Anders kijken en kiezen in logistiek vastgoed 

Anders kijken en kiezen in logistiek vastgoed 

De markt voor logistiek vastgoed staat onder druk. De vraag overtreft het aanbod, huurders moeten items van hun wensenlijst afstrepen en zien zelfs hun groeiplannen in gevaar komen. Toch zijn er voldoende kansen om wel het warehouse of het logistiek centrum te vinden dat aansluit bij de ambities van je bedrijf. Dat is de overtuiging van Necron Group. Zij kijken met andere ogen naar de vastgoedmarkt. Of zoals CEO Gerard van Liempt het formuleert: "Iedereen kent de hotspots van vandaag. Maar wij weten waar de logistieke centra van morgen komen. En daar sorteren we op voor."

Necron Group is een vastgoedontwikkelaar en -investeerder met wortels in Zwitserland en projecten door heel Europa. Het portfolio is met hotels, zorgcomplexen, kantoren en logistieke centra divers genoeg om bewegingen in de vastgoedmarkt op te vangen. Maar dat is niet het enige ingrediënt van het succes.  

Slim kiezen 

Necron Group opereert vanuit een aantal waarden die van Liempt samenvat als 'anders kijken en slim kiezen'. Dat levert volgens hem bijzondere projecten op, met duidelijke meerwaarde voor huurders en gebruikers. Vandaar dat Necron Group als pay-off koos voor 'A Plus in Real Estate'. Respect voor partners, huurders en hun gebruikers is één van die waarden. “Niets is belangrijker dan een goede relatie. Als je naar elkaar luistert en elkaar het beste gunt, wordt elk project beter”, aldus Van Liempt.  

BREEAM-Excellent

Een andere factor is de aandacht voor duurzaamheid. Volgens Van Liempt valt dat samen met de standaarden die Necron Group zichzelf oplegt: “Wij willen eigenlijk in alles het beste. En duurzaamheid is tegenwoordig gewoon een vereiste. Voor ons in ieder geval wel. Daarom ontwikkelen we projecten met minimaal een BREEAM-Excellent-certificering. Dat maakt onze objecten meteen toekomstbestendig.” 

Gerard van Liempt: A Plus in Real Estate.
Gerard van Liempt: A Plus in Real Estate.

Oog voor potentie 

De eigenschap die Necron Group misschien wel het meest kenmerkt, is hun oog voor potentie en groei. Van Liempt: “We zien nu dat de vraag naar vastgoed blijft stijgen, ondanks de verwachting van economisch zwaarder weer. De meeste partijen kijken naar de geijkte industrieterreinen en havens, met als gevolg dat de prijzen daar stijgen en de wegen eromheen dichtslibben. En tegenwoordig loop je als bedrijf de kans dat je zelf complexe oplossingen moet zoeken voor een bijzonder probleem: een elektriciteitsnet dat de drukte niet aankan.” 

Conventies en lijntjes 

Volgens Van Liempt zijn er voldoende kwalitatieve alternatieven: “Als je maar voorbij de conventies kijkt en een beetje buiten de lijntjes van de landkaart kleurt. Wij hebben de ervaring en het inzicht om gebieden met veel groeipotentie te vinden. De voordelen voor de huurders op deze locaties zijn evident. Je profiteert van een gunstig vestigingsklimaat, veel ruimte en lagere kosten. En natuurlijk van minder drukte op het water en de wegen eromheen. Energie is ook geen issue, want omdat we altijd op duurzaamheid letten, komt die grotendeels van zonnepanelen of de wind.”  

Niets is belangrijker dan een goede relatie. Als je naar elkaar luistert en elkaar het beste gunt, wordt elk project beter”
— Gerard van Liempt

Verbeelding en flexibiliteit 

Wat Necron Group doet vraagt verbeeldingskracht en flexibiliteit. Zien wat anderen niet zien en pionieren om een visie werkelijkheid te maken. Dat deze visie vruchten afwerpt is goed te zien aan de twee meest recente projecten. Het eerste is een logistiek centrum van 80.000 m2 in Flevokust nabij de CTU Terminal en met directe toegang tot de zee. Het ligt dichtbij Lelystad en biedt zo een optimaal startpunt van (vaar)routes naar bijvoorbeeld het Duitse Ruhrgebied en de rest van Europa. Het tweede is een warehouse in Eemshaven – ook met directe zeetoegang – midden in het gebied dat hard op weg is om de windenergie- en waterstofhub van Noordwest-Europa te worden. 
Gerard van Liempt noemt beide projecten ”Optelsommen van visie, locatie, faciliteiten en mogelijkheden. Het zijn voorbeelden van wat wij willen leveren en waar we voor staan. Onze visie op vastgoed zie je terug in deze projecten. En zo volgen er nog veel meer in Europa.”  

Meer over Necron Group en de projecten van het bedrijf is hier te vinden.

Dit artikel is gesponsord door Necron Group.