Enorme tijdsbesparing dankzij 'next-level' TMS

Enorme tijdsbesparing dankzij 'next-level' TMS

'Standaard bestaat niet.' Vanuit die overtuiging bouwde Vanenburg, met behulp van Rappit Developer, een next-level transport management systeem (TMS) op maat voor NewPort Tank Containers.

Met een tijdsbesparing van meer dan 50 procent op het verkoop- en operationele proces en een volledige integratie van inkoop, verkoop, vlootbeheer, operations en financiën in één systeem, blijft NewPort Tank Containers de concurrentie een stap voor.

Maatwerk TMS

NewPort Tank Containers vervoert jaarlijks meer dan honderdduizend tankcontainers over de hele wereld, van chemische stoffen tot voedingsmiddelen. Met dagelijks meer dan 400 gebruikers en met een transport operatie van deze omvang, veroorzaakt een inefficiënt transport management proces al snel hoge operationele kosten. Het standaard TMS dat NewPort Tank Containers gebruikte, zorgde voor veel foutgevoelig handwerk, dubbele invoer van gegevens en een gebrek aan de nodige automatisering en inzichten voor optimale besluitvorming. NewPort Tank Containers vond de oplossing in een maatwerk TMS van Vanenburg.

Het verschil maken

Naast dergelijke uitdagingen gebruikt een groot deel van de markt dezelfde standaard software. Aanpassingen in het vorige systeem resulteerden daardoor in investeringen die geen concurrentievoordeel opleverden. Daarom besloot NewPort Tank Containers om het hele transport management proces te digitaliseren en door Vanenburg met Rappit Developer een volledig maatwerk TMS te laten bouwen.  

Van uren handwerk naar snel en gebruiksvriendelijk 

Het Vanenburg development team, met ruim 40 jaar domeinkennis binnen de logistiek, bouwde een systeem dat maximaal aansluit op de unieke manier van werken van NewPort Tank Containers. Het TMS integreert niet alleen met de kernsystemen, zoals ERP, boekhoudsoftware en routeplanning, maar is ook gekoppeld aan een BI-cockpit, de supply chain voor vaarschema’s en systemen van klanten en leveranciers. Daardoor zijn bijvoorbeeld complexe taken als het maken van offertes, routes en facturen veel eenvoudiger, gebruiksvriendelijker en efficiënter. 

Onder de motorkap

Voor de techneuten onder ons: maatwerk TMS-software wordt door Vanenburg gebouwd in Rappit Developer, een op Google Cloud gebaseerd high productivity development platform, voor het ontwikkelen van enterprise applicaties. Voor het nieuwe TMS van NewPort Tank Containers is ook gebruikgemaakt van Google DocAI, Java in combinatie met Angular, HTML5 & CSS3 en REST Web Services. Rappit Developer maakt een CI/CD manier van werken mogelijk, daarmee is het ontwikkelen, testen en de uitrol van nieuwe functionaliteiten razendsnel. 

Enorme besparing 

Bij het opstellen van een offerte voor klanten, doorloopt NewPort Tank Containers diverse stappen, zoals het selecteren van de juiste leverancier en het creëren en selecteren van een route die geschikt is voor klanten. Michael de Rijk, CEO van NewPort Tank Containers: “Met behulp van Vanenburg hebben we de tijd die ons verkoopteam en onze operationele teams aan het offertetraject besteden met meer dan 50 procent verminderd, vergeleken met ons oude systeem."  

Klaar voor de toekomst

Naast de enorme efficiëntieslag, legt het nieuwe TMS de basis voor geavanceerde geofencing en tank monitoring mogelijkheden en leverde het voor NewPort Tank Containers een besparing op in licentiekosten. Dankzij het Rappit Developer platform en de goede samenwerking tussen het Vanenburg development team en het team van Newport Tank Containers, is het doorontwikkelen van het nieuwe TMS ook in de toekomst snel, flexibel en nog belangrijker: in eigen huis. 

Dit artikel is gesponsord door Vanenburg.