernemen. Het nieuwe distributiecentrum wordt ontwikkeld op basis van BREEAM-NL ‘Excellent’ richtlijnen.” Die certificering weerspiegelt de duurzaamheid van het gebouw door het gebruik van duurzame en circulaire materialen en energiebesparende maatregelen, maar ook de leefbaarheid van het gebouw en het milieu. Het zal onder meer beschikken over een duurzame groenvoorziening, zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen. “We leggen tuinen aan, maken terrassen voor de medewerkers en zorgen voor kantoren met veel lichtinval, zo garanderen we dat het echt een fijne plek wordt om te werken.”

Meer over dit project leest u op www.dc-vianen.nl.

Dit artikel is gesponsord door HVBM Vastgoed.