Overzicht van grote werkzaamheden Zuid-Holland

Overzicht van grote werkzaamheden Zuid-Holland

Het wordt nog drukker op de wegen, het water en het spoor. De komende 20 jaar staan er namelijk grote ingrepen aan de infrastructuur op het programma. Alle grote infrabeheerders brengen informatie over hun werkzaamheden en projecten samen op een speciaal platform.

In dit artikel lees je alles over de grote hinderprojecten, maar ook op Zuid-Holland Bereikbaar vind je alles wat je moet weten om je bedrijfsvoering voor te bereiden op de toekomst.

Grote hinderprojecten in Zuid-Holland

In 2024 gaan onder andere de Heinenoordtunnel, Spijkenisserbrug, viaduct boven de Hoofdweg op de A16 in Rotterdam, A27, de A15, Sijtwendetunnel en de A12 tussen Gouda en Utrecht op de schop. 

Ook in de jaren na 2024 wordt op veel plekken in Zuid-Holland gewerkt aan wegen. De Van Brienenoordbrug, Noordtunnel, Giessenbrug A20 Rotterdam, Beneluxtunnel, Botlektunnel, Thomassentunnel, Drechttunnel en de A4 bij Burgerveen: allemaal locaties waar de komende jaren wordt gewerkt aan renovatie en vernieuwing. Naast Rijkswaterstaat hebben ook provincie Zuid-Holland en de steden Rotterdam en Den Haag projecten in de planning met hinder voor het wegverkeer. 

De vervangingen en renovaties zijn nodig, want veel bruggen en tunnels in Zuid-Holland stammen uit de jaren 60 en zijn toe aan vervanging of vernieuwing. 

Groei wegverkeer verwacht

Niet alleen de wegwerkzaamheden zorgen voor hinder. Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) kopte onlangs in een nieuwsartikel dat zij verwachten dat het wegverkeer groeit. Wat kan de logistieke sector in Zuid-Holland verwachten? In ieder geval een verwachte toename van het reistijdverlies in 2028: tussen 14 procent en 38 procent afhankelijk van hoe het verkeersvolume zich ontwikkelt.  

Deze groei houdt ook verband met de woningbouwopgave in Zuid-Holland. Deze opgave is fors met 230.000 woningen in 2030.  

Aan de slag met het logistieke proces

Gelet op alle projecten, de verwachte toename van het reistijdverlies en nieuwe wettelijke regelingen die op bedrijven afkomen, is het tijd dat bedrijven hun bedrijfsvoering onder de loep nemen. Zuid-Holland Bereikbaar zet zoveel mogelijk informatie kaar, zoals tools en toolboxen, zodat bedrijven direct aan de slag kunnen. 

Meer weten over (subsidie)mogelijkheden en nieuwe logistieke concepten voor schoner en efficiënter transport? Zuid Holland Bereikbaar zet zich graag in. Als logistiek bedrijf meer inzicht in de bedrijfsvoering om te ontdekken welke kansen er liggen als het gaat om bereikbaarheid en bedrijfsvoering? Het platform voorziet van advies en ondersteuning (kosteloos). Zuid-Holland Bereikbaar ondersteunt met: 

  • Inzicht krijgen in de organisatie, uitstoot en verplaatsingen met behulp van een logistieke scan
  • Impact bepalen van (geplande) wegwerkzaamheden op de bedrijfsvoering
  • Het efficiënter inrichten van het logistieke proces binnen de bedrijfsvoering of in de keten
  • Advies op maat, of het nu gaat om modal shift, andere venstertijdens of slimmere ketensamenwerking
  • Ook brengt Zuid-Holland Bereikbaar bedrijven in contact met andere bedrijven die hun bedrijfsvoering al succesvol hebben aangepast

Dit artikel is gesponsord door Zuid-Holland Bereikbaar.