Autobag: orders automatisch verwerkt in een papieren zak

Autobag: orders automatisch verwerkt in een papieren zak
De consument kan de verpakking recyclen in de papiersortering. 

De duurzame ontwikkeling die internetondernemers doormaken, is allang geen doel op zich meer. De vraag is niet langer of je beschikt over duurzame materialen of niet, het moet gewoon. De echte vraag is hoe je duurzame verpakkingen combineert met productiviteit. Sealed Air heeft besloten om dit probleem aan te pakken door operationele efficiëntie en duurzame ontwikkeling te combineren en komt met een nieuwe oplossing.

Autobag, een bekend merk van de Sealed Air Group, biedt al meer dan 50 jaar geautomatiseerde verpakkingssystemen aan. Dit merk introduceert nu de nieuwkomer op de markt voor verpakkingsoplossingen: de 850SP.

100 procent papieren zakken

Deze nieuwe geautomatiseerde verpakkingsmachine werkt op dezelfde manier als zijn voorganger, de 850S van Autobag. Zakken bedrukken, zakken openen, lassen: het is in alle opzichten vergelijkbaar, behalve op één punt. Het werkt alleen met 100 procent papieren zakken.

Deze verticale verpakkingsoplossing voor de verwerking van e-commercebestellingen maakt het mogelijk om de verpakking en verzending van enkelvoudige en meerdere bestellingen te automatiseren.

Dankzij de geïntegreerde printer drukt dit systeem verzendlabels rechtstreeks op de zakken”

Dankzij de geïntegreerde printer drukt dit systeem verzendlabels rechtstreeks op de zakken of pakketten af voordat ze worden gevuld. Dit is makkelijk en het voorkomt verspilling.

Tot 8 zakken per minuut

Zodra het etiket op de zak is gedrukt, wordt de zak open aangeboden aan de operator die er alleen nog de bestelling in moet steken en de lascyclus hoeft te activeren door middel van een aanraakknop. De bestelling is dan klaar om te worden verzonden. Alle handmatige bewerkingen zijn geautomatiseerd. De 850SP kan op deze manier tot 8 zakken per minuut verwerken, afhankelijk van het bestelprofiel.

 De 850SP kan tot 8 zakken per minuut verwerken.
De 850SP kan tot 8 zakken per minuut verwerken.

Duurzaamheid en winstgevendheid

De papieren verpakkingen zijn ruimtebesparend, lichtgewicht en ontworpen om recycling te bevorderen. Dit is de belofte van Sealed Air. De consument kan de verpakking recyclen in de papiersortering. De verpakking neemt minder ruimte in beslag dan een kartonnen verpakking en het is niet nodig om de verpakking plat te maken, wat tijd bespaart voor de online shopper. Bovendien biedt het automatiseren van de creatie van een pakket een kwalitatief resultaat in vergelijking met een handmatig voorbereide bestelling, waardoor de klantervaring nog meer wordt geoptimaliseerd.

Besparingen op het gebied van grondstoffen maar ook op transport”

Ook winstgevendheid motiveerde het merk Autobag om in deze richting te innoveren. Het gebruik van papieren verpakkingen zorgt voor besparingen ten opzichte van kartonnen dozen. Minder materiaal en lichtere verpakkingen. Dit leidt tot besparingen op het gebied van grondstoffen maar ook op transport.

Kom zelf de Autobag 850SP ontdekken en testen op de Empack.
Kom zelf de Autobag 850SP ontdekken en testen op de Empack.

Ontdekken en testen

Kom zelf de Autobag 850SP ontdekken en testen op de Empack in Den Bosch op 5 en 6 april op de Sealed Air stand 3.A26. Ontdek ondertussen de voordelen van deze oplossing en download de brochure.

Dit artikel is gesponsord door Sealed Air