Radial plaatst order voor bijna 300 AMR's in Groningen

E-fulfilmentspecialist Radial heeft bij Dematic een grote order geplaatst voor levering van 299 autonome mobiele robots (AMR's). De robots worden ingezet bij de verwerking van e-commere orders in het nieuwe distributiecentrum dat de dochter van het Belgische Bpost laat bouwen in Groningen.
Delen:

De autonome mobiele robots worden in het toekomstige distributiecentrum van Radial ingezet bij onder meer het transport van pallets en containers met fashionproducten naar de overslagstations en orderpick stations.

Radial: 'In Groningen liggen onze wortels'

Voor de serie Locatiekeuze van… ging Menno Sluiter, site manager van Radial Nederland, recent in op de nieuwbouwplannen van de Bpost-dochter op bedrijventerrein Westpoort ten oosten van de stad Groningen. In het interview stelde Sluiter dat Radial in het nieuwe distributiecentrum stappen wil gaan maken op het gebied van automatisering, maar dat dit niet ten koste gaat van de werkgelegenheid. “Hoewel robotisering steeds meer gebruikt wordt in orderpicking, blijft er ook nog gewoon mensenwerk over. De automatiseringsslag die wij doorvoeren in het nieuwe pand heeft hoofdzakelijk betrekking op een nieuwe klant van ons.”

Menno Sluiter (Radial): “Hoewel robotisering steeds meer gebruikt wordt in orderpicking, blijft er ook nog gewoon mensenwerk over.”
Lees het interview met Menno Sluiter (Radial)

Dematic: grootste AMR-order

Naast de levering van de AMR’s installeert Dematic in het distributiecentrum van de Bpost-dochter ook 45 pick-en-pack stations. Voor de system integrator is deze AMR-order, die vorige week bekend werd gemaakt tijden de LogiMAT-beurs, de grootste tot op heden in Europa.

Het nieuwe Radial-distributiecentrum op bedrijventerrein Westpoort in Groningen wordt 26.000 vierkante meter groot. Het pand wordt september dit jaar opgeleverd en is een ontwikkeling van Panattoni.

Sensoren en camera’s

Volgens Dematic zijn deze AMR’s voorzien van tal van sensoren en camera’s, waarmee ze feilloos obstakels op de magazijnvloer kunnen detecteren. Mocht dat het geval zijn dan kan de AMR, dankzij slimme besturingsoftware, een alternatieve route nemen. Bovendien beschikt de robot over software waarmee tijdens het proces relatief eenvoudig aanpassingen kunnen worden doorgevoerd.

Best of both worlds: de combinatie AMR en shuttle

Lees verder

Radial: ‘orders sneller verwerken’

Met de inzet van deze robots verwacht Radial orders sneller te kunnen verwerken met een minimum aan fouten. Ook wil de e-fulfilment specialist met de AMR’s het serviceniveau voor zijn klanten te verhogen. De ingebruikname van het systeem is gepland voor mei volgend jaar.

Quicktron levert de AMR’s

Dematic is binnen dit project de overall aanbieder, de AMR’s zelf komen van het Chinese Quicktron, waarmee Kion, het moederbedrijf van Dematic, in 2020 een strategisch partnership sloot. Van deze Chinese robotspecialist betrekken ook de andere Kion-bedrijven Still en Linde hun AMR’s.