FOTO'S EN VIDEO: DHL voert Top 100 aan, Zijderlaan valt op

FOTO'S EN VIDEO: DHL voert Top 100 aan, Zijderlaan valt op

DHL Supply Chain/Freight Forwarding staat opnieuw bovenaan de Top 100 Logistiek Dienstverleners. Tijdens de bekendmaking van de ranglijst is Zijderlaan uit Stolwijk uitgeroepen tot meest innovatieve mkb'er. Bekijk de foto's en video voor een sfeerimpressie.

Buck Consultants International (BCI Global) en Logistiek.nl hebben de honderd belangrijkste logistiek dienstverleners in Nederland van dit moment gerankt in de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2023. Op dinsdag 6 juni is de ranglijst bekend gemaakt in de Prodentfabriek in Amersfoort.

DHL, Ceva en DSV

Met een indexscore van 86,59 staat DHL Supply Chain/Freight Forwarding voor de tweede keer op rij op nummer 1 van de Top 100 Logistiek Dienstverleners. "Winnen verveelt nooit", is de eerste reactie van Henk Venema van DHL Global Forwarding. Mark Kruysen (operations excellence director DHL Supply Chain) noemt de eerste positie een 'blijk van het harde werken dat we doen'.

Bekijk de video:

Top-3 erg sterk op innovatiethema's

De top-3 bestaat verder uit Ceva Logistics (80,07) en DSV Solutions/Road (66,73). In 2022 stond DSV nog op de tweede positie, nadat het in 2021 zelfs bovenaan heeft gestaan. Opvallend is dat alle drie deze logistiek dienstverleners niet alleen groot zijn in omvang, maar ook zeer goed scoren op de innovatiethema’s. Dit zijn de zes kwalitatieve thema’s waarop de bedrijven worden beoordeeld door een panel van onafhankelijke experts. DHL scoort het maximumaantal sterren op de vijf innovatiethema’s duurzaam transport, arbeid en scholing, smart warehousing, digitalisering en ketenregie. Alleen duurzame warehousing ontbreekt in die opsomming. Ook Ceva en DSV staan bij vijf van de zes innovatiethema’s als ‘best in class’ genoteerd.

Zijderlaan is meest innovatieve mkb'er

Voor de best in class-notering worden bedrijven van vergelijkbare grootte met elkaar vergeleken. Zodoende staan er niet alleen grote logistiek dienstverleners in de lijst van innovatieve bedrijven. Speciale aandacht is dit jaar uitgegaan naar Zijderlaan. Deze mkb’er, die met een indexscore van 24,21 op de 54e plek staat, scoort als enige bedrijf buiten de top-3 maar liefst vijf best in class-noteringen. Aan algemeen directeur Sabine Zijderlaan en commercieel en operationeel directeur Leo Lokker is daarom de award uitgereikt van meest innovatieve mkb’er. De verraste directie reageert op het podium in Amersfoort: "Supertrots om dit te behalen tussen de grote jongens." Zijderlaan, met personeel naar eigen zeggen als belangrijkste asset, zegt altijd te focussen op verbeteringen. In een familiebedrijf doe je dat samen, aldus de directrice.

Sabine Zijderlaan en Leo Lokker nemen de award en bloemen in ontvangst als meest innovatieve mkb'er in de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2023.
Sabine Zijderlaan en Leo Lokker nemen de award en bloemen in ontvangst als meest innovatieve mkb'er in de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2023.

Foto's bekendmaking Top 100 Logistiek Dienstverleners 2023

Diane Essenburg

Diane Essenburg

Redacteur Logistiek.nl