stichd profiteert volop van futureproof fulfilmentcentrum

stichd profiteert volop van futureproof fulfilmentcentrum
Nieuw dc met vier kilometer aan transportsystemen.

Sinds november 2022 bedient stichd zijn wereldwijde klanten vanuit zijn nieuwe en sterk geautomatiseerde fulfilmentcentrum in Tilburg. Een uiterst veelzijdige omnichannel-oplossing stelt stichd in staat de doorlooptijden te verkorten en de klanten een nog hoger serviceniveau te bieden. In nauwe samenwerking met TGW werd een oplossing ontwikkeld en geïmplementeerd die een toekomstbestendig distributieproces waarborgt.

Als dochteronderneming van de PUMA-groep is stichd gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en distribueren van hoogwaardige bodywear, legwear en swimwear. Daarnaast ontwerpt, ontwikkelt en distribueert het bedrijf ook gelicentieerde fanwear, onder andere in samenwerking met Formule 1-topteams en met voetbalclub Manchester City. 

Samenwerking met Formule 1-topteams en met voetbalclub Manchester City ”

stichd is een servicegericht bedrijf dat zijn klanten ook value added services (VAS) biedt, zoals het voorzien van prijsstickers, een nieuwe barcode of het artikelnummer van de klant op de artikels. Dat vereist een flexibele aanpak en een systeem dat vele variabelen aankan. 

Om de basis te leggen voor verdere groei en de efficiëntie van de processen te verbeteren, zocht het een partner voor de automatisering van het distributieproces. TGW stelde een oplossing voor waarbij de capaciteit van vandaag binnen het huidige magazijn verdubbeld kan worden. 

Compleet TGW-systeem

“Het was voor ons meteen duidelijk dat FlashPickâ de ideale oplossing was voor stichd. FlashPickâ is een slim orderafhandelingssysteem voor goods-to-person-picking dat elk distributiekanaal (e-commerce, groothandel en retail) kan bedienen. De single-order managementbenadering is ideaal geschikt voor omnichannel operaties en legt de lat hoger op het gebied van snelheid en flexibiliteit,” zegt Jan-Willem Klinkenberg, Head of Business Development TGW Northern Europe. 

De FlashPickâ omvat een shuttlemagazijn met vijf gangen en 20 verdiepingen met zes ergonomische PickCenter One-werkstations en twee orderpick robots Rovolution. “Dit betekent dat een kwart van de werkstations gerobotiseerd is,” stelt Klinkenberg. “Voor de afhandeling van fashion is de Rovolution een ideale toepassing. Bovendien is deze ook 24/7 inzetbaar.”

Vier kilometer transportsystemen

Ook het Warehouse Control System werd volledig geschreven en ontwikkeld door TGW en zorgt voor de aansturing en controle van de processen. Vier kilometer KingDriveâ-transportsystemen garanderen een energiezuinig transport.

Dozen die bij goederenontvangst worden afgeleverd, worden getransporteerd naar het opslagmagazijn voor pallets dat wordt gebruikt voor het aanvullen van FlashPickâ. Groothandel- of retailbestellingen worden rechtstreeks in verzenddozen geplaatst. Bestellingen van klanten kunnen vervolgens worden afgeleverd bij de VAS-werkstations waar indien nodig extra stickers of barcodes kunnen worden toegevoegd. 

Hecht partnership kent vervolg in servicecontract

Vanaf de start van het project werd in nauw overleg samengewerkt tussen de teams van TGW en stichd. “Het is voor ons erg belangrijk dat het project intern gedragen wordt en wij de nodige informatie krijgen. Pas als wij de eisen en noden van de klanten begrijpen en de nodige inzichten krijgen kan een goede return on investment worden gecreëerd,” bevestigt Klinkenberg. “Samen met het stichd-team hebben we volledige distributieproces ontleed en de voor hen beste oplossing gezocht.”

De samenwerking loopt ook na de go-live verder. Een in-house team van zes TGW-engineers zorgt via een Lifetime Services-contract voor preventief onderhoud en herstel van het systeem en dat voor een periode van vijf jaar. 

Dit artikel is gesponsord door TGW Systems.