Gooi jouw strategie voor het uitwisselen van documenten om met EDI

Het is belangrijker dan ooit tevoren om een papierloos bedrijf te worden. De voordelen van een digitale aanpak liggen voor de hand: je hoeft geen papier op te bergen, je kunt documenten altijd en overal makkelijk en snel terugvinden, je kunt besparen op kantoormateriaal en postzegels en de productiviteit stijgt aangezien werknemers niet langer tijd moeten spenderen aan een berg papierwerk. Hoe pak je het aan?
Delen:
Met EDI (Electronic Data Exchange) kun je alle bedrijfsdocumenten verzenden en ontvangen zonder dat daar papier, mail, telefoon of fax aan te pas komt.

Tegenwoordig zoeken bedrijven manieren om de kosten te drukken. Jouw informatiestroom digitaliseren en versnellen via elektronische uitwisseling van gegevens (EDI) lijkt hiervoor de beste oplossing. Met EDI (Electronic Data Exchange) kunnen bedrijven in de meeste sectoren al hun bedrijfsdocumenten, van verkooporders over betalingen voor verzending tot retourdocumenten, verzenden en ontvangen zonder dat daar papier, mail, telefoon of fax aan te pas komt.

Logistiek: voornaamste reden om papierloos te werken met EDI

De sector transport en logistiek moet elke dag documenten uitwisselen en toegang hebben tot betrouwbare gegevens. Koeriers voerden eerder al papiervrije leveringen in voor klantenleveringen. Met dat in het achterhoofd: is het dan ook mogelijk om de logistiek in B2B papierloos te organiseren?

Logistieke operatoren merken dat de betrokken documentatie 99,4 procent accurater is met EDI

EDI maakt logistiek sneller, makkelijker en betrouwbaarder. Door EDI te implementeren in het leveringsproces kan je sneller lossen ter plekke. Bovendien maakt EDI het werk van de planners gemakkelijker en versnelt het leveringsproces zelf. EDI wordt niet enkel ingezet voor leveringen, maar ook bij de transportplanning, transportuitvoering en in het magazijn.

Logistieke operatoren merken dat de betrokken documentatie 99,4 procent accurater is met EDI ten opzichte van traditionele werkwijzen.

Internationale normen

Comarch EDI verbindt bedrijven met hun handels- en logistieke partners over de hele wereld en voldoet aan de recentste internationale normen zodat het kinderspel wordt om met elke zakenpartner in contact te komen. Met de geïmplementeerde blockchain, traceerbaarheid en zelflerende technologie zorgt het bedrijf ervoor dat jouw leveringsketenproces steeds perfect geoptimaliseerd is.

Comarch EDI verbindt bedrijven met hun handels- en logistieke partners over de hele wereld en
Comarch EDI verbindt bedrijven met hun handels- en logistieke partners over de hele wereld.

Mobiele app

Comarch biedt een mobiele app aan als bewijs van aflevering (POD). Zo kan je snel informatie ontvangen over de leveringsstatus. Een mobiele POD is een toegevoegde waarde. De app vermindert namelijk het aantal fouten en verhoogt de efficiëntie. Het resultaat? Transport- en bedrijfsteams kunnen hun prestaties optimaliseren, zijn een pak productiever, kunnen kosten besparen en de klantbeleving verbeteren.

Documenten elektronisch beheren

Enkele voorbeelden van functies die je helpen om je documenten elektronisch te beheren:

* Traceer- en rapportagetools

Door op te treden en snel te reageren kan je jouw aankopen en betalingen beveiligen. Je hebt tools nodig die jouw gegevensstroom opvolgen en fouten melden. Comarch EDI Tracking is een online tool die overal beschikbaar is en aan de strengste veiligheidsnormen voldoet. Met deze tool kan je alle documenten opvolgen die jouw bedrijf verzonden en ontvangen heeft met een volledige voorbeeldweergave van de huidige status van de verwerkte documenten. Je kunt zien hoe snel alles werkt want de documentuitwisseling wordt in realtime weergegeven. Gebruik deze tool in jouw voordeel door je concurrentiestrategie uit te bouwen en zakelijke transacties sneller en makkelijker foutloos af te ronden.

Je kunt meldingen instellen voor inkomende orders of voor documenten die mislukt zijn of die door de ontvanger geweigerd werden en nu verbeterd teruggestuurd moeten worden.

Comarch EDI
Door op te treden en snel te reageren kan je jouw aankopen en betalingen beveiligen.

* Accurate gegevens

In het huidige uitdagende klimaat is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat uitgewisselde documenten correct zijn. Het is cruciaal om het aantal fouten door manuele gegevensinvoer en -verwerking te beperken. Comarch EDI legt meerlagige validatieregels vast zodat enkel correcte bestanden verzonden worden en de gegevens die zakenpartners uitwisselen ook met elkaar overeenkomen.

* Ondersteunende diensten

De overstap naar EDI vormt een investering, zowel financieel als tijdsgewijs. Daarom zal ons ervaren en professioneel team je bijstaan gedurende de integratie en je helpen om koppelingen met handelspartners aan te maken. Je hoeft zelf de documentatie van elke partner niet te analyseren of geen informatie op te zoeken over de werkwijze bij een integratie. Wij nemen die last van jouw schouders zodat jij je kunt concentreren op de uitbreiding en verbetering van jouw bedrijf.

Comarch EDI is ontwikkeld om de efficiëntie van jouw bedrijf te verbeteren. We ondersteunen meer dan 130 000 klanten uit 50 verschillende landen. Word deel van een gemeenschap. Met het EDI Platform kan je tientallen elektronische berichttypes ontvangen en verzenden. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over een handels- of logistieke partner met een verschillend formaat, want Comarch EDI mapt dit alles voor jou. Jaarlijks verwerken we meer dan 650 miljoen documenten. Je kunt er dus vanop aan dat we de nodige expertise in huis hebben.

Comarch EDI kan je naadloos integreren in je intern ERP- en WMS-systeem of je kunt het als een weboplossing gebruiken waarbij integratie niet nodig is. Zo is EDI toegankelijk voor elk bedrijf dat een koppeling met zijn handelspartners wenst te maken. De webversie van EDI komt zonder software, je kunt die dus vandaag beginnen te gebruiken. In een notendop: de geknipte oplossing om jouw bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Waarom Comarch EDI?

Interoperabiliteit – wereldwijd koppelbaar
Ondersteuning voor > 80 berichttypes
650 miljoen documenten uitgewisseld per jaar
Koppeling met meer dan 600 retailketens
130 000 gekoppelde organisaties uit 50 landen
Een totaaloplossing met MDM, EDI, OD, e-Invoicing

Dit artikel is gesponsord door Comarch.