Léonie Havekes (bol.com): 'We bouwen er in de toekomst nog veel meer bij'

Léonie Havekes (bol.com): 'We bouwen er in de toekomst nog veel meer bij'
Léonie Havekes: "Collega’s binnen bol.com krijgen de vrijheid in hun werk om de vraagstukken met het team zelf op te lossen, met de innovaties die zij bedenken."

Naast een retailtech-platform, is bol.com ook een van de grootste logistieke bedrijven van de Benelux. Zeker waar het om e-fulfilment gaat. "Het is een verhaal dat nog niet zo bekend is buiten de logistiek branche", zegt Léonie Havekes, Lead Recruitment Logistics. "Elke dag opnieuw lossen we complexe logistieke puzzels op, om zo aan onze klantbelofte te voldoen... De mens staat hierbij absoluut centraal."

In vijf jaar tijd ging bol.com van één naar vijf warehouses en op dit moment realiseert het bedrijf het grootste ver-gemechaniseerde fulfilmentcenter in Europa, Bol Fulfilment Center 2. “We bouwen er in de toekomst nog veel meer bij' .

De groei is nog maar één aspect van wat werken bij bol.com uitdagend maakt”, vertelt Léonie. Ze werkt nu ruim een halfjaar bij bol.com en kijkt haar ogen uit.

“Ik heb mijn idee van wat logistiek inhoudt heel snel moeten bijstellen. Er komt zoveel meer bij kijken dan ik verwachtte Dat maakt het zoeken naar en aantrekken van nieuw talent alleen maar uitdagender en interessanter. Op die manier bouwen wij als team ook mee aan de groei.”

Groeien als logistiek werkgever

Wie eenmaal ziet welke schaal deze projecten hebben, zal begrijpen dat het hele grote innovatieve en complexe projecten zijn. Echt indrukwekkend en dus ook referentieprojecten waar veel mensen graag aan meewerken. Getalenteerde collega’s vanuit verschillende disciplines werken samen. Denk aan consultants, supply chain experts, logistieke specialisten, analisten en technisch- en mechanisatie-experts. We zijn echt hard aan het groeien als logistiek werkgever.”

'De grootte, de veranderende markt en de snelheid waarmee bol.com moet inspelen op nieuwe ontwikkelingen, maakt ons tot wie we zijn'”

Omvangrijke complexe processen en innovaties

Binnen deze fulfilmentcentra werken technische en mechanisatie experts aan veel verschillende projecten. Denk aan proces design of material handling equipment. Als je de grootschaligheid ernaast legt, kun je begrijpen dat het grote complexe, maar ook zeer innovatieve projecten zijn.”

Experts werken niet alleen in of aan de realisatie van warehouses, maar aan nog veel meer uitdagende projecten. Het draait daarbij ook om strategie, product innovation, duurzaamheid, mechanisatie en de performance van de huidige (en toekomstige) warehouses. “Je gaat zorgt voor langetermijncapaciteit. Hoe richten we een warehouse nog beter in voor een optimale levering? Hoe zorgen we voor optimalisatie van het proces voor onze partners? Hoe zorgen we voor de juiste capaciteit in de juiste warehouses, en hoe houden we de controle? Bij bol.com maken we graag de vergelijking naar de Formule 1."

Innovatie en autonomie

“Het klinkt als een cliché maar elke dag is een nieuwe uitdaging. Elke dag is anders, waarin elementen als verschillende logistieke stromen, partner netwerk, complexe vraagstukken, nieuwe innovaties en hoge volumes samenkomen. Dat spreekt toch iedereen aan die geïnteresseerd is in logistiek!”, vertelt Léonie enthousiast.

"Als recruitmentteam merken we dat als we het verhaal van bol.com vertellen, mensen verrast reageren over de grootte, de complexiteit en de uitdagingen die er spelen. De grootte, de veranderende markt en de snelheid waarmee bol.com moet inspelen op nieuwe ontwikkelingen, maakt ons tot wie we zijn. Het maakt ons dan ook uniek als logistiek werkgever.”

Vrijheid

"Collega’s binnen bol.com krijgen de vrijheid in hun werk om de vraagstukken met het team zelf op te lossen, met de innovaties die zij bedenken. Als bol.com zien we ook, dat daardoor de teams met de beste ideeën komen. Als team zetten ze hun tanden in de complexe vraagstukken, en groeien en innoveren hierin door samen en zelfstandig te werken, zowel op grote als kleine schaal. Ze experimenteren met ideeën en implementeren deze direct in de praktijk. Naast de groei die je zelf meemaakt, zie je ook direct dat je eigen ideeën uitgewerkt in de warehouses. Dat maakt het bijzonder en tastbaar.”

Mens centraal

“De mens staat centraal binnen bol.com. We geloven in autonomie, innovatie en samenwerken. Naast wat we doen en voor welke uitdagingen we staan, zetten we ons ook in voor onze collega’s. Er is namelijk veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Dit zegt veel over ons als werkgever. Met de kans om te pionieren binnen bol.com krijg je de kans om het volgende succesvolle hoofdstuk binnen logistiek bol.com te creëren. Daarnaast geloven we erin dat hoe meer verschillende perspectieven we bij elkaar brengen, des te meer inzichten we krijgen. Dat geeft elke dag nieuwe energie om samen onze doelen te behalen.

Dit artikel is gesponsord door bol.com.