nieuws

LogiMAT: Element Logic presenteert uniek toekomstbestendige magazijntechnologie

Warehousing 844

Stel je voor: een magazijn wordt beheerd door intelligente robots die snel bewegen over een drie-dimensionaal aluminium grid, goederen automatisch gepickt door robots die met elkaar samenwerken, alles gesynchroniseerd met state-of-the-art software. Welkom in uw toekomstige magazijn.

LogiMAT: Element Logic presenteert uniek toekomstbestendige magazijntechnologie

Hoe kan zo’n magazijn worden ontworpen op de meest optimale manier? Hoe kan maximale procesbetrouwbaarheid, energiebesparing en ruimtebenutting worden gegarandeerd? Deze en nog veel meer vragen zullen door Element Logic worden beantwoord op de vakbeurs LogiMAT 2019.

Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van magazijnoplossingen heeft het bedrijf talloze bedrijven van verschillende groottes en industrieën geholpen te voldoen aan de steeds complexere eisen en dynamiek van hun markten. In de meeste gevallen is de kern van deze oplossingen het unieke geautomatiseerde opslag- en orderpicksysteem AutoStore. Daarnaast omvat het portfolio van Element Logic oplossingen voor alle processen, van inkomende tot uitgaande goederen. Naast het automatisch opzetten, sluiten, labelen en tansporteren van dozen, behoort het automatisch orderpicken door robots ook tot deze oplossingen.

Revolutionair niews

Op de intralogistieke vakbeurs LogiMAT van dit jaar zal Element Logic met iets revolutionair nieuws aanwezig zijn. Trouw aan het motto van de beurs, Intralogistiek uit eerste hand: Intelligent – Efficiënt – Innovatief, zal de allereerste AutoStore-integrator in de markt een nieuwe lijn AutoStore-modules demonstreren die een aanvulling vormen op de bestaande producten en die voldoen aan de hoogste eisen.

Alle magazijnoplossingen zijn op maat gemaakt, schaalbaar en flexibel in ontwerp. Het Element Warehouse Control System (EWCS) laat zien wat een goed ontworpen softwaretool voor een AutoStore®-integratie kan betekenen om zo de magazijnprestaties te optimaliseren.

Michael Kawalier

“De kosten voor personeel en vierkante meters nemen voortdurend toe en ruimtegebrek is altijd een uitdaging. We moeten dus slim en effectief denken als het gaat om ruimte en productiviteit. AutoStore in combinatie met onze EWCS-module vertegenwoordigt de best practice voor het oplossen van uitdagingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd binnen Intralogistics”, aldus Managing Director Element Logic Germany GmbH.

Samenwerking met RightHand Robotics

Daarnaast zal Element Logic voor het eerst deelnemen met RightHand Robotics. Bezoekers kunnen  kennis maken met een automatische item pick oplossing op basis van een collaboratieve robot, waardoor een veilige samenwerking met operators mogelijk is. Het bedrijf kijkt uit naar interessante gesprekken en presenteert met trots de magazijntechnologie van de toekomst.

Element Logic – Hal 1, standnummer H21
LogiMAT 19-21 februari, Stuttgart Trade Fair Centre

Bekijk de hoogtepunten van de beurs van Element Logic op LogiMAT 2018

Dit artikel is gesponsord door Element Logic. 

Reageer op dit artikel