Innovaties in pickoplossingen voor hogere efficiency

Innovaties in pickoplossingen voor hogere efficiency
De drijfveer van innovaties: high-performance, lagere footprint en hogere efficiency.

"Slimme innovaties zijn bij ons de backbone van de oplossingen. Niet het doel, maar het middel. We richten ons specifiek op opslag- en orderpickactiviteiten van onze klant en maken dan op maat een schaalbare oplossing met onze gestandaardiseerde componenten, geschikt voor de korte én de lange termijn." Dat zegt Pim de Vrind, New Business director Benelux bij Kardex Remstar. Hij werkt in het hart van de innovaties die het bedrijf een onderscheidende positie op de markt hebben gegeven.

‘Zeker met de komende onzekere economische situatie in aantocht is het zaak dat je je flexibel kunt opstellen. Onze klanten moeten met het vermoedelijk blijvende tekort op de arbeidsmarkt dealen en tegelijkertijd kunnen opschalen als dat moet”, legt Pim de Vrind uit. “Onze oplossingen zijn volledig modulair opgebouwd. We beginnen dan ook vaak met kleine automatiseringsoplossingen voor het intralogistieke proces en kunnen dan opschalen als de klant verder groeit.”

Platform

Internet of Things is het paradepaardje van
Kardex Connect. De Vrind: “Met dit platform krijgen onze klanten meer controle over hun systeem. In dit pakket bieden we data-analytics aan, die real-time inzicht bieden in de status en performance van de machine. Allemaal direct inzichtelijk via je pc of telefoon. Ook kunnen we dankzij Kardex Connect remote support - ondersteuning van onze technici via videobellen en smart monitoring - aanbieden. We kunnen met de gegeven foutmeldingen proactief en preventief storingen voorkomen of heel snel oplossen, waardoor je stilstand tot een minimum beperkt wordt. Alles is gericht op snelheid, betrouwbaarheid, en kwaliteit.”

Pim de Vrind: “Onze oplossingen zijn volledig modulair opgebouwd."
Pim de Vrind: “Onze oplossingen zijn volledig modulair opgebouwd."

Oplossingen op maat

Het bedrijf biedt een breed portfolio aan oplossingen voor kleine ondernemingen en startups, maar ook voor multinationals die hun strepen verdiend hebben. “Die flexibiliteit in oplossingen maakt dat we kunnen meedenken met de klant. De afgelopen decennia hebben we over de hele wereld klanten geholpen met het automatiseren van hun opslag- en pickingprocessen. Denk aan ziekenhuizen, retailers, maar ook aan logistieke multinationals. We verfijnen onze oplossingen continu en kunnen daardoor zowel zeer concurrerende standaardoplossingen aanbieden als het maatwerk dat voor kleinere automatiseringsprojecten nodig is,” zegt De Vrind.

Innovatieve oplossingen

Pim de Vrind noemt tot slot een aantal opvallende innovatieve oplossingen: “Bijvoorbeeld de Vertical Lift Module waardoor je effectiever je beschikbare ruimte kunt invullen; het binshuttlesysteem waarmee je tot vier posities diep je opslag kunt wegzetten; en de Compact Buffer die verlengd is tot twintig meter, waardoor je nog meer items kunt opslaan per kubieke meter en een efficiënt bakkenopslagsysteem kunt inrichten. De belangrijkste voordelen van onze producten blijven de drijfveer van innovaties: high-performance, lagere footprint en hogere efficiency.”

Dit artikel is gesponsord door Kardex Remstar