Expert ladingzekering Pat Lancaster wordt veiligheidsexpert voor EUMOS

De European Safe Logistics Association (EUMOS) heeft Pat Lancaster, oprichter en voorzitter van Lantech, gecertificeerd als Expert Member van de organisatie. Lancaster ontving de certificering vanwege zijn hoogwaardige expertise op het gebied van lading stabiliteit en ladingzekering, en zijn sterke betrokkenheid om bij te dragen aan het verhogen van de veiligheid in transport en logistiek.
Delen:
Pat Lancaster heeft volgens de EUMOS blijk gegeven van herkenbare inspanningen om tegen 2050 het aantal dodelijke verkeersslachtoffers tot nul te herleiden.

Pat Lancaster heeft volgens de EUMOS ook blijk gegeven van herkenbare inspanningen voor de Europese doelstellingen om tegen 2050 het aantal dodelijke verkeersslachtoffers tot nul te herleiden.

EUMOS is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van de veiligheid in de gehele logistieke keten, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van verschillende normen voor vrachtbeveiliging en werkt voortdurend samen met deskundigen op het gebied van vrachtbeveiliging om deze normen in Europa te verbeteren.

Expert palletwikkelen

Lancaster werd gekozen als expert op het gebied van palletwikkelen en zal met een EUMOS-groep overleggen om Europese normen te helpen vaststellen voor het veilig en efficiënt wikkelen van ladingen die op order worden verzameld. Pat ontving eerder de EUMOS Award op hun 6e Internationale Conferentie in 2019 als erkenning voor zijn carrière die gewijd is aan het beveiligen van lading, die ertoe bijdraagt dat logistiek op de weg veiliger wordt in Europa en op wereldschaal.

“Het is een hele eer om erkend te worden voor zo’n belangrijke missie,” zei Pat Lancaster in een recent interview. “Ik kijk ernaar uit om mijn 50 jaar ervaring in palletwikkelen en ladingzekering te gebruiken om bij te dragen aan het initiatief om de verkeersveiligheid in Europa te verbeteren.”

Innovatie palletwikkelaars

Lancaster: “In 1972 maakte Lantech een impact op de wereld door de palletwikkelaar uit te vinden en de manier te veranderen waarop bedrijven hun producten verpakken en beschermen voor verzending. Nu worden er jaarlijks miljarden pallets met palletwikkelaars gewikkeld. Vandaag de dag bouwen we dozen- en trayverwerkingsmachines in Nederland en palletwikkelaars in de Verenigde Staten, met verkoop en technische ondersteuning wereldwijd. In de loop der jaren is ons bedrijf gebouwd op innovatie, klantenondersteuning en de missie om wereldwijd transportschade drastisch te verminderen.”

Dit artikel is gesponsord door Lantech.