nieuws

Richt uw magazijn efficiënt in met magneetsystemen

Warehousing 1068

Krijgt u een nieuw magazijn of u heeft uw magazijn opnieuw ingedeeld? Heeft u echter nog geen idee wat voor mogelijkheden er zijn om het zodanig in te richten dat er structuur en overzicht in uw magazijn komt?
MMS-Magneetservice is dé specialist op het gebied van flexibele magneten en magnetische coderingssystemen. Al bijna 50 jaar produceren wij kwalitatief hoogwaardige producten. Wij kunnen u ongetwijfeld helpen met het organiseren van uw magazijn.

Richt uw magazijn efficiënt in met magneetsystemen

U herkent het wellicht wel: er werken veel medewerkers in het magazijn maar een aantal daarvan heeft wat minder kennis van de artikelen. Hierdoor kunnen fouten ontstaan bij het inpakken van de orders. De artikelen zijn niet goed gecodeerd of staan niet op de juiste locatie waardoor producten verwisseld kunnen worden. Het gevolg hiervan: onnodige kosten en verloren tijd.

Opties voor efficiënte magazijninrichting

Om uw magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten, zijn er verschillende opties. De eenvoudigste manier is om te kiezen voor blanco magneetstrippen of – rollen. Hierop schrijft u de locaties of teksten met een permanente of waterafwasbare stift. Uw magazijn is direct een stuk netter en overzichtelijker.

Bedrukte magneetetiketten

Niet iedereen heeft echter een net handschrift, wat kunt u dan doen? U kunt dan kiezen voor bedrukte magneetetiketten. U hoeft alleen maar uw locaties door te geven in een excel-bestand (met of zonder barcode of pijl) en MMS-Magneetservice verzorgt de rest. De magneetetiketten worden met een door u gekozen gekleurde, toplaag geproduceerd en vervolgens kant-en-klaar bij u afgeleverd.

Geschikt voor koelhuizen

Deze magneetetiketten zijn ook geschikt voor in bijvoorbeeld koelhuizen. Dit komt door de kwaliteit van de magneten. De standaard dikte die MMS-Magneetservice hanteert, is 0,75 mm in de anisotroop-uitvoering. Dit is de sterkste magneetkracht die er is, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat de strippen van de stellingen afvallen.

Magneetetiketten zelf bedrukken

Na uitgebreid onderzoek weten wij inmiddels precies welke printer geschikt is voor de magneetrollen en welke instellingen ervoor nodig zijn om uw tekst zo nauwkeurig mogelijk af te laten drukken. U kunt ook zelf eenvoudig de lay-out van uw magneetetiketten ontwerpen, met de gratis tool Labeldesigner. Met deze tool kunt u vanuit uw Excel bestand uw locaties en barcodes, op de labels printen.

Met het handige startpakket heeft u gelijk alles in huis: de juiste thermotransfprinter, lint, en niet te vergeten een COROSTOC TT-magneetrol (u kunt kiezen uit 4 verschillende afmetingen) en u kunt direct aan de slag.

Verder zijn er natuurlijk allerlei andere producten waarmee u uw magazijn op handige wijze kunt organiseren of etiketteren. Een kleine opsomming: locatieborden, magnetische etikethouders, magnetische kaarthoezen, etcetera.
Voor hulp en advies helpt het MMS-team u graag verder!

Dit artikel is gesponsord door MMS-Magneetservice

Reageer op dit artikel