Interroll breidt succesvolle e-commercelijn uit met nieuwe sorter

Interroll breidt succesvolle e-commercelijn uit met nieuwe sorter
Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 400 sorteerders in gebruik bij toonaangevende bedrijven.

Als instap in de e-commerce of als flexibele aanvulling op bestaande sorteeroplossingen maakt de nieuwe Split Tray Sorter MT015S van Interroll de geautomatiseerde verwerking mogelijk van transportgoederen met een gewicht tot 12 kilogram. De sorter zorgt ervoor dat systeemintegratoren en gebruikers alle taken kunnen aanpakken met een oplossing op maat uit het uitgebreide assortiment sorteerders van het bedrijf.

De horizontale en verticale Split Tray Sorter van Interroll zijn al jaren veelgevraagde technologieën om te voldoen aan de stijgende materiaalverwerkingsbehoeften als gevolg van de e-commerce.

Het mechanische basisprincipe

Een belangrijke factor voor het succes van de oplossing is het mechanische basisprincipe van de sorters, dat een efficiënte automatisering van werkprocessen mogelijk maakt op een manier die economisch zinvol is voor een breed scala aan producten en met de hoogste verwerkingssnelheden.

Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 400 sorteerders in gebruik bij toonaangevende bedrijven als Amazon, DHL, FedEx, UPS, Hugo Boss, Inditex (ZARA) en Zalando en bij de Zwitserse, Oostenrijkse en Chinese postdiensten.

Split Tray Sorter

Split Tray Sorter MT015S

Interroll heeft zijn reeds succesvolle productlijn uitgebreid met de lancering van de nieuwe Split Tray Sorter MT015S. De oplossing is gebaseerd op beproefde mechanische constructieprincipes en garandeert een hoge beschikbaarheid, een lange levensduur en snelle amortisatietijden bij het automatisch sorteren van transportgoederen met een gewicht tot 12 kilogram. Dankzij deze kenmerken zijn de compacte en flexibel uitbreidbare systemen ideaal voor systeemintegratoren die hun klanten, bijvoorbeeld in de mode- en farmaceutische industrie, willen helpen om e-commerce- of omnichannelstrategieën kostenefficiënt te implementeren.

Gedecentraliseerde distributiestructuren

Met de combinatie van Interroll's Split Tray Sorter MT015S en crossbelt sorters beschikken ook logistieke dienstverleners en aanbieders van koeriers-, expres- en pakketdiensten over een ideale oplossing om de efficiëntie van steeds meer gedecentraliseerde distributiestructuren te verhogen door het sorteren van kleine artikelen te scheiden van andere transportgoederen.

Split Tray Sorter

Korte projectlooptijden

Om systeemintegratoren en gebruikers maximale voordelen te bieden, hebben de ingenieurs van Interroll bij de planning en ontwikkeling van de Split Tray Sorter bijzondere aandacht besteed aan de productieprocessen.

"Snelheid levert onze klanten tegenwoordig een doorslaggevend concurrentievoordeel op. Daarom hebben wij ons naast de technische prestaties en kwaliteit ook gericht op het bereiken van een zo snel mogelijke leveringscapaciteit", aldus Florian Funk, global product manager voor sorters bij Interroll.

"Zo kunnen systeemintegratoren met een zo kort mogelijke projectduur voldoen aan de eisen van de gebruikers. Een andere factor is dat het systeem al beschikt over een modulaire, autonome machinebesturing, waardoor het eenvoudig, snel en veilig in bedrijf kan worden gesteld, voordat het wordt aangesloten op het goederenbeheersysteem van de betreffende klant."

De sorteermachines bieden ook de mogelijkheid om de bedrijfsstatus in realtime te registreren, visualiseren en verwerken”

De sorteermachines bieden ook de mogelijkheid om de bedrijfsstatus in realtime te registreren, visualiseren en verwerken. Dit is een belangrijke vereiste voor preventief onderhoud en Industry 4.0 smart-factory toepassingen.

Stroomopwaartse en stroomafwaartse processen

Een andere laag van toekomstbestendigheid is de mogelijkheid om de systemen aan te passen aan veranderende eisen door modulaire uitbreidingen. De invoer van goederen op de sorter kan ook eenvoudig worden geautomatiseerd met de optionele bovenlader, die is gebaseerd op de beproefde technologie van onze innovatieve aanvoertransporteurs voor dwarsbandsorteerders. Bovendien kunnen zelfs downstream werkprocessen volledig worden geautomatiseerd, van inbedrijfstelling tot verzending, wanneer het Modular Conveyor Platform (MCP) wordt gecombineerd met een nul-druk accumulatieverbinding naar etiketteer- of verpakkingsmachines

Een oplossing voor alle toepassingsgevallen

Een overzicht van de sorteermachines:

Split Tray Sorter

Interroll-sorteermachines kunnen een groot aantal verschillende sorteergoederen verwerken. Het kan gaan om kartonnen dozen, kleine pakjes, gewatteerde enveloppen, verpakte levensmiddelen, catalogusgoederen, manilla-enveloppen, polybags en kleding.

Dit artikel is gesponsord door Interroll

Lees ook: