E-fulfilment voorbereid op hectiek? - lees het gratis online magazine

E-fulfilment voorbereid op hectiek? - lees het gratis online magazine

Spannend najaar staat de e-fulfilmentsector weer te wachten, na de chaotische periode sinds de coronapandemie. Vorig jaar was er nog veel onzekerheid, nu kunnen webshops, fulfilmentbedrijven en pakketbezorgers zich hopelijk beter voorbereiden. Bijzonder om te zien, dat e-commerce voor een bedrijf als Swinkels een compleet nieuwe wereld opent. Belangrijk thema hangt boven de markt: de komst van zero-emissie zones in 2025. De overheid helpt om bedrijven vroegtijdig te informeren. Lees er meer over in het gratis online magazine van Logistiek.nl.

Elke maand een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Met achtergrondverhalen, video's en foto's. Dit online magazine gaat over e-fulfilment.

In dit magazine:

  • Inspiratie van... Janneke van den Broek
  • Interview met Jan Wijn van Trunkrs
  • Swinkels doet ervaring op met e-commerce
  • ZE-zones komen eraan, wat nu?
  • Cargobike check - 4 tips
  • UPDATE - e-fulfilmentnieuws uit de sector
  • Vier bedrijven laten zien hoe zij het doen
  • Niels Agatz

Inspiratie van... Janneke van den Broek

Janneke van den Broek wil graag van tijd tot tijd wat afstand nemen. "Dat helpt om het overzicht te behouden", zegt de expert in ketengericht denken.

Jan Wijn, ceo Trunkrs

Webshops zagen hun kosten toenemen en marges opdrogen. Zijn ze wel klaar voor de hectiek die komend najaar weer te wachten staat?

E-commerce bierbrouwer

Het was even wennen, maar nu is Swinkels toch goed op weg met online services. Een externe partner hielp de Brabantse bierbrouwerij op weg.

ZE-zones komen eraan…

In 2025 is het zover. Maar hoe zit het met de overgangsregelingen en uitzonderingen? Wie maken daar aanspraak op en voor wie valt het doek?

Cargobike check - 4 tips

Onderhoudskosten vallen nogal eens tegen voor dit relatief nieuwe transportmiddel. Daar is echter wel wat aan te doen. Tip 1: verzamel data.

UPDATE e-fulfilment

Omnichannel blijft belangrijk. Spar gaat verder met Thuisbezorgd.nl, DPD haak aan bij De Buren, automatisch verpakken op brievenbusformaat.

Zo kan het ook...

Vier voorbeelden van bedrijven die te maken hebben met e-fulfilment processen en daar op geheel eigen wijze invulling aan geven. 

Hoogleraar Niels Agatz

"Thuisbezorgen is beter voor iedereen", meent de nieuwe last-mile hoogleraar. "Maar dan moet er wel ruimte zijn om duurzaam af te leveren." 

Liever toch het hele magazine in één keer lezen?