‘Vijftiger brengt met weinig woorden meeste info over’

In logistieke bedrijven moet er veel diversiteit in generaties zitten. Dat zegt Thandie Houthuijzen in de serie Vijf generaties in de logistiek, waarin logistiek professionals hun verhaal doen in het magazine van Logistiek.nl. Leeftijdgenoten kan ze het beste aanvoelen, maar door juist met mensen uit andere generaties te werken is het mogelijk om elkaar uit te dagen.
Delen:

Initiatief tonen en andere ideeën inbrengen. Dat is wat Generatie Z moet doen nu ze zich op de logistieke arbeidsmarkt gaat begeven. Thandie Houthuijzen (1999) studeert nog aan de HAN, maar weet dat dit van haar verwacht wordt. Als mede-oprichter van Studievereniging Procura is ze veel in contact met bedrijven en regelt ze gastcolleges, rondleidingen en events met ondernemers uit de branche. Ook heeft ze stage gelopen bij een logistiek dienstverlener.

Special over de Arbeidsmarkt - Logistiek april 2022

Naast vijf generaties logistiek professionals, veel aandacht voor topvrouwen in logistiek, interim management als roeping, arbeidskosten,
HR beleid rond vergrijzing, twintigers aan het roer bij Active Ants, cijfers over de krapte op de arbeidsmarkt, combinatie robot – mens, veiligheid in magazijnen en in de vrachtwagen. Plus: een overzicht van de HBO opleidingen in Nederland.

lees hier de online versie of neem een abonnement

Waarom heb je voor de logistiek gekozen?

“Ik heb eerst een jaartje Food & Business gedaan, maar dat beviel niet. Toen kwam ik Logistics Management op het spoor. Voor elke ondernemer is het belangrijk om te weten wat er gebeurt in de keten, dus dan komt logistiek om de hoek kijken. De studie begint met bedrijfskunde en daarna spits je je meer en meer toe op één onderdeel. Ik vind met name supply chain interessant.”

In wat voor bedrijf wil je werken?

“Het kan nog alle kanten op – dat schijnt een leeftijdsdingetje te zijn, dat je mening elke dag verandert – maar ik denk nu aan een kleiner bedrijf. Het liefst een logistieke dienstverlener die een bepaalde specialisatie heeft, als warehousing. Bij een groot bedrijf als Bol.com of PostNL ben ik bang dat ik op de grote hoop terecht kom.”

Wat Is je tot nu toe opgevallen aan werken met andere generaties?

“Van alle generaties heb ik wel iets specifieks meegekregen, direct vanaf het begin. Vijftigers kunnen met weinig woorden de meeste info overbrengen. Zij zijn fijne begeleiders, dankzij hun ervaring. Zelf heb ik alleen nog theoretische kennis. Aan de andere kant zitten vijftigers vast in idealen. Ze hebben een sterke eigen mening en zijn er soms helemaal klaar mee. Ik vind het dan leuk om ze uit te dagen en te bewijzen dat het anders kan.”

Werk je niet liever met mensen uit je eigen generatie?

“Het is wel zo dat ik leeftijdgenoten makkelijker kan aanvoelen, maar ik vind het belangrijker dat er veel diversiteit in generaties is. Dan kun je elkaar uitdagen. Het ligt ook aan de persoon; niet elke vijftiger of dertiger is gelijk. Of ik zelf een typische Generatie Z-er ben? Ik ben zeker ‘digital native’. Op de basisschool leerden wij al omgaan met computers en was een mobieltje al normaal. Wij zijn er letterlijk mee opgegroeid. Ook ben ik ‘bewust’ opgegroeid. Naast het feit dat er meer info tot onze beschikking is, waardoor wij ‘bewustere’ en beter overwogen keuzes kunnen maken, is er daardoor ook meer sociale controle.”

Welke generatie heeft het in jouw ogen het beste voor elkaar in de logistiek?

“Volgens mij hebben de mensen richting pensioenleeftijd het wel goed gedaan. Die stralen dat uit. Maar als je goed begint in de logistiek, dan kun je ook op je dertigste een goede positie hebben. De doorgroeimogelijkheden lijken over het algemeen goed. Aan de andere kant is ervaring altijd een pré, en dat komt alleen met tijd.”

Hoe maak jij de ideale start in logistiek?

“Een goede start begint bij het eerste gesprek. Het bedrijf waar ik solliciteer moet niet alleen kijken naar mijn opleiding. Ze mogen van mij verwachten dat ik meer te bieden heb. Die kans wil ik van het bedrijf krijgen, dat ze me ook stimuleren andere ideeën in te brengen.”

Vijf generaties logistiek vertellen hun verhaal

Generatie Z komt van school of studeert nog. Dat is ook het geval met Thandie Houthuijzen (22). Opgegroeid met een mobieltje in de hand, maken ze snel keuzes en zijn ze ook snel aan iets anders toe. Uitdagingen zoeken, daar draait het om.

Millennials – ook wel generatie Y, zoals Inga Helmons (27) – melden zich volop op de arbeidsmarkt. Mensen die ambitieus zijn, maar ook niet bang om twijfel te laten zien. Saamhorigheid is een kenmerk en ook bezig zijn met duurzaamheid.

Pragmaten worden ze genoemd, de leeftijdgenoten van Nico Kuipers (47). Veel van hen zijn de leidinggevenden van nu en hebben zelfontwikkeling op hun voorhoofd geschreven staan. Ruimte om flexibel te kunnen werken is belangrijk voor ze.

Generatie X, waar Liesbeth Oudesluijs (54) toe behoort, kwam in de jaren tachtig de arbeidsmarkt op en moest zich een plekje bevechten. Zelfredzaamheid past bij hen, hun ouders lieten hen al vroeg los. Ze zijn breed geïnteresseerd.

Babyboomer Ruud Vat (70) komt uit een generatie van idealisten en democratiseerders. Ze zijn ‘polderaars’, maar ook gehecht aan structuur en status. Nu willen de meesten langer doorwerken en iets betekenen voor de samenleving.

Lees hier al hun verhalen