META Regalbau lanceert nieuwe bedrijfstak Innovative Logistic Solutions (ILS)

META-Regalbau is al 125 jaar werkzaam in de metaalbewerking in het Duitse Arnsberg. Het concern staat open voor continue veranderingen en komt nu met META ILS - Innovative Logistic Solutions.
Delen:

Van een spijker tot een magazijnsysteem met meerdere verdiepingen. Voor META betekent het 125-jarig bestaan constante veranderingen, of het nu gaat om bedrijfsuitbreiding, herstructurering, nieuwe bedrijfsactiviteiten, verhuizingen of de ontwikkeling van innovaties. Het meest recente opvallende nieuws is de lancering van de bedrijfstak ILS: Innovative Logistic Solutions.

Samenwerking

De Arnsbergse opslagtechnologie-expert META-Regalbau hecht aan sterke samenwerkingsverbanden en de opname in de Joachim Loh ondernemers-groep (family-owned business). Deze groep bedient een verscheidenheid aan industrieën en is wereldwijd gepositioneerd met een breed scala aan producten en diensten.

Kernproducten

De kernproducten META clip, META fix stellingsystemen, META mini-rack, META speed-rack breedvakstellingen en de META multipal palletstelling worden in het zogeheten Arnsbergs Rack Construction Competence Center geproduceerd en met succes tot ver buiten de grenzen van Europa verkocht. “We willen niet alleen adverteren met het kwaliteitskeurmerk Made in Germany. Het is voor ons een extra verplichting en een vereiste om nu en in de toekomst kwaliteitsproducten te leveren”, stelt Werner Meijer, director Sales & Business Development.

Innovaties en samenwerkingen

Productinnovaties en de verdere ontwikkeling van bestaande opslagoplossingen vormen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie waarin het productassortiment voortdurend aan verandering en ontwikkeling onderhevig is. Meijer: “Een voorbeeld is het nieuwe multifloorstellingsysteem (Syncreon, Venray) dat als modulair systeem uiterst flexibel is qua constructie en zo de klantspecifieke aanpassing vereenvoudigt.”

Strategisch is META gericht op een brede mix van sectoren: van individuele magazijnsystemen voor industriële of commerciële klanten (verkocht via vaste gespecialiseerde retailpartners) tot projectbusiness (direct verkocht aan eindklanten) voor grote stellingsystemen met meerdere verdiepingen. “We zijn succesvol vertegenwoordigd in vele sectoren, waaronder in de logistieke dienstverlening, industrie, e-commerce, automobielsector, sanitair/elektro en kantoor”, stelt Meijer.

Innovative Logistic Solutions (ILS)

Naast het eigen productassortiment vormen samenwerkingen voor META Magazijnsystemen een belangrijke bouwsteen voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf. De meest recente bedrijfsontwikkeling is die van META ILS, hetgeen staat voor Innovative Logistic Solutions. Het betreft hier een onderdeel van META-Regalbau uit Duitsland en ILS is een zusterbedrijf van META Magazijnsystemen.

“Deze nieuwe tak is specialist als het gaat om ontwikkelen, produceren en leveren van transporttechnologie en geautomatiseerde intralogistieke oplossingen, samen met de kernproducten van META Magazijnsystemen. Het richt zich op zowel de EU als landen wereldwijd. Het biedt de klant een complete magazijnplanning inclusief voorafgaande analyse, advies en simulatie en het leidt tot een duurzaam concurrentievoordeel”, vindt Meijer.

Première op LogiMAT 2022

META Multifoor viert zijn première op de LogiMAT 2022. In Stuttgart zal Meta-Regalbau het nieuwe multifloorsysteem presenteren. Gedurende deze dagen zal ook META Ils worden geïntroduceerd en met een mooie beursopstelling de bezoekers verwelkomen. Werner Meijer zal voor de Benelux de aanspreekpartner zijn. De LogiMAT vindt plaats op 3 dagen; van dinsdag 31 mei tot en met donderdag 02 juni 2022 in Stuttgart.

META Magazijnsystemen in een dochterorganisatie van META-regalbau en gevestigd aan de Pampuslaan 112 te Weesp.

Dit artikel is gesponsored door META Regalbau