Exact Online Handel Premium maakt handels- en productiebedrijven flexibeler en efficiënter

Exact Online Handel Premium maakt handels- en productiebedrijven flexibeler en efficiënter

Handels- en productiebedrijven voelen de druk om te veranderen. Hogere kosten, razendsnel leveren, een gebrek aan personeel en veeleisende klanten vragen om vergaande efficiëntie en flexibiliteit. Tegelijkertijd willen bedrijven groeien. Exact Online Handel Premium speelt precies hierop in.

Inzicht, grip, flexibiliteit én het automatiseren van handmatige handelingen zijn manieren om slim in te spelen op waar de huidige markt om vraagt. Het zijn deze elementen die zijn verwerkt in Exact Online Handel Premium. Deze versie is het best te omschrijven als een schil die om de bestaande Exact Online software heen ligt. De schil geeft dankzij de uitgebreidere functionaliteiten handels- en productiebedrijven meer handvatten om klanten effectief te bedienen.

Flexibele schil met vier onderdelen

Exact Online Handel Premium is ontwikkeld voor groeiende handels- en productiebedrijven. De flexibele schil die de premium versie kenmerkt bestaat uit vier onderdelen: flexibiliteit door extra toe te voegen velden, efficiency in de vorm van automatisering, een Power BI én een Teams integratie.

Minder fouten, hogere productiviteit

Senior Sales Executive Matthijs Schotel van Exact Software: “Met de Premium-edities van Exact Online krijg je precies het inzicht wat jouw bedrijf nodig heeft, op basis van real-time data. Data uit meer bronnen is bovendien eenvoudiger te delen. Daarnaast is er een standaard Microsoft Teams integratie, wat samenwerken makkelijker maakt. Ook is het mogelijk om op verschillende plekken in het systeem naar eigen inzicht extra velden aan te maken. Het gaat om velden die op jouw database van toepassing zijn. Ten slotte is er de mogelijkheid toegevoegd om processen in de software verder te automatiseren, zoals handmatige taken. Daarmee verminder je de werkdruk, maak je minder fouten en verhoog je de productiviteit. Je kunt met hetzelfde aantal werknemers simpelweg meer doen.”

Sturen op efficiency

In tijden waarin de onzekerheid onder ondernemers groot is, bijvoorbeeld door hogere kosten van personeel, materiaal en energie, is sturen op efficiëntie extreem belangrijk. De software is om deze reden voorzien van zaken als flexibel ordermanagement, voorraadreserveringen en geavanceerde MRP-functionaliteit. Schotel: “Een belangrijke nieuwe toevoeging is dat gebruikers voorraad kunnen reserveren. We merken bij de meer dan vijftig klanten die inmiddels live zijn, dat dit echt een schot in de roos is.”

Real-time dashboards

Het inzicht dat handels- en productiebedrijven nodig hebben om slim op de huidige marktwensen in te spelen is te krijgen via de meegeleverde en aanpasbare MS Power BI dashboards. “De Exact-software is bij de meeste gebruikers al ruim voorzien van data, maar deze data is niet altijd in de juiste dashboards beschikbaar. De standaard cockpits zijn nuttig, maar dankzij de nieuwe Power BI Connector kijk je direct naar je eigen Power BI dashboards op basis van de Exact data. De connector zorgt voor dashboards op basis van real-time data. Ook is er data uit veel meer datavelden voorhanden. De rapportagemogelijkheden zijn veel uitgebreider en gebruikers hebben de mogelijkheid om zelf dashboards te ontwikkelen.”

‘Voor jou belangrijke datavelden toevoegen’

Flexibel met data omgaan is essentieel bij het inspelen op veranderingen en op het bedienen van klanten. De nieuwste editie is daarom voorzien van de mogelijkheid om datavelden toe te voegen aan de standaard Exact Online oplossing. Schotel: “Als je velden kunt aanmaken in het systeem, kun je daarmee aspecten van je business die jij belangrijk vindt optimaal ondersteunen. Het gaat om velden die alleen op jouw database beschikbaar zijn.” 

Nieuwe MRP-functies

Hoe ga je in de praktijk nou om met de aanvullende functionaliteit die Premium biedt? In een van de presentaties tijdens Exact Live 2023 ging presales consultant Wendel Tromp in op de nieuwe MRP-functies. “Deze voorraadoptimalisatietool kan jou als gebruiker adviezen geven over zaken als inkoop of assemblage. De tool kijkt naar de huidige voorraadstand, maar kan ook een voorspelling geven over wat jouw voorraad gaat doen. Je kunt als gebruiker vervolgens meerdere scenario’s maken én binnen door jou gestelde kaders de MRP-tool laten aangeven waarmee deze moet helpen. Zoals het bekijken van behoeftes op dag-, week- of maandbasis. Je ziet bij het reserveren van voorraad heel duidelijk welke voorraad je hebt en wat je voor welke klant kunt reserveren. Dit onderdeel zorgt ervoor dat je makkelijker kunt inspelen op iets als dropshipping.”

‘Software maakt je flexibeler en effectiever’

De Premium-editie van Exact Online Handel is al bij meer dan vijftig bedrijven actief en het aantal is sinds begin 2023 meer dan verdubbeld. De verwachtingen vanuit de softwareleverancier zijn hoog. Schotel: “Alles draait tegenwoordig om efficiency. Dat is wat we hiermee leveren. Niet alleen met de MRP-tool, maar ook met iets als de inventory management app. Je pickt eenvoudig één of meerdere orders in een batch en de orderpicker loopt op basis van de beschikbare voorraad op de locaties de optimale route door het magazijn. Dankzij zaken als Power BI, extra datavelden en een betere procesflow maakt de flexibele schil jou effectiever.”

Dit artikel is gesponsord door Exact.