Interroll ontwikkelt bandbochten voor veeleisende e-commerce

Interroll ontwikkelt bandbochten voor veeleisende e-commerce
De nieuwe bochttransporteur wordt geproduceerd in de Verenigde Staten, China en Duitsland en is nu wereldwijd voor klanten beschikbaar.

Interroll introduceert wereldwijd een nieuwe bochtband: de Interroll Belt Curve 1200. Deze biedt alle kwaliteits- en efficiencyvoordelen van een wrijvingsloos aandrijfconcept en verbetert tegelijkertijd de transportprestaties van kleinere goederen. Bovendien is er nu op aanvraag een variant met een eindeloze transportband leverbaar.

Bandbochten behoren tot de technisch meest veeleisende transportmodules in de materiaalstroomsystemen van koerier-, expres- en pakketdienstaanbieders, die - vooral door de sterk groeiende e-commerce - momenteel in hun distributiecentra 24 uur per dag de snel groeiende goederenstromen moeten zien te managen. Tenslotte moeten ook bij zwaardere goederen de benodigde krachten om van transportrichting te veranderen, met zo min mogelijk slijtage worden overgedragen. Daarom zijn de bandbochten van het bedrijf extreem onderhoudsarm ontworpen, zonder wrijving, waardoor het regelmatig naspannen van de transportband overbodig is en het slippen van de band, dat kan leiden tot storingen van de bochttransporteur, voorkomen wordt.

Deze voordelen hebben ertoe geleid dat wereldwijd al meer dan 100.000 bandbochten van Interroll door pakketbezorgers en bij de bagageafhandeling op vliegvelden worden gebruikt - in enkele gevallen al tientallen jaren.

Interrol bandbocht2Interroll Belt Curve 1200

Ook de nieuwe Interroll Belt Curve 1200 is gebaseerd op dit principe en biedt naast de voordelen van de positieve aandrijving nog meer verbeteringen. Zo zijn er bijvoorbeeld voor het eerst cilindrische draairollen geïntegreerd, waardoor de afstand tussen de verbinding en de volgende transportband aanzienlijk wordt verkleind.

Het voordeel: met de nieuwe bochttransporteur kunnen nu ook kleinere transportgoederen snel en veilig worden getransporteerd. Naast de mechanische transportbandverbinding is er als optie ook een gevulkaniseerde eindloze transportband leverbaar, wat vooral door gebruikers in Europa en Azië op prijs wordt gesteld.

InterrolZwitsers bedrijf

De Interroll Group is de toonaangevende aanbieder voor oplossingen op het gebied van materiaalstromen. De onderneming werd in 1959 opgericht en staat sinds 1997 genoteerd aan de Zwitserse beurs SIX Swiss Exchange. Het bedrijf voorziet systeemintegrators en fabrikanten met een uitgebreid assortiment aan platformgebaseerde producten en diensten in de volgende categorieën: rollen (rollenbanen), aandrijvingen (motoren en aandrijvingen voor transportsystemen), transportbanden & sorteerders en pallet & dozenafhandeling (systemen voor doorstroomopslag).

Oplossingen van Interroll worden toegepast in expres- en postdiensten, in e-commerce, op luchthavens, in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, in de mode- en automobielsector en in vele andere industrieën. De onderneming is actief voor merken als Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter & Gamble, Siemens, Walmart en Zalando. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Zwitserland en bezit een wereldwijd netwerk van 34 ondernemingen met een omzet van circa 559,7 miljoen CHF.

Dit artikel is gesponsord door Interroll