Online magazine augustus 2022: Smart Warehousing

Online magazine augustus 2022: Smart Warehousing

Slimmer worden in warehousing krijgt meer lading, nu overal initiatieven opduiken - ook van vaderlandse bodem - die nieuwe (of verbeterde) oplossingen in zich dragen. Dat zou ook ten gunste moeten komen de arbeidsveiligheid. Juist op dat punt zijn veel zorgen. Lees er meer over in dit (gratis) online magazine van Logistiek.nl.

Elke maand een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Met achtergrondverhalen, video's en foto's. Dit online magazine gaat over warehousing.

In dit magazine:

  • Het Nederlandse antwoord op het Noorse Autostore
  • Wat is er mis in de dc's?
  • Veilig en productief met VR
  • Dit zijn de nieuwe magazijnrobots van Amazon
  • Active Ants breidt uit
  • Picken en palletiseren
  • 'Slimme bril' maakt werken in het pickproces toch mogelijk

Het Nederlandse antwoord op het Noorse Autostore

In Zoetermeer heeft de OBS Groep van Oscar van Buijtene een nieuwe propositie op de markt gezet: Intellistore. Een Nederlandse uitdager van Autostore, waarmee op relatief klein oppervlak geautomatiseerd orders worden gepickt. Opvallend aan Intellistore is het kunnen ‘bufferen’ van kratten, waarna de picker-robot snel het benodigde krat kan ophalen. “Er is wel degelijk ruimte op de markt. E-commerce blijft groeien en er is behoefte aan automatisering”, aldus commercieel directeur Wouter Loomans.

Wat is er mis in de dc's?

De Arbeidsinspectie komt met een vernietigend rapport. In meer dan tachtig procent van de bezochte dc’s is de veiligheid onvoldoende op orde. In twintig dc’s werd het werk ambtshalve stil gelegd. Om welke overtredingen gaat het dan?


Veilig en productief met VR

De Arbeidsinspectie vindt dat er veel te veel ongevallen plaatsvinden in dc's. Misschien dat simuleren met VR tot oplossing leidt. Sharehouse ging er in een living lab mee aan de slag, samen met de Erasmus Universiteit. Hoe kun je tegelijkertijd de arbeidsveiligheid en de productiviteit van heftruckchauffeurs verbeteren?


Dit zijn de nieuwe magazijnrobots van Amazon

E-commerce gigant Amazon pakte recent groots uit met de introductie van twee nieuwe magazijnrobots: de autonome robot Proteus en de Cardinal, een robot die kunstmatige intelligentie gebruikt om pakketten te selecteren en op te tillen.


Active Ants breidt uit

Active Ants heeft zijn Autostore-capaciteit in Roosendaal verdubbeld naar zo’n 100.000 bakken. De inrichting in dit fulfilmentcentrum biedt de basis voor toekomstige locaties, waarvan de eerste bijna in gebruik wordt genomen.


Picken en palletiseren

In de testopstelling van WSR solutions stapelt een robotgrijper voor een grote internationale klant snel en efficiënt pallets met verschillende soorten artikelen op. Kort daarvoor zijn de pallets aangevoerd naar deze robot door diverse autonome mobiele robots (AMR’s). Dit is de toekomst van het mixed palletizing, zegt Marcel van Schijndel, CEO van WSR solutions en het zusterbedrijf SAT technologies uit Deventer.


'Slimme bril' maakt werken in het pickproces toch mogelijk

Uit een pilot van onderzoeksinstituut TNO is gebleken dat mensen met een afstand tot arbeidsmarkt, door het gebruik van ‘smart glasses’ prima hun weg kunnen vinden in een magazijn. De slimme bril ondersteunt de medewerkers tijdens het orderpicken met het vinden van de juiste spullen in een magazijn.