I-Pack zorgt voor volumereductie: 'Ruimte is geld'

I-Pack zorgt voor volumereductie: 'Ruimte is geld'

E-commercespelers moeten de steeds toenemende vraag opvangen en tegelijkertijd voortdurend allerlei problemen aanpakken: verzendtijden onder controle houden, ecologische voetafdruk verkleinen, het gebruik van oververpakkingen rationaliseren, verwerkingstijden van bestellingen optimaliseren, anticiperen op transportkosten en deze verlagen, seizoenspieken beheren, enzovoort. Een volumereductiesysteem als I-Pack is dan een uitkomst.

I-Pack is speciaal ontwikkeld voor orderverzamelen in de detailhandel en e-commerce. Het is een geautomatiseerd volumereductiesysteem dat de productiviteit optimaliseert en tegelijkertijd de verzend-, verbruiksartikelen- en operationele kosten minimaliseert. Ook heeft het een positief effect op de ecologische voetafdruk van detailhandelaren.

Ruimte is geld

We horen vaak ‘tijd is geld’, maar vervoerders zouden zeggen ‘ruimte is geld’. De vraag van e-commerce heeft logistieke dienstverleners gedwongen om het gebruik van hun middelen te optimaliseren, zoals de beschikbaarheid van chauffeurs en het volume per vrachtwagen.

Vervoerders brengen de verzender daarom kosten in rekening op basis van het volume of het werkelijke gewicht van het getransporteerde pakket - afhankelijk van wat het hoogste is. Zware, te grote of oververpakte pakketten zijn een verspilling van materiaal en een aanzienlijke verhoging van de verzendkosten.

Er is dus geen sprake meer van het schatten of generaliseren van de afmetingen en het gewicht van pakketten, vooral omdat de specifieke kenmerken van pakketten automatisch worden gecontroleerd door vervoerders. Elke afwijking kan leiden tot boetes.

Automatisch aanpassen

Door de afmetingen van de verpakking automatisch aan te passen aan de hoogte van het product, helpt I-Pack het volume van pakketten te verminderen en dus ook de transportkosten. Het systeem berekent de afmetingen van het product in realtime om de afmetingen van de verpakking automatisch aan te passen. Door elke doos op de juiste hoogte te vouwen, past het systeem het volume aan om lege ruimtes zoveel mogelijk te elimineren en de afmetingen van de verpakkingen te optimaliseren. Elke doos wordt vervolgens verzegeld met een deksel.

Door de volumes te optimaliseren, kunnen meer pakketten per pallet of vrachtwagen worden vervoerd, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op transportkosten.

Geluidsarm

Deze oplossing van SEE is ideaal voor het voorbereiden van verzendverpakkingen van verschillende afmetingen op dezelfde productielijn. Geoptimaliseerde productiviteit dankzij automatisering. Het geluidsarme I-Pack volumereductiesysteem (<78 dBA) kan 24/7 ononderbroken werken met persoonlijke technische ondersteuning.
Het is compatibel met elk orderprofiel, heeft geen invloed op de snelheid van het verpakkingsproces en verlaagt de kosten van opvulmaterialen. Het I-Pack systeem kan tussen 400 en 900 verpakkingen per uur produceren, met afmetingen van 180 x 140 x 20 mm en 900 x 600 x 600 mm.

Gevormde verpakkingen vereenvoudigen het retourneren en bieden de mogelijkheid om zowel de buitenkant als de binnenkant van de doos te bedrukken. Dit bespaart op het aanbrengen van labels. Een optioneel materiaalinvoersysteem snijdt automatisch vellen opblaasbaar noppenfolie en voegt deze toe aan elke doos om de meest kwetsbare producten te beschermen. Bovendien is I-Pack een milieuvriendelijke verpakking, gemaakt van 100% recyclebaar golfkarton, zonder voorafgaande sortering - en zonder plastic.

Dit artikel is gesponsord door SEE.