VIDEO – Bol.com en Picnic doen ervaring op met warehouse automatisering

Twee belangrijke overeenkomsten zijn er tussen Picnic en Bol.com. Beide bedrijven hebben in een ongekend tempo een ijzersterke positie verworven in een traditionele markt met een heel slim doordacht logistiek plan. Allebei hebben ze ook besloten om over te stappen op warehouse automatisering en opende daartoe recent officieel hun indrukwekkende sites.
Delen:

Vooral de schaalgrootte valt op en de intensieve samenwerking met de material handling leverancier, waardoor met beproefde technologie een beide moderne (online) retail organisaties een prachtig concept hebben bedacht en ingevoerd. Picnic deed dat met TGW in Utrecht (Lage Weide), Bol.com met SSI Schäfer in Waalwijk. Wat ook opvalt, allebei kozen ze er voor om zelf de IT kant van het gerobotiseerde dc voor hun rekening te nemen. Natuurlijk met ondersteuning van pakketleveranciers, maar wel in eigen beheer.

Frederik Nieuwenhuys (Picnic) en Vincent Weijers (Bol.com) vertellen over hun ervaringen tot nu toe met de automatiseringsslag die ze hebben gemaakt. “Als we zorgen dat alles goed is geregeld, dan zien we nu al dat de prestaties enorm verbeteren”, zegt Nieuwenhuys. “Dat lukt ons zeker nog niet elke dag, maar we zijn wel goed op weg.”

"Ook deze investering moet zijn return opleveren


Weijers: “Natuurlijk zijn er dingen waarvan we nu denken, dat had anders gekund. Maar uit onze testen blijkt dat we de gevraagde piekcapaciteit kunnen halen. We werken met goede partners, die ons helpen met het oplossen van de problemen.”
Tevredenheid overheerst bij beide directeuren, die eindverantwoordelijk zijn voor de operatie. Nieuwenhuys zegt geen zaken te zijn tegenkomen, die er toe leiden dat het systeem moet worden aangepast om de doelstellingen te halen.

Degelijke financiële onderbouwing nodig

Automatisering was voor beide bedrijven ook wel een must, omdat handmatig deze performance halen niet mogelijk zou zijn. Niettemin is er wel degelijk een financieel plan gemaakt op basis van een realistische terugverdientijd. “We doen geen dingen voor de lol”, merkt Weijers op. “Ik kan je geen details geven, maar neem dat maar van me aan. We hebben mensen weten te overtuigen dat dit een goede investering is. Dat is het ook.”

Investeren om te leren – komt veel bij kijken

Meer mechaniseren en robotiseren ligt daarom voor de hand, deels op andere locaties, maar Bol.com gaat nu al versneld de tweede fase van de nieuwbouw in. Het hele traject heeft de webgigant veel nieuw inzicht en ervaring gegeven. “We dagen onze jonge en slimme mensen steeds uit om verder te denken, dat is ook nu fantastisch goed gelukt.”
“Wij wilden het ook graag doen om te leren”, aldus Nieuwenhuys. “En om te komen tot een end-to-end geoptimaliseerde keten te maken. Onze uitdaging was: we moesten alles leren wat hierbij komt kijken, denk aan temperaturen, elektra, sprinklers et cetera. Dus dat helpt ons hij de volgende keer.” Picnic is nu onder andere bezig in Oberhausen met een nog grotere installatie.