Logistieke parel in Waalwijk komt vrij 

Logistieke parel in Waalwijk komt vrij 

Waalwijk is een gewilde logistieke hotspot. Maar de Brabantse logistieke parel kent nog maar weinig ruimte. JLL heeft in samenwerking met Savills Agency nu een mooie kans voor logistiek dienstverleners om zich te vestigen in een state of the art pand van ruim 17.000 vierkante meters met -niet onbelangrijk tegenwoordig- een goede stroomaansluiting.

Jorg van den Oever van JLL, mede namens Savills, over het pand: “Het betreft een voormalige locatie van een productiebedrijf gespecialiseerd in milieuvriendelijke spuitbussen op luchtdruk. Dat bedrijf kwam in financieel zwaar weer terecht maar heeft gelukkig een doorstart weten te maken. Hierbij is de keuze gemaakt om het productieproces volledig naar het buitenland te verplaatsen. Dat heeft als gevolg dat er in Waalwijk een prachtig object vrijkomt. Momenteel wordt het productieproces ontmanteld om het pand geheel leeg en uitermate geschikt voor logistiek gebruik op te leveren. We gaan ervan uit dat het gebouw in november klaar is voor de nieuwe huurder.” 

Logistieke hotspot

Het pand is gelegen in Waalwijk, een belangrijk logistiek knooppunt in ons land. “Het object ligt enkele autominuten van de A59, wat zorgt voor een goede aansluiting op het wegennet. Waalwijk ligt strategisch tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Dat maakt het in combinatie met de A59 een bijzonder goede doorvoerlocatie voor Nederland en  de rest van Europa, waaronder dus ook Duitsland. Naast een goede aansluiting op het wegennet beschikt Waalwijk ook over een eigen bargeterminal. Dit in combinatie met de railterminal in Tilburg zorgt ervoor dat het object zowel via de weg, het water en het spoor zeer goed bereikbaar is. De railterminal in Tilburg beschikt zelfs over een directe aansluiting met China en Polen."

"Het is een plek waar veel logistieke bedrijven willen zitten, maar simpelweg de kans niet krijgen. Daar brengen wij met dit object graag verandering in; het is een prachtige kans. In Waalwijk staat niet veel te huur, zeker niet met het aantal vierkante meters dat wij nu aanbieden en het is op heel korte termijn beschikbaar. Bovendien maakt de locatie kruisbestuiving mogelijk met andere grote aanwezige logistieke dienstverleners.”  

Indeling 

Het pand zelf is in totaliteit 17.123 vierkante meter. “Dit is onderverdeeld in een warehouse van 13.174 vierkante meters, een mezzanine van 2.454 vierkante meters en een kantoor van 1.495 vierkante meters. De mezzanine kan eventueel deels als kantoor worden gebruikt, maar is ook geschikt om bij het logistieke proces te worden betrokken als bijvoorbeeld orderpick locatie met lage racking.”  

Duurzaam 

Het pand is in 2014 gebouwd en beschikt over energielabel A, zegt Van den Oever. “Het object is compleet gasloos en is hiermee helemaal klaar voor de toekomst. Een gasaansluiting is wel aanwezig. Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat het stroomnet in Nederland op veel plekken aan zijn maximale capaciteit zit. Het object in Waalwijk beschikt over een contractueel vastgelegde stroomcapaciteit van 2.061 kilowatt. Hier moet je tegenwoordig bij nieuw ontwikkelde gebouwen vaak erg lang op wachten. Het is ruim voldoende voor de meeste logistiek dienstverleners. Men hoeft dus niet lang te wachten op een verzwaarde aansluiting en kan dus direct aan de gang. Ook zijn er verschillende oplaadpunten voor elektrische auto’s.”

Het pand ziet er uitstekend uit, aldus Van den Oever. “Het pand is altijd in gebruik geweest als productielocatie. Er hebben weinig verkeersbewegingen plaatsgevonden in de bedrijfsruimte, deze was voor het overgrote deel bezet door de machines voor het productieproces. Dit maakt dat de bedrijfsruimte in zeer goede conditie verkeert. Het pand is origineel ontwikkeld als logistiek centrum, voorzien van veertien loadingdocks en een vrije hoogte van 12,20 meter. Wanneer we uitgaan van een optimaal racking plan zal het pand plaats kunnen bieden aan ruim 17.600 Euro pallets. Wij gaan ervan uit dat het pand weer gebruikt zal gaan worden waar het oorspronkelijk voor ontwikkeld is: een modern logistiek centrum op een van de beste plekken in Nederland.” 

Dit artikel is gesponsord door JLL en Savills.