Innovaties in pickoplossingen voor hogere efficiency

Innovaties in pickoplossingen voor hogere efficiency
De drijfveer van innovaties: high-performance, lagere footprint en hogere efficiency.

"Slimme innovaties zijn bij ons de backbone van de oplossingen. Niet het doel, maar het middel. We richten ons specifiek op opslag- en orderpickactiviteiten van onze klant en maken dan op maat een schaalbare oplossing met onze gestandaardiseerde componenten, geschikt voor de korte én de lange termijn." Dat zegt Pim de Vrind, New Business director Benelux bij Kardex Remstar. Hij werkt in het hart van de innovaties die het bedrijf een onderscheidende positie op de markt hebben gegeven.

‘Zeker met de komende onzekere economische situatie in aantocht is het zaak dat je je flexibel kunt opstellen. Onze klanten moeten met het vermoedelijk blijvende tekort op de arbeidsmarkt dealen en tegelijkertijd kunnen opschalen als dat moet”, legt Pim de Vrind uit. “Onze oplossingen zijn volledig modulair opgebouwd. We beginnen dan ook vaak met kleine automatiseringsoplossingen voor het intralogistieke proces en kunnen dan opschalen als de klant verder groeit.”

Platform

Internet of Things is het paradepaardje van
Kardex Connect. De Vrind: “Met dit platform krijgen onze klanten meer controle over hun systeem. In dit pakket bieden we data-analytics aan, die real-time inzicht bieden in de status en performance van de machine. Allemaal direct inzichtelijk via je pc of telefoon. Ook kunnen we dankzij Kardex Connect remote support - ondersteuning van onze technici via videobellen en smart monitoring - aanbieden. We kunnen met de gegeven foutmeldingen proactief en preventief storingen voorkomen of heel snel oplossen, waardoor je stilstand tot een minimum beperkt wordt. Alles is gericht op snelheid, betrouwbaarheid, en kwaliteit.”

Pim de Vrind: “Onze oplossingen zijn volledig modulair opgebouwd."
Pim de Vrind: “Onze oplossingen zijn volledig modulair opgebouwd."

Oplossingen op maat

Het bedrijf biedt een breed portfolio aan oplossingen voor kleine ondernemingen en startups, maar ook voor multinationals die hun strepen verdiend hebben. “Die flexibiliteit in oplossingen maakt dat we kunnen meedenken met de klant. De afgelopen decennia hebben we over de hele wereld klanten geholpen met het automatiseren van hun opslag- en pickingprocessen. Denk aan ziekenhuizen, retailers, maar ook aan logistieke multinationals. We verfijnen onze oplossingen continu en kunnen daardoor zowel zeer concurrerende standaardoplossingen aanbieden als het maatwerk dat voor kleinere automatiseringsprojecten nodig is,” zegt De Vrind.

Innovatieve oplossingen

Pim de Vrind noemt tot slot een aantal opvallende innovatieve oplossingen: “Bijvoorbeeld de Vertical Lift Module waardoor je effectiever je beschikbare ruimte kunt invullen; het binshuttlesysteem waarmee je tot vier posities diep je opslag kunt wegzetten; en de Compact Buffer die verlengd is tot twintig meter, waardoor je nog meer items kunt opslaan per kubieke meter en een efficiënt bakkenopslagsysteem kunt inrichten. De belangrijkste voordelen van onze producten blijven de drijfveer van innovaties: high-performance, lagere footprint en hogere efficiency.”

Dit artikel is gesponsord door Kardex Remstar

Jan Kraaijeveld (Slimstock): 'Voorraad wordt pas relevant als het schuurt'

Jan Kraaijeveld (Slimstock): 'Voorraad wordt pas relevant als het schuurt'

Er is veel winst te behalen als je van jouw leveranciers stabiele leveranciers weet te maken. Maar heb jij het lef om keuzes te maken? Slimstock geeft groei-ambitie vorm.

Op kantoren hoor je het geluid van een airco pas, als het systeem aan het einde van de dag uitgaat. En zelfs als geluid echt aanwezig is ga je eraan wennen.

Een stille sorteeroplossing; wat is stil en hoe stil is jouw sorter?

In verband met de gezondheid van de operators worden aan ergonomie en veiligheid hoge eisen gesteld. Zeker als je overgaat tot automatisering. In elk bedrijf draait het immers om de mensen. Toch is er één ding dat vaak over het hoofd wordt gezien: geluid. Daarom is het bij de aanschafoverwegingen van een sorter ook van belang om geluidsniveaus mee te nemen.

Marijn Roes was nauw betrokken bij de bouw van het hoogbouw koelvriesmagazijn in Corby.

Diepgevroren opslag: boeiende samenwerking tussen NewCold en SSI Schäfer

Voedsel blijft langer vers blijft als het diepgevroren is; de vraag naar gekoelde opslag neemt dan ook alleen maar toe. Daarnaast is er een groot tekort aan arbeidskrachten in de Verenigde Staten en Europa. Opslagcapaciteit en krapte op de arbeidsmarkt hebben ertoe geleid dat de vraag naar grote centrale opslag van food & beverage enorm is gestegen. Spelers in de diepvriessector staan voor grote logistieke uitdagingen.

Arnoud Koopmans van Sparck Technologies.

De vijf grootste verpakkingstrends om kosten te verlagen

De dynamiek van e-fulfilment komt dagelijks met nieuwe uitdagingen voor webshops. Vooral als het op verpakken aankomt. Gangbare high-tech oplossingen voor zaken als storage en orderpicken vormen slechts een deel van de oplossing. Want de orders dienen ook nog verpakt en verzonden te worden, het liefst zo duurzaam mogelijk. Hoe kunnen de operationele kosten verlaagd worden?