R&W Batterijen wijzigt naam in TAB Benelux

R&W Batterijen wijzigt naam in TAB Benelux
Het contract is ondertekend met v.l.n.r. Bogomir Auprih, voorzitter Raad van Bestuur, TAB d.d., Rob Ruttenberg, eigenaar en CTO, TAB Benelux, Lottie Ruttenberg, eigenaar en CEO, TAB Benelux, Jan Ruttenberg, eigenaar en adviseur, TAB Benelux en Roman Burja, CEO, TAB d.d)

Batterijenfabrikant TAB d.d. heeft begin deze maand 51% van de aandelen van R&W Batterijen overgenomen en daarmee een nieuw bedrijf opgericht, TAB Benelux BV .TAB en R&W werken al bijna 20 jaar succesvol samen. "Een partnerschap gebaseerd op vertrouwen en gedeelde waarden heeft geresulteerd in een gezamenlijke visie en strategische integratie."

De verdere groei, ontwikkeling en uitbreiding van de activiteiten van TAB Group zal de positie in de Benelux en Europa versterken en de aanwezigheid van de producten in de hele regio vergroten.

Continuering bedrijfsactiviteiten

TAB Benelux zal de bedrijfsactiviteiten van R&W Batterijen voortzetten met hetzelfde productassortiment en dienstverlening. Naast het merk TAB Batteries, blijft de batterijenleverancier officieel distributeur van DiscoverÒ en ladermerken Fronius, SPE en ATIB.

Dekking Benelux

Op dit moment telt TAB Benelux drie vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Ede, zijn er regionale verkooppunten in Dordrecht en Lijnden. Daarbij is een vierde vestiging op komst. Het nieuwste verkooppunt zal dit jaar in Eindhoven worden geopend. Er wordt geïnvesteerd in de toekomst om meer schaalgrootte te realiseren. Met de Benelux als werkgebied, is het dan ook onvermijdelijk dat TAB Benelux op termijn zich fysiek zal vestigen in België en in Noord-Nederland.

Met ruim tachtig man personeel is de verwachting dat het personeelsbestand zal meegroeien tot wel een honderdtal mensen in de aankomende drie jaar. Hiermee wil de organisatie voorkomen dat de schaalgrootte ten koste gaat van de persoonlijke aandacht voor klanten. In het hoge service niveau schuilt de kracht van R&W Batterijen.

Nieuwe webshop

Sinds eind vorig jaar, beschikt de batterijenleverancier over een webshop waarin vrijwel het complete gamma voor de automotive sector is opgenomen. Van startaccu’s tot aan semi-tractie batterijen, maar ook laders en accessoires zijn te bestellen via de webshop. Als extra functie biedt de online winkel een klantportaal, waarin klanten eenvoudig en direct toegang krijgen tot belangrijke informatie zoals lopende bestellingen, order historie en factuurhistorie.

Hoewel R&W Batterijen/TAB Benelux zijn succesvolle reputatie grotendeels te danken heeft aan de handel en ervaring in tractiebatterijen van bijna achtentwintig jaar, beschikt de webshop over een informatieve functie rondom de tractiebatterijen.

Onderdelen bestellen van tractiebatterijen

Automotive batterijen zijn bij uitstek geschikt om te bestellen via de webshop, omdat het meestal ‘gesloten’ standaard batterijen zijn zoals ze in de markt bekend staan. Tractiebatterijen zijn ten op zichte van automotive batterijen meer maatwerkproducten en daardoor al gauw foutgevoelig, wanneer men over de mogelijkheid beschikt om ze online te bestellen. Hierdoor heeft TAB Benelux de overweging gemaakt om enkel productinformatie te weergeven van deze industriële batterijen. Wat het daarentegen wel weer interessant maakt voor klanten van tractiebatterijen, is dat ze via de webshop onderdelen en accessoires van tractiebatterijen kunnen bestellen. Onderdelen zoals stekkers, verbinders, doppen en de uitrusting voor in laadstations.

Thuisbatterijen: toevoeging assortiment

Recentelijk heeft TAB Benelux een nieuwe productlijn toegevoegd aan het assortiment: energieopslagsystemen voor thuisbatterijen, genaamd Energie Storage Systems (ESS). De door de overheid opgestelde salderingsregeling zal geleidelijk afbouwen, waardoor het terug leveren van het energie-overschot aan het net minder interessant wordt. Het wordt dan steeds aantrekkelijker om het gegenereerde energie-overschot vanuit de zonnepanelen zelf op te slaan door middel van een thuisbatterij. De ESS zijn systemen die lithiumijzerfosfaat-batterijen bevatten, speciaal ontwikkeld door TAB Batteries.

De ESS-systemen fungeren niet alleen als opslagbatterijen, maar kunnen ook worden ingezet als een krachtige externe energiebron met eigen stroom via zonnepanelen. TAB Benelux beschikt over de totale kennis rondom energieopslagsystemen en inverters. Daarmee is de ESS de geschikte thuisbatterij als duurzame oplossing van het energieoverschot.

Dit artikel is gesponsord door Tab Benelux.