Webinar: maak van je dak een duurzame energiecentrale

Webinar: maak van je dak een duurzame energiecentrale
Met de SDE++ regeling tracht de overheid het gebruik van duurzame energie en de energietransitie te versnellen.

Bent u aan het overwegen zonnepanelen aan te schaffen voor op uw bedrijfspand? Dan kan de subsidie Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) net dat ene duwtje in de rug betekenen.

SDE++ regeling

Met de SDE++ regeling tracht de overheid het gebruik van duurzame energie en de energietransitie te versnellen. In 2021 stelt de overheid €5 miljard aan subsidie beschikbaar aan ondernemers die hun vastgoed willen verduurzamen of een bijdrage willen leveren aan de CO2 reductie. Een deel van deze subsidie is bestemd voor de aanleg van zonnepanelen.

In Nederland zijn vele vierkante meters dak beschikbaar om in te zetten voor de opwek van duurzame zonnestroom. De logistieke sector springt eruit met de vele distributiecentra die voor miljoenen kilowatturen aan groen opgewekte stroom kunnen zorgen.

Om van de subsidieregeling gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk tijdig goede voorbereidingen te treffen. Denk daarbij aan het inzichtelijk maken hoeveel zonnepanelen er geplaatst gaan worden, wat het rendement is van de zonnepanelen en een financiële onderbouwing. Uiteindelijk moet dit opgeleverd worden in een haalbaarheidsstudie en een projectplan. Ook dient een indicatief legplan bijgesloten te worden van het dak met daarop de zonnepanelen ingetekend.

Op weg naar een duurzame toekomst

KiesZon is al meer dan 10 jaar de vormgever van de solar revolutie in Nederland en ontzorgt ondernemers en bedrijven gedurende het gehele proces van ontwikkeling tot en met de exploitatie van de zonnepanelen. Ondersteunen en adviseren met de SDE++ subsidie aanvraag is de eerste stap maar daarna begint het pas.

Het bedrijf helpt gedurende de ontwikkelfase met het in kaart brengen van de technische mogelijkheden en toetsing van het netcapaciteit. Onze eigen engineers tekenen en bereken het gehele project in en de projectleiders bewaken de voortgang en montage nauwgezet. Na oplevering bewaakt het bedrijf pro-actief, 7 dagen per week, 24 uur per dag, het zonneproject op werking en eventuele afwijkingen, om zo het zonneproject een maximaal rendement te leveren.

SDE++ subsidieronde

Op 5 oktober 2021 start de SDE++ subsidieronde en vanaf dat moment kan er worden ingeschreven om een deel van de subsidie voor zonnepanelen toegewezen te krijgen. De inschrijving sluit enkele weken later op 11 november. De openstellingsronde bestaat uit vier fasen. Elke fase kent een maximaal subsidiebedrag /per ton CO2-besparing. Dit heeft effect op uw business case. KiesZon kan u adviseren wat voor u de beste fase is.

In de komende jaren wordt de subsidiesteun vanuit de overheid minder. Dus als je aan het overwegen bent om duurzame stappen te zetten dan is dit zeker het moment! Zo komen je groene ambities een stap dichterbij.

Op 5 oktober 2021 start de SDE++ subsidieronde, dan kan er worden ingeschreven om een deel van de subsidie voor zonnepanelen toegewezen te krijgen.

Webinar SDE++ subsidieregeling

Wil je meer weten over de SDE++ subsidieregeling of de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? KiesZon organiseert op 14 juli 2021 om 15.00 uur een webinar waarin alle belangrijke zaken rond de subsidieregeling nog eens aan bod komen. Vraag hier je gratis deelnamelink aan. Nu al meer weten? Vraag een gesprek aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Dit artikel is gesponsord door Kieszon.