Prestaties van chauffeurs verbeteren? Drie tips

Prestaties van chauffeurs verbeteren? Drie tips
Drivermanagement is een essentieel onderdeel van fleetmanagement.

Drivermanagement is een essentieel onderdeel van fleetmanagement en ondersteuning van uw bestuurders is dus heel belangrijk voor het succes van uw onderneming. Hier volgen drie chauffeurs-uitdagingen die u kunt aanpakken met het juiste systeem voor drivermanagement.

Hoe effectief kan drivermanagement een logistiek bedrijf helpen om belangrijke uitdagingen rond chauffeurs aan te pakken? Deze drie uitdagingen worden sowieso eenvoudiger:

1. Naleven van regelgeving

Als fleetmanager weet u hoe belangrijk het is om de regels voor rijtijden en werktijden voor chauffeurs na te leven. Als u dat niet doet, kunt u immers enorme boetes krijgen. Toch is het soms lastig om de strenge en complexe regelgeving te doorgronden.

Handmatig beheer is bijzonder tijdrovend en verhoogt het risico van onjuiste gegevens. Een effectief softwaresysteem voor  drivermanagement kan het echter eenvoudig maken om rij- en rusttijden in de gaten te houden en te registreren. Met nauwkeurige, actuele informatie kunnen u en uw bestuurders kostbare tijd besparen, de regels naleven en boetes voor rijtijden van uw chauffeur voorkomen.

2. Verkeersveiligheid en rijgedrag

Wist u dat 90% van alle verkeersongevallen het gevolg is van een menselijke fout? Uw risicobeheersingsstrategie moet voorzien in technologie die ervoor zorgt dat chauffeurs hun werk zo veilig en efficiënt mogelijk kunnen doen. U kunt uw bestuurders ondersteunen met apparaten in het voertuig, zoals dashcams in uw vrachtwagens of driver terminals, die direct advies geven over veiliger rijgedrag. Uw bestuurders worden gewaarschuwd bij risicovol gedrag, zoals rijden met een te hoge snelheid of plotseling remmen.

Wist u dat 90% van alle verkeersongevallen het gevolg is van een menselijke fout?”

Een goede oplossing voor drivermanagement geeft bestuurders ook advies over milieuvriendelijker rijgedrag, zoals eerder schakelen of een adviessnelheid die is gebaseerd op efficiënt brandstofgebruik en de maximumsnelheid. Op deze manier wordt er minder brandstof verspild, vinden er minder ongelukken plaats en worden voertuigen beter beheerd.

3. Productiviteit

Zijn uw chauffeurs productief onderweg? Door GPS- en telematicagegevens in uw systeem voor drivermanagement te integreren, krijgt u uiterst nuttige inzichten in hoe u uw wagenpark zo efficiënt mogelijk inzet.

Als uw chauffeurs toegang hebben tot live verkeersgegevens, kunnen ze de best mogelijke routes nemen. Daardoor kunnen ze meer ritten maken en hoeven ze minder vaak onnodig te wachten. De juiste software voor  driver management software kan ook de administratie vereenvoudigen door facturen en ritrapporten te automatiseren. Zo heeft u meer tijd over voor uw kerntaken.

Via GPS- en telematicagegevens krijgt u uiterst nuttige inzichten in hoe u uw wagenpark zo efficiënt mogelijk inzet.

Drivermanagement vereenvoudigen

De oplossing voor drivermanagement van Webfleet maakt het eenvoudig om regelgeving na te leven. Ook worden bestuurders hiermee aangespoord tot veiliger en efficiënter rijgedrag en maximaliseert de oplossing de productiviteit. Wilt u prestaties van chauffeurs flink te verbeteren? Neem contact op met een van onze experts om te zien hoe we u met de juiste drivermanagementsoftware kunnen helpen.

Dit artikel is gesponsord door Webfleet.