Optimaliseer supply chain met mobiele weegoplossingen

Optimaliseer supply chain met mobiele weegoplossingen
iCP Weigh in Motion 2500

In een wereld waar precisie en efficiëntie de basis vormen van succesvolle logistieke operaties zet Ravas de toon voor innovatie in mobiele weegoplossingen. Door het wegen direct te integreren in het logistieke proces transformeert de manier waarop materialen worden verwerkt en informatie wordt verzameld.

Met de lancering van producten zoals de Ravas iPT Essential, Weigh in Motion-technologie en een vernieuwde Ravas ErgoTruck tijdens de LogiMAT-beurs in Stuttgart, markeert het bedrijf opnieuw zijn commitment aan vooruitgang in een wereld die constant in beweging is. 

Optimaliseren van material handling 

Door de jaren heen heeft Ravas zich ontwikkeld tot een prominente speler op de wereldmarkt, met een team van ruim 200 toegewijde professionals verspreid over acht Europese landen en de Verenigde Staten. Het integreren van weeg- en meettechnologie in logistieke apparatuur, zoals handpalletwagens, elektrische magazijntrucks, stapelaars en vorkheftrucks, heeft een revolutie teweeggebracht in de markt. De focus ligt op het optimaliseren van material handling in logistieke en industriële toepassingen. 

Mobiele weegoplossingen  

De innovaties stellen bedrijven in staat om real-time gegevens te genereren die cruciaal zijn voor het stroomlijnen van productie- en supply chain operaties, waarbij de integratie met bestaande TMS, WMS- of ERP-systemen zorgt voor een naadloze operationele efficiëntie. De mobiele weegoplossingen verzamelen nauwkeurige gegevens, ook legal for trade, over materiaalstromen in gewicht en volume, real-time en tijdens beweging. Bovendien integreren de oplossingen naadloos met bestaande material handling apparatuur, waardoor huidige systemen kunnen worden omgevormd tot efficiënte weegmachines. Dit maakt veiliger, efficiënter en sneller werken mogelijk. 

Onze oplossingen dragen bij aan een verhoogde veiligheid ”

Nieuwste innovaties  

"We zijn verheugd om onze nieuwste innovaties te presenteren op LogiMAT. Onze focus op geavanceerde weegtechnologieën stelt bedrijven in staat om hun logistieke processen te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen. Daarnaast dragen onze oplossingen bij aan een verhoogde veiligheid. We nodigen LogiMAT bezoekers uit om onze stand te bezoeken, waar het deskundige team beschikbaar is om vragen te beantwoorden, demonstraties te geven en de voordelen van Ravas producten grondig uit te leggen", aldus Bert de Greeff, Global Manager Marketing, Communication & Product Management. 

Ergonomisch en efficiënt 

Een nieuwkomer in het assortiment is de Ravas iPT Essential, de eerste handpalletwagen ter wereld die voorzien is van een ergonomisch ontworpen display op de hendel. Deze handpalletwagen is uitgerust met de innovatieve RedBox technologie en legt de nadruk op eenvoud, duurzaamheid, ergonomisch design, operationele betrouwbaarheid en vernieuwing. 

iPT Essential
iPT Essential

Het energiezuinige e-paper display van de Ravas iPT Essential zorgt voor een lange uptime en biedt door de intuïtieve iconen een gebruikservaring die zowel efficiënt als gebruikersvriendelijk is. Standaard voorzien van Rava System Care, biedt het display grafische weergaven van kritieke parameters, inclusief signalen voor overbelasting, het kantelen van de truck en problemen met de load cell. Dit leidt tot een verbeterde weegnauwkeurigheid en verhoogde veiligheid voor de gebruiker. Daarnaast draagt het e-paper display bij aan verminderde oogvermoeidheid en een betere leesbaarheid, waardoor het gebruiksgemak verder wordt geoptimaliseerd. 

‘Special of the Year’ 

Op de Ravas-stand tijdens LogiMAT kun je ook de Ravas iCP Weigh in Motion 2500 ervaren. Een unieke innovatie die onlangs is onderscheiden met de 'Most Innovative Product voor Logistics, Transport & Production 2023' tijdens het Logistyki, Transportu i Produkcji gala in Warschau, Polen. Momenteel is deze technologie ook in de running voor de gerenommeerde International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award. 

Onze nominatie in de categorie 'Special of the Year' richt zich op het verbeteren van de winstgevendheid, duurzaamheid en arbeidsomstandigheden”

De Greeff benadrukt: "De International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award zet de schijnwerpers op de meest vernieuwende en invloedrijke ontwikkelingen binnen onze branche. Onze nominatie in de categorie 'Special of the Year' richt zich op het verbeteren van de winstgevendheid, duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Dit zijn de unieke waarden die de fabrikant toevoegt aan mobiele weegoplossingen voor logistieke en industriële bedrijven wereldwijd, ondersteund door ons professionele sales- en servicenetwerk." 

Wegen zonder stoppen 

De geavanceerde Weigh in Motion-technologie, geïntegreerd in een Carriage Plate (iCP), biedt een precieze en betrouwbare methode voor gewichtsbepaling, zelfs terwijl een vorkheftruck nog in beweging is. Deze innovatie levert aanzienlijke besparingen in tijd en kosten op, aangezien het de bestuurder in staat stelt om te wegen zonder te stoppen en het werk te onderbreken. Het elimineert ook onnodige transportbewegingen en handmatige handelingen, wat bijdraagt aan verhoogde operationele efficiëntie, verminderd ongevalsrisico, verhoogde duurzaamheid en verbeterde werknemerstevredenheid in vergelijking met conventionele weegmethoden.  

iCP
iCP

Slimmer werken 

Ook de vernieuwde versie van de Ravas ErgoTruck is aanwezig tijdens LogiMAT. Deze geavanceerde elektrische pallettruck blinkt uit in het verplaatsen, wegen en heffen van ladingen tot 1500 kilo. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen geniet je van meer vermogen en stabiliteit én een lithium-ion batterij. Bovendien is het mogelijk om een naadloze dataoverdracht te realiseren naar ERP, WMS of TMS-systemen, voor een makkelijker gegevensbeheer.  

ErgoTruck
ErgoTruck

Dit artikel is gesponsord door Ravas.