ICT&Logistiek 2023: Fit for the Future

ICT&Logistiek 2023: Fit for the Future

In transport en logistiek hebben we één missie: de juiste goederen op het juiste moment naar de juiste plek brengen. Dat is lastiger dan ooit tevoren. De juiste goederen zijn niet altijd meer beschikbaar en het wordt steeds moeilijker om gekwalificeerd personeel te vinden. De vakbeurs ICT&Logistiek op 8 en 9 november 2023 in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht laat zien hoe we deze missie kunnen blijven vervullen door middel van slimme oplossingen.

De toekomst van transport en logistiek is niet te voorspellen. Het enige wat we kunnen doen is onze operaties weerbaarder, wendbaarder en efficiënter maken. Kortom: Fit for the Future. Dit is dan ook het hoofdthema van de aankomende editie van ICT&Logistiek. Dit thema is opgesplitst in zes subthema’s, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid. Overheden werken hard aan wetgeving die bedrijven dwingt om duurzamer te opereren. Op de vakbeurs krijg je nuttige adviezen, praktische tips en concrete oplossingen om jouw logistieke operaties te verduurzamen. 

Door automatisering en robotisering kunnen we met minder mensen in minder tijd steeds meer werk verzetten. Door digitalisering kunnen we sneller reageren op verstoringen in de supply chain en leverproblemen voorkomen. Door datagedreven logistiek kunnen we de operatie verduurzamen en de uitstoot reduceren. Door ketensamenwerking kunnen we onze klanten beter bedienen en tegelijkertijd besparen op kosten. 

Bomvol programma

ICT&Logistiek 2023 biedt naast 150 exposanten een breed programma om de bezoeker voor te bereiden op de uitdagingen van morgen. Nieuw in het programma zijn de debatten, georganiseerd in samenwerking met de vereniging Logistiek management (vLm). Deze debatten zullen de rol van de logistieke sector voor Nederland, de uitdagingen op de arbeidsmarkt en de technologie als een belangrijke factor in e-commerce bespreken. De debatten vinden plaats op 8 november. 

Dit jaar zijn er ook een aantal vernieuwingen op de beursvloer te vinden. De eerste is het Cyber Security Paviljoen. De logistieke keten is kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Door verdergaande digitalisering wordt de impact van cyberaanvallen groter. Het cyberpaviljoen biedt praktische inzichten in het vergroten van de cyberveiligheid. Daarnaast is er de introductie van het Start-Up Paviljoen, waar acht startende bedrijven hun innovaties aan de branche presenteren.  

De energietransitie vraagt om grote veranderingen in steden en het transportnetwerk. De nieuwe challenge ‘Empowering Zero-Emission’ (UPT Erasmus en Topsector Logistiek) daagt daarom studenten uit om met innovatieve ideeën te komen. Laat je inspireren door de posterpresentaties en pitches in de ‘Challenge Arena’ en kom naar de spannende ontknoping op de beursvloer.

Vertrouwde programmaonderdelen

Het keynote programma op de mainstage is hét vlaggenschip van ICT&Logistiek. Hier praten inspirerende sprekers je bij over essentiële onderwerpen die de toekomst van de logistiek vormgeven. Daarnaast zijn er zes thematheaters waar je nieuwe inzichten kunt opdoen over onderwerpen zoals datagedreven logistiek, logistieke automatisering, digitale transformatie en tech trends. Ook het Supply Chain Theater, in samenwerking met BLMC, en het Slimstock Theater staan weer op de beursvloer. In totaal zijn er maar liefst 120 sprekers in de theaters aanwezig.  

Met 'De Logistieke Speeddate' op 8 november brengt Jong Logistiek Nederland (JLN) bedrijven, studenten en jonge professionals op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek. De speeddates duren elk tien minuten en vinden plaats op 8 november. 

Daarnaast staan de TLN-tours van Transport & Logistiek Nederland (TLN), in samenwerking met Dalti, ook dit jaar op het programma. De tours zijn onder andere gericht op kantoor en planning, voertuig, fleetmanagement, telematica en warehousemanagement. Ook zijn er specifieke tours voor studenten en adviseurs. 

En ook Logistiek Digitaal biedt dit jaar ondersteuning bij het stap voor stap digitaliseren van MKB-bedrijven met maximaal 250 medewerkers. Het doel is om de bedrijven ‘Digital ready’ te krijgen en daarmee klaar te stomen voor de toekomst: 100% digitaal samenwerken. Op ICT&Logistiek 2023 assisteren netwerk consultants MKB-ers met digitaliseringsvraagstukken. 

Kortom, op ICT&Logistiek vind je trends, strategische inzichten en praktische tips waar jij direct mee aan de slag kunt.  

Bestel je gratis ticket (t.w.v. €45) op ict-en-logistiek.nl en volg de vakbeurs op LinkedIn voor alle updates.

Dit artikel is gesponsord door ICT&Logistiek.