Efficiënter werken? Exotec komt met innovatieve magazijnoplossingen

Efficiënter werken? Exotec komt met innovatieve magazijnoplossingen

De nieuwe toevoegingen aan het Skypod Systeem maken van Exotec nog meer een end-to-endleverancier van geautomatiseerde magazijnoplossingen, om uw bedrijf te helpen logistieke operaties efficiënter te laten verlopen. De vernieuwde orderverzamelrobot Skypicker, het modulaire transportsysteem Skypath en de end-to-endmagazijnsoftware Deepsky zijn vanaf nu beschikbaar om te implementeren in elk magazijn.

Meer efficiëntie in magazijnen, verbeterde werkomstandigheden en minder repetitieve taken: het klinkt als muziek in de oren voor veel werkgevers, en dat is ook de bedoeling van magazijnrobotspecialist Exotec. Met hun roboticaoplossingen zoals de Skypod verbetert het bedrijf niet alleen de efficiëntie in de logistieke sector, maar levert het ook een belangrijke bijdrage aan minder arbeidsintensieve bewegingen voor werknemers.

Drie innovatieve oplossingen

Het Franse bedrijf staat niet stil, want nu breidt het zijn productportfolio uit met drie innovatieve oplossingen: een modulair conveyorsysteem, een verbeterde pickingrobot en nieuwe eigen magazijnsoftware.

De Skypicker, de vernieuwde pickingrobot, in actie.

Na hun lancering in de Nederlandse markt in oktober vorig jaar, wil het bedrijf nog meer producten aanbieden om bedrijven te overtuigen over te stappen op magazijnautomatisering. Exotec’s doel: beantwoorden aan de nood van bedrijven om orderverzamelprocessen in magazijnen te transformeren, de efficiëntie te verhogen en het leven van medewerkers in het magazijn te vergemakkelijken.

Bedrijven voorbereiden op de toekomst

Nu inflatie en personeelstekorten de toeleveringsketens steeds meer onder druk zetten, zoeken bedrijven over de hele wereld naar manieren om in hun directe behoeften te voorzien en zich tegelijkertijd voor te bereiden op de toekomst. Om daarbij te helpen, brengt Exotec een nieuw transportsysteem (Skypath), een vernieuwde pickingrobot (Skypicker) en eigen magazijnsoftware (Deepsky) uit die allemaal perfect integreren met het Skypod Systeem.

Alle drie maken ze gebruik van Exotec’s kenmerkende modulaire ontwerp, waardoor klanten aan hun veranderende bedrijfsbehoeften kunnen voldoen door eenvoudig nieuwe oplossingen aan hun bestaande systemen toe te voegen. Hierdoor zijn deze bijvoorbeeld in staat om hun opslagvolume gemakkelijk te vergroten of te verkleinen, het aantal artikelen in het assortiment te laten fluctueren en nieuwe functies toe te voegen voor de samenstelling of verpakking van pakketten.

De nieuwe producten brengen Exotec alweer een stap dichter bij hun visie van volledig geautomatiseerde magazijnen, waarbij mensen slimmer in plaats van harder kunnen werken, wat zowel bedrijven alsook het personeel en de eindgebruiker ten goede komt.

Skypath, Skypicker en Deepsky

Nieuwe klanten en Exotec-klanten die het Skypod Systeem al gebruiken, kunnen de volgende producten integreren:

  • De Skypath is een modulair transportsysteem dat een maximale doorvoer van 2.500 bakken of dozen per uur kan bereiken. Het modulaire ontwerp bestaat uit rechte, gebogen en hellende elementen die passen bij de meeste logistieke behoeften en lay-outs. Het bijzondere is dat de volledige sturing geïntegreerd is in de mechanische componenten waardoor het een echt plug-and-play systeem is.
  • De vernieuwde Skypicker is een intelligente orderverzamelrobot voor moderne magazijnen. Met behulp van machine learning kan het automatisch het gewicht, de grootte en de positie van elk item visueel detecteren. Maar het is niet enkel in staat het product te picken, het zal ook op een slimme wijze het product in de orderverzamelbak of doos plaatsen. Zo zitten de items ordelijk gerangschikt in voorbereidingscontainers en optimaliseert de Skypicker de beschikbare ruimte om de verwerking van pakketten soepel te laten verlopen. Dankzij verbeteringen aan het systeem kan de Skypicker bovendien tot 600 items per uur verwerken.
  • Deepsky is een end-to-end magazijnsoftware die alle modules binnen het Exotec-portfolio naadloos integreert met de meeste magazijnbeheer-, besturingssystemen en met automatiseringsapparatuur van derden.

"Met deze innovaties helpen we onze klanten nog beter om efficiënte, schaalbare en modulaire magazijnen te beheren die aansluiten op hun specifieke behoeften", zegt Romain Moulin, CEO en medeoprichter van Exotec.

exotec skypod
De Skypod

"Onze samenwerking met meer dan dertig toonaangevende merken biedt ons een unieke kijk op de meest urgente magazijnbehoeften en stelt ons in staat voortdurend te innoveren en zo nog meer waarde aan onze klanten te bieden."

Volgende stap naar meer geautomatiseerde magazijnen

Vandaag is 80% van alle magazijnen niet geautomatiseerd. Hierdoor worden medewerkers onnodig belast. Ontdek in het webinar op 14 februari Exotec's visie op volledig geautomatiseerde magazijnen die mensen in staat stellen slimmer te werken en niet harder.

Elke nieuwe oplossing is gebaseerd op het streven naar een modulair en schaalbaar ontwerp dat precies past bij de behoeften van de klant. Hierdoor kunnen de Exotec-systemen voldoen aan de groeiende eisen in een groot aantal sectoren.

Neem deel aan de webinar

Exotec werkt ondertussen al samen met meer dan 30 toonaangevende merken die een unieke kijk bieden op de meest dringende opslagbehoeften. Is jouw bedrijf het volgende? Volg het webinar op 14 februari voor meer informatie.

Dit artikel is gesponsord door Exotec.