Kverneland Group wint capaciteit met totale metamorfose sparepartsmagazijn

Kverneland Group wint capaciteit met totale metamorfose sparepartsmagazijn
Erik Kruse: "Ik heb nu meer palletplaatsen, bredere gangpaden, ruimte voor mijn lang- en kleingoed en een veilige werkomgeving."

Kverneland Group Nieuw-Vennep bedient vanuit hun centrale locatie in Nieuw-Vennep dealers en eindgebruikers uit de hele wereld van landbouwmachines voor de melkveehouderij, akkerbouw en loonwerkers. Op het omvangrijke terrein dat eigendom is van de organisatie staat het karakteristieke 50 jaar oude pand dat opslagruimte biedt aan het magazijn. Hier worden voornamelijk accessoires opgeslagen van diverse typen kunstmeststrooiers en veldspuiten en vervolgens wereldwijd geleverd aan de agrarische sector.

De organisatie besloot enige tijd geleden dat het tijd werd om het onderdelenmagazijn volledig te moderniseren en te onderwerpen aan een totale metamorfose. Erik Kruse, groepsleider van Kverneland Group Nieuw-Vennep, kreeg de vrije hand in het proces en vertelt trots welke stappen zijn ondernomen.
"Samen met SSI Schäfer hebben wij gekeken naar een nieuwe efficiënte lay-out van het magazijn. Deze oplossing bood direct meer opslagcapaciteit. Om dit te realiseren moest het hele magazijn op de schop.”

Opslagcapaciteit

“Allereerst moesten de losse stelconplaten wijken voor een nieuwe strakke betonnen vloer. Dit was noodzakelijk voor de bouw van de palletstellingen. Dit heeft alles te maken met draagkracht en verankering maar ook met een stuk comfort en veiligheid voor de magazijn medewerker die de stapelaar bediend", vertelt Erik.

“Er waren een aantal uitdagingen, want bestaande gebouwkolommen vormen in retrofitprojecten altijd een obstakel. Door creatief om te gaan met de indeling van de ruimte, werd voorkomen dat dit een belemmering was. Doordat speciale voetplaten onder de palletstellingen werden gebruikt, werd de ruimte optimaal gebruikt in krap begrensde ruimtes. Dit was voor ons een ideale oplossing”, aldus Erik.

Toekomstige opslagcapaciteit

Door gebruik te maken van iets zwaardere staanderprofielen is er flexibiliteit in de opslagcapaciteit en is het magazijn toekomstbestendig. De stofplinten onder de legbordstellingen R 3000 maken een einde aan het vegen. Hierdoor wordt tijd bespaard en is het magazijn opgeruimder.

“Ik ga er aan alle kanten op vooruit”, stelt Erik. “Ik heb nu meer palletplaatsen, bredere gangpaden, ruimte voor mijn lang- en kleingoed en een veilige werkomgeving. Alles is zoals het moet zijn.”

Scherp luisterend oor

‘Ik wist eigenlijk al bij de eerste online meeting met SSI Schäfer dat het in orde zou komen. Vooraf had ik al voor ogen hoe ik het magazijn wilde gaan indelen. Door het scherp luisterend oor en vakkunde wist Jessica Pronk samen met haar team de knelpunten in het magazijn op te lossen."

"De ruimte tussen de 2 palletstellingrijen en tussen de muur en de palletstelling werden meerdere malen aangepast evenals de breedte van de gangpaden. Toen alle stellingen werden opgebouwd, was het toch nog even spannend of het allemaal wel ging zoals was bedacht. Al snel bleek dat het exact paste. De speciale voetplaten boden een geweldige oplossing omdat de palletstellingen met slechts enkele centimeters speling tussen de buitenmuren passend waren. De ruimte kon hierdoor optimaal benut worden."

SSI Schäfer heeft mij volledig gesteund en geholpen met de organisatie, daarvoor ben ik hen erg dankbaar”

"Over het eindresultaat ben ik zeer tevreden. Nadat alles geplaatst was, is het contact met SSI Schäfer gebleven. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in het eindresultaat en eventuele onvoorziene problemen. Ze hebben mij in de organisatie volledig gesteund en geholpen, daarvoor ben ik hen erg dankbaar.”

Dit artikel is gesponsord door SSI Schäfer.