Nieuw: vakbeurs Logistics & Automation op 8 en 9 september 2021

Nieuw: vakbeurs Logistics & Automation op 8 en 9 september 2021
Nieuwe vakbeurs: Logistics & Automation

Met trots lanceert Easyfairs de allereerste editie van Logistics & Automation op 8 en 9 september 2021. Brabanthallen 's-Hertogenbosch staan twee dagen lang in het teken van de toekomst van intralogistieke technologie, en netwerken. Het wordt een uniek en kwaliteitsvol ontmoetingsplatform voor experts, door experts. Gegarandeerd een spannende en verrijkende ervaring voor een boeiende sector.

Back-to-business – centrale netwerkfaciliteiten

Naast het ontdekken van noviteiten, trends en ontwikkelingen, is dit het eerste moment dat de sector elkaar weer fysiek mag ontmoeten. Het is de plek om face-to-face zaken te doen met de beslissingsnemers uit de industrie, maar ook om bij te praten over actuele thema’s en nieuwe informatie in te winnen. Om dit te faciliteren introduceert de organisatie een grootschalig back-to-business-terras in de centrale ontmoetingshal.

"Uit de talrijke gesprekken die we met hen hebben gevoerd, weten we dat exposanten, bezoekers en mediavertegenwoordigers net zo uitkijken naar 8 en 9 september 2021 als dat ons team doet. We kunnen niet wachten om iedereen persoonlijk te zien en hen een beleving te bieden die men vanuit Easyfairs gewend is”, zegt Tanee Plat, contentmarketeer van Logistics & Automation 2021.

All-in voor intralogistiek en automatisering

Veel bedrijven zien zich geplaatst voor een complexe uitdaging: hoe om te gaan met de digitalisering van hun intralogistieke processen? Een bezoek aan Logistics & Automation staat garant voor een ontmoeting met enthousiaste exposerende bedrijven, die klaar staan om bezoekers te informeren en adviseren over het nemen van de juiste beslissing in het toekomstbestending maken van hun magazijn of productieomgeving.

De nieuwste producten en technologieën worden live gepresenteerd zodat bezoekers met eigen ogen zien wat er op dit moment allemaal mogelijk is. Na een bezoek vertrekt men huiswaarts om magazijnruimtes en -processen verder te optimaliseren met de meest innoverende tools, technologieën en theorieën.

Logistics & Automation: seminars en kennissessies

De nieuwe vakbeurs Logistics & Automation biedt een rijkgevuld en kwalitatief kennisprogramma waarin experts hun jarenlange opgedane expertise en ervaring delen omtrent actuele topics op het gebied van intralogistieke oplossingen en supply chain management. Thema’s die aan bod komen zijn: automatisering voor logistiek en verpakken, slimme software en technologie, logistiek vastgoed en supply chain footprint.

Harm Beerens van Contentcreatie treed twee dagen lang op als dagvoorzitter en draagt zorg voor een naadloze aansluiting van alle kennissessies.

Hieronder een greep uit de sessies:

Trends in warehousing

Waarom zijn sommige distributiecentra in staat om excellente prestaties te leveren terwijl veel anderen dagelijks worstelen om de goederen de deur uit te krijgen? Adviseur Jeroen van den Berg zal aan de hand van zijn nieuwste uitgave 'Highly Competitive Warehouse Management' de geheimen ontrafelen van best-in-class magazijnen en laat zien hoe zij concurrentievoordeel creëren voor bedrijven. In zijn lezing gaat hij in op de veranderingen die we de laatste jaren hebben gezien in warehousing, aan de hand van case studies en interessante voorbeelden.

Roadmap to a futureproof warehouse

Duurzame bedrijfsvoering is geen trend meer, maar een must. In de strijd tegen de klimaatproblematiek ligt de nadruk op het slimmer omgaan met energie om zo de uitstoot van CO₂ terug te dringen. Tijdens Logistics & Automation worden de  ontwikkelingen op het gebied van toekomstbestendig logistiek vastgoed uitvoerig behandeld. Welke rol spelen duurzaamheid en locatie hierin? Verder komt gebouwconfiguratie ook aan bod: hoe ontwikkel je modulair, schaalbaar en bouw je toekomstbestendig? René Geujen van Next Level Development deelt zijn kennis en geeft tevens waardevolle tips en tricks.

Trends en ontwikkelingen rondom magazijnrobotisering

Technologie overkomt ons niet, als maatschappij hebben we keuzes. We moeten wel weten wat er te kiezen valt. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om robots te plaatsen in hun warehouse. De verwachting is dat deze trend de komende jaren doorzet en dat er in 2025 meer dan vier miljoen commerciële robots in vijftigduizend magazijnen staan. Wat is het verschil tussen mechanisering en robotisering? Welk concept moet je kiezen? Wat zijn de kosten en besparingen? Wat zijn de risico’s?

Robert van Ree van Servator Group licht toe wat de huidige trends en ontwikkelingen zijn omtrent magazijnrobotisering. Tevens zullen Marten van der Zee (Libbey) en Wilbert Stoutjesdijk een interessante case studie presenteren waarin een 200 jaar oud bedrijf is getransformeerd naar een moderne supply chain.

Digitale transformatie van supply chains

Van bron tot levering tot retourzendingen: de complexiteit van de supply chain is exponentieel toegenomen en de behoefte aan zichtbaarheid daarbinnen is groter dan ooit. Met technologie waarmee bedrijven betere prognoses kunnen maken, activiteiten kunnen stroomlijnen en interne zuilen kunnen afbreken, kunnen organisaties digitale transformatie niet langer als een optie beschouwen.

Paul Grefen, Hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven, gaat dieper in op de invloed van de digitale transformatie op supply chains. Wat kan er veranderen kan door toepassing van moderne IT? En wat moet je doen om bij te blijven in de snel veranderende wereld van digital business?

Benieuwd naar de andere sessies? Bekijk ze hier.

Gelijktijdig met verpakkingsbeurs Empack

Wie actief is in intralogistiek, heeft ook baat bij intelligente verpakkingstechnologie. Logistics & Automation zal gelijktijdig plaatsvinden met Empack, de grootse verpakkingsbeurs van de Benelux. Op deze manier wordt er een unieke mix aan bezoekersstromen gecreëerd en is een sterk totaalaanbod op het gebied van verpakking, intralogistiek en automatisering aanwezig.

Praktische informatie

Data: 8 en 9 september 2021
Openingstijden: 09.00 tot 17.00 uur
Locatie: Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, hal 7
Inschrijving: registratie vooraf is verplicht. Schrijf je nu hier in

Dit artikel is gesponsord door Easyfairs.