Plein.nl klokt nu op kostenplaatsen en is daardoor veel productiever

Plein.nl klokt nu op kostenplaatsen en is daardoor veel productiever
Plein.nl hanteert unieke werkprocessen.

Online retailer Plein.nl behoort tot de grote spelers in verkoop van dagelijkse verzorgingsproducten voor jezelf, je huis en je huisdier. 'Vóór 22:00 uur besteld, de volgende dag in huis' en om die belofte waar te blijven maken, heeft Plein.nl hard gewerkt aan het automatiseren en optimaliseren van interne processen. CFO Robin de Groot, Happiness Manager Sarinah Pietryga en Warehouse Manager Mohamed Aalili vertellen hoe ze dit doen én wat het hen oplevert.

In 2006 was het hele logistieke proces van Plein.nl nog handwerk. En hoewel eigenlijk iedere startende webshop op deze manier begint, is dit proces één van de eerste logistieke uitdagingen die groei belemmert. Plein.nl ontwikkelde voor haar productieproces een geavanceerde machine en hanteert unieke werkprocessen die haar onderscheidt van concurrenten. Zelfs de warehousemanagement-software - die Plein overigens zelf bouwt - voor het optimaliseren van processen vind je nergens anders in de markt.

Om klanten een optimale shopervaring te bieden, is het van belang medewerkers bij alle processen te betrekken”

Switchen op kostenplaats

Dat Plein.nl hoge kwaliteitseisen stelt, blijkt ook uit de manier waarop zij hun Workforce Management hebben ingericht. In de basis zorgt de Workforce Managementsoftware van Dyflexis ervoor dat personen, met de juiste vaardigheden altijd de juiste dienst draaien. Plein.nl is echter een stap verder gegaan door Dyflexis te koppelen aan hun WMS.

Naast dat het personeel via het kloksysteem van Dyflexis kan in- en uitklokken middels tags, kaarten of de app, is het voor hen ook mogelijk te switchen tussen kostenplaatsen. Deze feature heeft als voordeel dat het voor Plein.nl mogelijk maakt de productiviteit per taak accuraat te meten. De gewerkte uren komen per lijn in het WMS terecht. Vanuit daar worden interne operationele optimalisaties verricht.

Van planning, tot urenregistratie, tot verloning geautomatiseerd

Het voordeel van softwarepakketten die naadloos op elkaar aansluiten is direct merkbaar: meer efficiency en een aanzienlijk kleinere foutmarge. Warehouse Manager Mohamed Aalili, verantwoordelijk voor de workflow, vertelt: “Iedere medewerker binnen Plein.nl heeft zowel de Dyflexis als de Visma Nmbrs-app. Voor medewerkers is dit gebruiksvriendelijke en naadloze systeem essentieel om variabele uren goed te registreren, zodat ze ook op tijd hun volledige salaris kunnen ontvangen.”

Door deze koppeling hebben wij onze gehele personeelsadministratie weten te automatiseren”

De mogelijkheid om op kostenplaatsen te klokken, maakt de verloning veel eenvoudiger. Medewerkers van Plein.nl weten te allen tijde wat hun planning is, hoe het met hun verlofaanvraag zit, of ze nog vakantiedagen hebben en krijgen altijd een notificatie wanneer er iets wijzigt. Happiness Manager Sarinah Pietryga vervolgt: “Doordat wij precies weten wie, waar en hoe lang een medewerker gewerkt heeft, beschikken wij altijd over een accurate urenverantwoording. De gewerkte uren sturen wij, inclusief toeslagen, met één klik vanuit Dyflexis door naar Visma Nmbrs”.

Warehousemanager Mohamed Aalili .
Warehousemanager Mohamed Aalili .

Happiness manager

Als Happiness manager weet Sarinah als geen ander dat medewerkersbetrokkenheid zorgt voor medewerkerstevredenheid. Bij Plein.nl vinden we het heel belangrijk om met de medewerker een dialoog te hebben. Dat betekent dat we niet alleen zenden, maar vooral ook luisteren naar medewerkers. “Daarbij is het belangrijk dat mensen fluitend naar hun werk gaan, plezier hebben in wat ze doen, en ook de kansen krijgen om zich bij Plein.nl te kunnen ontwikkelen” aldus Sarinah. “Waar de medewerker kansen ziet om te leren, zoeken wij een manier om dat te faciliteren.”

De mate van medewerkersbetrokkenheid is mede te danken aan de samenwerking met Dyflexis en Visma Nmbrs. “Om onze klanten, naast duidelijkheid, ook een optimale shopervaring te kunnen bieden, geloven wij dat onze medewerkers daarin de belangrijkste rol spelen” aldus Sarinah.

CFO Robin sluit af: “Door de samenwerking met Dyflexis en Visma Nmbrs hebben we onze gehele personeelsadministratie kunnen automatiseren”. Hierdoor hoeven zowel Plein.nl als de medewerkers zich geen zorgen te maken over dit proces. En speelt deze automatisering ook een rol in de medewerkers- en klanttevredenheid. Klanten blij, medewerkers blij én managementteam blij. Voor de groei die Plein.nl voor ogen heeft, is dit nog maar het begin. Maar, ze zijn wel 'Op alles voorbereid'.

Dit artikel is gesponsord door Dyflexis.