Level.works matcht arbeidsmarkt met behoeften van nu

Level.works matcht arbeidsmarkt met behoeften van nu

"We hebben geen krappe arbeidsmarkt, arbeid is veel te krap georganiseerd. Dat is waar we als Level.works iets aan doen", stelt Growth & Expansion Manager Jona van Loenen. "Door middel van ons platform en moderne technologie zijn we in staat flexwerkers slimmer te matchen met opdrachtgevers in onder andere de logistieke sector. Dit hebben we de afgelopen jaren succesvol gedaan met freelancers. Voor de uitrol van uitzendkrachten zijn er nog een paar plekken voor middelgrote logistieke launching partners."

Volgens Van Loenen is het schreeuwende tekort aan arbeidskrachten in de logistieke sector een uitdaging en zal het dit ook blijven. “Maar er is wel meer aan te doen dan nu gebeurt.” Level.works lost dit personeelsvraagstuk op door op een modernere manier te bieden waar de markt om vraagt. “Het is ons doel om het fundamentele werk in de samenleving - en daar horen chauffeurs, orderpickers en andere functies in de logistiek bij - weer sexy te maken voor de nieuwe generatie.”

Logistieke arbeid weer sexy maken

Het weer sexy maken van arbeid kan uiteraard niet zonder digitale tools. Het platform van Level.works stelt logistieke bedrijven in staat om zelf de planning te plaatsen, de juiste krachten uit te kiezen en uren te accorderen. Ook de facturatie en betalingen worden vervolgens automatisch verwerkt. Het werkplatform dat het Rotterdamse bedrijf in 2019 lanceerde was in eerste instantie alleen bedoeld voor freelancers, maar nu kunnen er ook uitzendkrachten te werk worden gesteld. “Uitzendkrachten bieden meer zekerheid, maar het grote voordeel is dat een logistieke werkgever nu de arbeidsvorm kan kiezen die het beste past.”

“We hebben arbeid te krap georganiseerd”

Level.works focust op sectoren die de samenleving draaiende houden. “Dat type werk is onmisbaar. Duidelijk is dat er aan de inrichting van de arbeidsmarkt wel het een en ander schort. De problemen waar de arbeidsmarkt vandaag mee te maken heeft, komen voor een groot deel voort uit het vastzitten in de denkwijze van gisteren. Dit beperkt de groei van morgen. Om dit tekort op te lossen moeten we echt op een andere manier durven denken.” Van Loenen ziet voor Level.works een kans om aan bedrijven in de transport en logistiek al bij de selectie duidelijker te maken welke flexwerker wat kan en wie de beste is voor welke taak, iets wat ingebouwd is in het platform. “Dat koppelen we aan een eigen plansysteem, waarmee we bedrijven ontzorgen door alles uit handen te nemen. Tot de betaling aan toe.”

Reviewsysteem voor arbeidskrachten

De ‘pool’ van zo’n 30.000 flexwerkers waar Level.works over beschikt, bevat een groot aantal mensen met uitgebreide ervaring in de logistieke sector. Een van de onderscheidende toevoegingen van het platform is dat bedrijven kunnen zien wat de vaardigheden en werkervaringen zijn van flexwerkers die zich aanmelden. “Hiervoor is een reviewsysteem gebouwd. Iedere opdrachtgever kan flexwerkers die voor ze hebben gewerkt beoordelen. Daarnaast zie je voor iedere kandidaat bijvoorbeeld het aantal gewerkte diensten en het opkomstpercentage. Zo ontstaat er een positieve feedbackloop.”

Samenstellen groep favorieten

Het is vandaag de dag niet eenvoudig om aan mensen te komen. Tegelijkertijd is het verre van simpel om arbeidskrachten vast te houden. “Een opdrachtgever kan daarom groepen met daarin de beste arbeidskrachten samenstellen. Noem het een soort favorietenlijst.”

Level.works betaalt de opleidingen

Om de nieuwe generatie aan te spreken en aan je te binden moet je ze ook echt perspectief bieden, stelt Van Loenen. Hiervoor gooit Level.works onder andere opleidingen in de strijd. “Wil jij als flexwerker een opleiding tot reachtruckchauffeur of zelfs buschauffeur volgen, dan kan dat. Dit bieden we kosteloos aan. Zo kunnen wij zowel de logistieke bedrijven als de flexwerker in een behoefte voorzien. Een win-win”.

De problemen waar de arbeidsmarkt vandaag mee te maken heeft, komen voor een groot deel voort uit het vastzitten in de denkwijze van gisteren. Dit beperkt de groei van morgen. Om dit tekort op te lossen moeten we echt op een andere manier durven denken”

Nog een paar plekken beschikbaar voor launching partners’

Level.works heeft voor de bredere uitrol van het platform voor uitzendkrachten nog een paar plekken voor launching partners. “Daarbij richten we ons vooral op middelgrote logistieke ondernemers. Ze mogen meedenken en behoeftes aangeven en met ons interne team helpen wij deze bedrijven met het vinden van de juiste mensen. De voordelen voor launching partners zijn groot. Deze partners ontvangen namelijk vijftig procent korting over de fee voor de eerste zes maanden.”

Dit artikel is gesponsord door Level.works.