UniPharma profiteert van nieuw PostNL-sorteercentrum klein verpakken en verzenden

UniPharma profiteert van nieuw PostNL-sorteercentrum klein verpakken en verzenden
Jacco van Liere: "70% van onze pakketten is formaat schoenendoos of kleiner."

Robots die kleine pakketten sorteren? Het gebeurt in Nieuwegein. PostNL opende daar 6 oktober een hypermodern sorteercentrum voor kleine pakketten. Een sorteercentrum met meer ruimte voor groei, meer zekerheid en meer duurzaamheid. En alleen voor pakketten van formaat schoenendoos of kleiner. UniPharma is een van de bedrijven die via het nieuwe sorteercentrum verzendt. Hoe dat werkt? We spreken Jacco van Liere, general manager van UniPharma over hoe zij klein verzenden.

Hoe sorteren PostNL-robots de kleine pakketten van UniPharma en andere klanten? Bekijk de video...

Volumes groeien hard

UniPharma heeft z’n volumes de laatste jaren hard zien groeien. De coronacrisis heeft deze groei nog verder versterkt. Mensen kregen meer aandacht voor gezonder leven en UniPharma is de leverancier van gezondheidsartikelen in drogisterijen, supermarkten of via complete fulfilment rechtstreeks aan de consument. PostNL bezorgt die pakketten aan de consument voor deze actieve speler in de gezondheidsmarkt. En om de groei in volumes bij te benen, is het sorteercentrum voor kleine pakketten voor UniPharma een belangrijke stap.

Jacco legt uit waarom: ‘’Voor onze pakketten is het nieuwe sorteercentrum uitermate geschikt. Maar liefst 70% van onze pakketten is formaat schoenendoos of kleiner. Daarnaast kost het ons ook geen extra tijd omdat de pakketten in ons warehouse, al voordat ze de rolcontainers in gaan, zijn gesorteerd op grootte.’’

Onze eerste indruk? De operatie is zonder problemen overgenomen door het sorteercentrum voor kleine pakketten. Zo zijn we ervan verzekerd dat steeds meer pakketten de volgende dag bezorgd worden”

Verpakken zonder lucht

Kleiner verpakken is waar UniPharma al langere tijd op inspeelt. Jacco vertelt: ‘’PostNL is een belangrijke partner voor UniPharma, want we zitten op veel strategische punten op één lijn. Zoals het duurzaam en efficiënt verzenden zonder lucht in de verpakkingen. We werken dan ook met verpakkingsmachines die onze dozen insnijden tot de inhoud. Zo krijgen we stevige, handelbare kleine verpakkingen, die in het sorteercentrum voor kleine pakketten gemakkelijk worden gesorteerd en snel bezorgd worden. Onze PostNL-accountmanager heeft ons daarom al vroeg aangesloten op het sorteercentrum voor kleine pakketten. Onze eerste indruk? De operatie is zonder problemen overgenomen door het sorteercentrum voor kleine pakketten. Zo zijn we ervan verzekerd dat steeds meer pakketten de volgende dag bezorgd worden!’’

Het PostNL-sorteercentrum kleine pakketten in het kort

Meer ruimte voor groei
Per dag kunnen tot 240.000 kleine pakketten verwerkt worden. Dit komt neer op in totaal 15% meer capaciteit in het PostNL-netwerk. Veel ruimte dus voor e-commerce om te groeien.

Meer zekerheid
Door de hypermoderne automatisering verwerkt PostNL de pakketten nóg nauwkeuriger. Met slechts één scan voegt de pakketbezorger alle pakketten toe aan zijn route. Hierdoor is het sorteerproces 100% nauwkeurig, sneller en veilig.

Meer groene oplossingen
Een sorteercentrum alleen voor kleine pakketten stimuleert veel minder lucht in de verpakkingen. Zo vervoer je superefficiënt, stoot je minder CO2 uit én besparen ondernemers in de e-commercebranche op verpakkingsmateriaal.

Op 6 oktober is het gerobotiseerde PostNL-sorteercentrum voor kleine pakketten officieel geopend in Nieuwegein. Een sorteercentrum met ruimte voor groei in e-commerce. Lees meer over de voordelen van het sorteercentrum kleine pakketten voor de e-commerce markt.

Dit artikel is gesponsord door PostNL.